INTERVIU: Ponta: Noul partid nu se va mai înfiinţa, era un scenariu pentru varianta Geoană – şef PSD

ponta.jpgPreşedintele PSD, Victor Ponta, declară, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că Marian Sârbu şi Cristian Diaconescu fac parte dintr-un scenariu de înfiinţare a unui nou partid de stânga, iniţiat înainte de Congres pentru varianta în care Mircea Geoană rămânea şeful PSD.

Victor Ponta crede însă că noul partid pe stânga nu se va mai înfiinţa, având în vedere că proiectul era gândit pentru ipoteza în care Mircea Geoană ar fi câştigat un nou mandat de preşedinte al PSD.

Ponta nu neagă relaţiile apropiate cu Gabriel Oprea, cu Elena Udrea şi Dorin Cocoş, precizând că, din punct de vedere politic, nu va ţine cont decât de PSD. El infirmă zvonurile despre o posibilă vizită la Cotroceni, cu o săptămână înaintea Congresului, şi susţine că va avea cu Traian Băsescu doar relaţii „instituţionale”.

Ponta precizează că PSD va colabora cu PNL doar împotriva unor abuzuri ale actualei puteri şi sugerează că alianţa cu PC nu va mai funcţiona la viitoarele alegeri. Potrivit lui Ponta, PSD se va poziţiona ca principal adversar al PDL.

Victor Ponta susţine că nu a fost dezamăgit de decizia lui Diaconescu de a-l sprijini pe Geoană la Congres, ci de faptul că acesta a candidat la funcţia de preşedinte al PSD şi, la două zile, a părăsit partidul. El precizează că Diaconescu nu i-a creat impresia unui personaj şantajabil.

Ponta mai spune că Geoană încă „digeră” rezultatele Congresului şi că nu a perceput ca pe o ameninţare mesajul acestuia privind depunerea mandatului de preşedinte al Senatului.

El mai declară că nu-i plăcea faptul că unele decizii erau luate duminică seară acasă la preşedintele partidului şi anunţate luni în BPN.

Ponta susţine că se completează „excelent” cu secretarul general Liviu Dragnea, el având experienţă la nivel guvernamental central, iar Dragnea la nivelul structurilor locale. El precizează că îl respectă pe Adrian Năstase şi că nu va încerca să se detaşeze, ca imagine, de acesta. Potrivit lui Ponta, Năstase are o sarcină „importantă şi grea”, aceea de a conduce Consiliul Naţional.

Prezentăm integral interviul acordat de Victor Ponta agenţiei MEDIAFAX:

Reporter: În ce măsură v-a dezamăgit Cristian Diaconescu, când, la Congres, a decis să îl sprijine pe Mircea Geoană?

Victor Ponta: În niciun fel. E decizia lui. El a avut o ofertă şi de la mine de colaborare, o ofertă corectă. A luat decizia lui, e normal. Singura dezamăgire, să spun, este aceea că nu poţi să candidezi la funcţia de preşedinte al PSD şi, la două zile după, să pleci din partid. Vă reamintesc, am spus-o şi m-aş fi ţinut de cuvânt: dacă nu câştigam funcţia de preşedinte al PSD, aş fi rămas în partid aşa cum am rămas după 2005 când am pierdut funcţia de secretar general.

Rep.: Cine credeţi că l-a monitorizat pe Diaconescu? Presa a speculat că ar fi făcut-o SRI, pe de o parte, Mitică Iliescu, pe de altă parte, sau o societate privată.

V.P.: Sincer, nu ştiu. Îmi doresc foarte tare să aflu de la instituţiile statului. Cristi Diaconescu a spus chiar el că are legătură cu cineva din partid. Îmi menţin hotărârea: oricum se numeşte acea persoană şi, sigur, dacă există nişte indicii serioase împotriva acelei persoane, nu mai are cum să meargă cu noi în PSD pe acest drum.

Rep.: Aţi fost coleg foarte multă vreme cu Cristian Diaconescu. V-a făcut impresia că este un personaj şantajabil?

V.P.: Nu.

Rep.: Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a cerut public, înainte de Congres, ca PSD să îl apere pe Cătălin Voicu. A doua zi a apărut o înregistrare în care îl înjura pe Mircea Geoană. Credeţi că a fost o coincidenţă?

V.P.: Chiar nu ştiu. Habar nu am. Nu am auzit nici de apelul public, iar înregistrarea am văzut-o abia noaptea, pentru că ziua eram în campanie la colegii mei. Nu ştiu dacă există legături. De felul meu, nu-mi plac scenariile. Şi, după cum mă cunoaşteţi, nu am trăit niciodată în scenarii, sunt un om care spun direct ce gândesc şi nu ştiu tot ce se întâmplă în ţara asta, cred că nimeni nu ştie şi e bine aşa.

Rep.: Nu aţi avut impresia că a fost, totuşi, o campanie murdară înainte de Congres?

V.P.: Am avut impresia că a fost o campanie oarecum incorectă pentru discuţiile pe după masă: listă blocată, eşti cu mine, dacă nu eşti cu mine nu ştiu ce păţeşti. Tocmai de aceea, am spus foarte clar, de duminică am lăsat în urmă tot bagajul negativ. Nu poţi să pleci la drum cu ghiulele de picior. Nu mai vreau să mai discut despre ce a fost înainte. Îmi cunosc colegii foarte bine, de zece ani sunt alături de ei, îi ştiu cu părţile lor bune sau mai puţin bune, dar sunt capabil să-i conduc pe un drum în care eu cred foarte tare.

Rep.: Apropo de ghiulele de picior. PSD condus de Victor Ponta cum se va poziţiona faţă de subiectul Cătălin Voicu?

V.P.: Aşa cum m-am poziţionat şi înainte să fiu preşedinte, şi anume: când e vorba de abuzuri ale statului – şi ridicarea unui senator de pe stradă e un abuz – vom reacţiona. Când e vorba de o Justiţie care îşi face treaba, indiferent că este coleg sau necoleg al nostru, că este adversar sau neadversar, Justiţia îşi spune cuvântul şi de acolo politica încetează.

Rep.: Domnule preşedinte, i-aţi propus domnului Diaconescu, înainte de Congres, sau aţi avut o discuţie cu el, legată de preşedinţia Senatului…

V.P.: Da.

Rep.: Cum aţi fi putut să-i propuneţi această funcţie în condiţiile în care situaţia din Senat arată că PSD, dacă va pune în joc funcţia, o va pierde?

V.P.: Lucrurile nu au fost aşa de simple cum trebuie să fie prezentate în presă. Eu cu Cristi Diaconescu mi-am dorit să avem un proiect comun de reformare a PSD şi de repoziţionare a noastră şi am considerat în acel proiect că Cristian Diaconescu ar fi fost bun, mai potrivit să ocupe până la urmă singura funcţie înaltă pe care o mai are PSD la nivel central. Discuţiile nu s-au finalizat, decizia lui Cristi a fost cea de sâmbătă, nicio discuţie de dinainte nu mai are în acest moment obiect iar, mai mult, tocmai pentru că Mircea Geoană a pierdut în faţa mea, am vrut să arăt că eu pot să fiu mai bun decât el. Dacă în 2006 am cedat funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor tocmai pentru o dispută cu Adrian Năstase, eu nu voi face niciodată acest lucru. Mircea Geoană rămâne preşedintele Senatului, funcţia este a PSD şi mă voi bate pentru această funcţie cu absolut toate puterile.

Rep.: În acest context, mesajul transmis de domnul Geoană, pe blog, că îşi pune la dispoziţia partidului mandatul, l-aţi perceput ca pe o ameninţare?

V.P.: Nici vorbă. Cred că domnul Geoană încă digeră rezultatele Congresului. Răspunsul meu a fost foarte clar: nu e cazul să pună niciun mandat, trebuie să rămână preşedinte al Senatului, trebuie să se bată pentru partidul pe care l-a condus până sâmbătă şi din care face parte şi orice discuţie pe această temă este închisă din punctul meu de vedere.

Rep.: Înseamnă că nu sunteţi de acord cu unul dintre principalii dvs. susţinători, Miron Mitrea, care declara că domnul Geoană nu mai reprezintă interesele PSD la Senat.

V.P.: Vreau să vă spun că pe mine la Congres, şi dvs. ştiţi cel mai bine, m-au votat eşalonul doi, eşalonul trei, oamenii care au fost înainte la Tineret, primarii, consilierii. Nu contest şi apreciez sprijinul pe care mi l-au dat şi liderii centrali, fie că e vorba de Ion Iliescu, Adrian Năstase, Miron Mitrea, preşedinţi de organizaţii. Dar eu reprezint până la urmă pe cei care m-au votat. Cred că interesul partidului în acest moment – şi nu datoria mea sau interesul meu – este să ne păstrăm funcţia de preşedinte al Senatului. Doar pentru că Mircea Geoană a fost contracandidatul meu, nu îmi voi schimba această opinie.

Rep.: Consideraţi un eşec faptul că toţi vicepreşedinţii propuşi de domnul Vanghelie, inclusiv domnul Vanghelie, au fost aleşi la Congres?

V.P.: Nu. Respect votul Congresului aşa cum şi ei toţi, chiar dacă nu m-au sprijinit pe mine, au respectat decizia colegilor noştri de alegere a mea ca preşedinte. Eu am crezut întotdeauna că în democraţie votul rezolvă lucrurile, nu le încurcă. S-a decis prin vot sâmbătă seară o echipă, cu acea echipă eu merg la drum mai departe şi sper ca toţi să vrea să facă parte din această echipă.

Rep.: Aceeaşi echipă era şi înainte, dvs. eraţi vicepreşedinte şi domnul Vanghelie membru al BPN, şi relaţiile erau tot aşa, tensionate.

V.P.: Asta încerc să vă spun. Când s-a vorbit de echipa lui Geoană, păi şi eu am fost în echipa de vicepreşedinţi ai lui Mircea Geoană. Nu există. Există echipa PSD. Şi tocmai prin alegerea vicepreşedinţilor s-a dovedit că eu nu am avut înţelegeri pe sub masă cu diverşi oameni – dacă mă votezi, te votez şi aşa mai departe. Eu am candidat la funcţia de preşedinte, oamenii au decis cine sunt vicepreşedinţii, aşa cum au decis cine e secretar general. Şi eu şi până acum, şi în continuare, am lucrat foarte bine cu Liviu Dragnea şi vom face o echipă foarte bună. Gândiţi-vă că ne completăm foarte mult. Eu am experienţa mea la nivel guvernamental central, Liviu Dragnea are o experienţă extraordinară în ceea ce priveşte structurile locale. Chiar e o completare excelentă. Fiecare vicepreşedinte poate să aducă ceva la această echipă şi întotdeauna, când nu ne punem de acord, votul este cel care decide. Aşa s-a întâmplat şi la Congres.

Rep.: Aveţi o datorie politică şi o datorie morală faţă de Adrian Năstase. V-a influenţat viaţa politică până acum, în ce sens o va face de acum înainte?

V.P.: Am spus-o tot timpul şi m-am mândrit că sunt unul din mulţii oameni pe care Adrian Năstase i-a adus în PSD şi în politică. Îl respect pe Adrian Năstase. Are o sarcină foarte importantă şi foarte grea din partea partidului de a conduce Consiliul Naţional şi departamentele noastre şi aştept foarte mult de la aceste departamente. Aştept de fapt să aducă ceea ce PSD nu a avut până acum: o critică serioasă la Guvernul actual şi o ofertă a noastră alternativă. Nu trebuie doar să criticăm Guvernul: „Nu e bine ce face ministrul X”. (Trebuie să spunem – n.r) „Nu e bine şi noi am face în felul următor”. Asta e treaba departamentelor şi aştept foarte mult de la departamente, de la oamenii care vor fi acolo, iar Biroul Permanent Naţional va lua deciziile politice de direcţie politică fundamentală a partidului.

Rep.: Întrebarea era dacă veţi încerca, în noua calitate, de preşedinte, să vă detaşaţi din punct de vedere al imaginii de Adrian Năstase.

V.P.: Nu. Nu. Nici nu mă detaşez de niciun membru al PSD. O să-mi apăr toţi colegii pentru că toţi sunt în acest moment membri ai partidului pe care eu îl conduc. Nu se pune problema nici de detaşare, nici de aruncat într-o parte, nu mi-a fost niciodată ruşine că sunt pesedist, nu mi-a fost niciodată ruşine că sunt coleg cu niciunul din membrii de partid. Iar lucrurile astea trebuie făcute direct şi foarte clar.

Rep.: Vă interesează preşedinţia Camerei Deputaţilor în acest moment?

V.P.: O putem câştiga în 2012. Am pierdut-o în decembrie 2008 şi o vom putea recâştiga după votul parlamentar. Bineînţeles, orice partid îşi doreşte să deţină preşedinţiile celor două Camere, dar în acest moment nu există o soluţie nici procedurală, nici constituţională, de a câştiga pentru PSD acest lucru.

Rep.: Comentaţi următorul scenariu: PSD cedează PDL preşedinţia Senatului şi preia de la aceasta preşedinţia Camerei.

V.P.: Este un scenariu fantezist, în care eu nu cred. Asta ar presupune un lucru pe care eu îl cred imposibil: o înţelegere cu PDL. Şi mai înseamnă un lucru, de asemenea incredibil pentru mine: să ai încredere într-o înţelegere cu PDL. Cine a avut încredere, inclusiv noi, în cuvântul PDL, a păţit ceea ce ştiţi foarte bine. A doua oară nu poţi să faci aceeşi greşeală.

Rep.: Ne-aţi anticipat o întrebare. Definiţi, vă rog, relaţia viitoare PSD-PDL.

V.P.: Vom fi principalii adversari politici ai PDL şi principala alternativă la ceea ce înseamnă în acest moment PDL şi guvernarea PDL.

Rep.: Aceeaşi întrebare, în relaţia cu PNL.

V.P.: Şi aici lucrurile trebuie să fie mult mai clare. Ne-au sprijinit în campania prezidenţială şi le mulţumim pentru asta, dar ei sunt un partid de dreapta, drumul lor este foarte clar. Avem foarte puţine lucruri în comun. Nu sunt dispus deloc să mai facem rabat de la principiile noastre social-democrate. Mă uit la ei că sunt la fel de convinşi pe valorile lor de dreapta, vom fi adversari politici din punct de vedere ideologic şi singurele momente în care vom conlucra vor fi acelea în care vom trebui să apărăm statul de drept şi instituţiile fundamentale de abuzurile unei puteri care, în acest moment, deţine tot: preşedinţia, prim-ministrul, preşedintele Camerei Deputaţilor, procurorul general, Ministerul Justiţiei, o putere care, evident, va abuza de aceste prerogative. În acele momente ne vom alia şi cu PNL şi cu UDMR şi cu orice forţă care vrea să salveze aceste principii. Dar ideologic, ţin să arătăm cu mult mai multă claritate decât până acum diferenţele între noi şi PNL. Este şi unul din mesajele cu care am fost ales la Congres, să ne întoarcem la valorile noastre social-democrate şi să ţinem de ele, pentru că în ultimii ani am vorbit foarte mult despre ele şi am făcut exact învers.

Rep.: Credeţi că mai este oportună alianţa cu PC?

V.P.: Din punct de vedere parlamentar, vom rămâne în aceleaşi grupuri parlamentare, pentru că aşa am fost aleşi la vot şi este normal lucrul acesta. Duminică au şi ei Congres, înţeleg că vor să îşi afirme mult mai pregnant ideologia şi apartenenţa la valorile de centru-dreapta. Le urez succes în alegeri, vor avea un candidat în colegiul 19 eliberat de Daniela Popa. Îi consider nişte parteneri, dar până la urmă, din punct de vedere ideologic, lucrurile trebuie limpezite şi se vor limpezi duminică, la Congresul PC.

Rep.: Dar rămâneţi practic în alianţă cu ei?

V.P.: Din punct de vedere parlamentar, da, pentru că am pornit pe un drum în 2008, au fost alături de noi şi nu te apuci, în perioada opoziţiei, să rupi ceea ce ai făcut în 2008. Cei patru parlamentari ai PC rămân alături de noi şi contăm pe ei.

Rep.: Cum veţi reacţiona în momentul în care se va înfiinţa un nou partid de stânga?

V.P.: Aici lucrurile sunt foarte clare. A fost un proiect foarte bine construit, bazat pe faptul că Mircea Geoană va rămâne preşedinte PSD şi că atunci un nou partid de stânga, cu foarte mulţi parlamentari, nu doar cei cinci care au plecat, dar şi cu organizaţii locale, era gândit că va constitui o alternativă la un PSD nereformat, care nu se schimbă. Acest proiect a eşuat sâmbătă seara, la Congresul PSD. Ceea ce vedeţi acum sunt ultimele reminiscenţe ale acestui proiect eşuat. Independenţii care sunt independenţi dar sunt, de fapt, la putere, pentru că au un ministru şi susţin guvernul actual, vor merge pe acelaşi drum pe care a mers şi PLD al domnilor Stolojan şi Flutur: mai devreme sau mai târziu vor da pe faţă ceea ce există cu adevărat, şi anume înţelegerea lor cu PDL şi faptul că sunt în acea parte a baricadei. Nu va exista un alt partid de stânga atât timp cât PSD a dat dovadă sâmbătă de puterea de a face schimbări fundamentale, iar lucrul acesta este foarte clar pentru toată lumea, chiar şi pentru cei care gândeau înainte destructurarea PSD.

Rep.: Relaţia viitoare a PSD cu domnul Sorin Oprescu care va fi?

V.P.: E o mândrie pentru noi că un fost membru al PSD a câştigat Primăria Capitalei. Este o lecţie pe care trebuie să o învăţăm, că noi l-am obligat să devină independent, prin faptul că nu l-am susţinut. Opinia mea a fost atunci foarte clară, că trebuie să îi susţinem candidatura din partea PSD, dar este o lecţie pentru noi, cum reuşim să ne pierdem oamenii buni şi performanţi din cauza unor lupte interne. Sper să nu mai facem niciodată asemenea greşeală. În rest, înţeleg că domnul Oprescu este hotărât să rămână independent. Îi doresc succes, dar ne pregătim să avem un candidat PSD pentru 2012, credibil şi serios.

Rep.: Credeţi că ultimele plecări din PSD, ale domnilor Marian Sârbu şi Cristian Diaconescu, sunt cumva legate şi parte a scenariului care presupune înfiinţarea unui nou partid de stânga?

V.P.: Da. Erau gândite dinainte. De altfel, uitaţi-vă la cei care au plecat: şi Ioan Munteanu, şi Şerban Mihăilescu, şi Marian Sârbu, nu sunt în niciun caz adversarii mei, ei au fost colegi ai mei şi probabil că m-au şi votat sâmbătă la Congres. Pur şi simplu au apucat, înainte de Congres, să promită că merg pe un alt drum şi acum nu au mai putut să dea înapoi.

Rep.: L-aţi invitat pe Traian Băsescu la şcoala TSD atunci când eraţi preşedintele tinerilor. Cum veţi proceda în continuare ca preşedinte al PSD?

V.P.: L-am invitat în 2005, atunci când era proaspăt ales preşedinte şi atunci când toţi, cred, trebuia să îi dăm acel cec în alb al unui nou preşedinte. De atunci până acum domnul Traian Băsescu mi-a dovedit, nu numai mie, ci şi celorlalţi, că nu are niciun punct în comun cu modul în care vedem noi politica, cum vedem noi societatea şi atunci colaborarea sau orice fel de relaţie între noi a încetat. Nu văd nimic pentru viitor, văd doar un preşedinte care pleca de la Cotroceni în 2014 şi văd o şansă extraordinară şi o responsabilitate pentru PSD de a creşte, de a pregăti structuri locale, un guvern social-democrat şi un preşedinte social-democrat.

Rep.: Deci, raporturile dintre dumneavoastră şi preşedintele Traian Băsescu vor fi…

V.P.: Strict instituţionale.

Rep.: Ştim că aveţi o relaţie apropiată cu domnul Gabriel Oprea. Presa a afirmat că ar fi chiar naş de cununie la prima dumneavoastră căsătorie.

V.P.: Asta nu este adevărat. E o informaţie greşită. Însă da, am avut o relaţie apropiată cu Gabriel Oprea, pentru că am intrat împreună cu el în Guvernul Adrian Năstase în 2001, am intrat împreună cu Gabriel Oprea în PSD, tot în 2001. Faptul că el a mers pe un alt drum, el fiind unul din puţinii care nu a plecat direct, ci ştiu că a fost exclus din partid, spre deosebire de alţii, este decizia lui. Am crezut şi atunci, cred şi acum, că a fost o decizie greşită, dar fiecare om este stăpân pe propria lui decizie şi şi-o asumă. Eu sunt preşedintele PSD, am respect pentru oameni politici din toate zonele, dar îmi apăr partidul şi mă voi bate pentru el.

Rep.: Când PSD a decis să îi retragă sprijinul politic lui Gabriel Oprea ştim că v-aţi abţinut.

V.P.: Corect.

Rep.: De ce?

V.P.: Şi din acest motiv personal, al faptului că am început politica împreună, dar şi pentru faptul că nu îmi plac deciziile luate duminică seară acasă la preşedinte şi aduse luni dimineaţă în BPN. Eu nu voi mai face aşa ceva niciodată şi orice decizie luăm, vreau să le gândim bine şi să le discutăm cu toţii.

Rep.: Presa a scris, de asemenea, că aveţi relaţii foarte strânse cu doamna Elena Udrea, cu soţul acesteia, Dorin Cocoş, şi chiar aţi ieşit la restaurant împreună la un moment dat. Vă poate influenţa această prietenie ca preşedinte PSD?

V.P.: Absolut deloc şi cred că absolut toţi cei care mi-au urmărit prestaţia în politică, declaraţiile şi gesturile mele politice au văzut că mă bat pentru partidul meu indiferent cine este adversar, că am nişte idei în care cred. Respect ceilalţi oameni, pot să am relaţii civilizate cu toată lumea, dar când este vorba de lupta politică îmi apăr doar partidul meu şi nu sunt dispus să fac niciun fel de rabat de la acest lucru.

Rep.: Domnule preşedinte, aţi fost, cu o săptămână înainte de Congres, la Cotroceni?

V.P.: Nu, categoric nu. Nu am mai fost la Cotroceni şi nu l-am mai întâlnit pe preşedintele Băsescu de când am fost cu Mircea Geoană la consultări şi vă spun, deşi nu neapărat e un punct bun pentru mine, nu am fost în sală la depunerea jurământului de către Traian Băsescu, tocmai pentru că eram atât de supărat de ceea ce se întâmplase, încât nu am putut să trec peste. Nu vă mai luaţi după zvonuri şi dezinformări, cred că suntem cu toţii sătui de ele. Cu domnul preşedinte Băsescu, dacă mă voi vedea, va fi în cadru instituţional, ca preşedinte al principalului partid de opoziţie, sau la evenimente oficiale, în niciun alt cadru.

Rep.: Aţi vorbit în prima şedinţă a BPN după Congres de forţa exemplului personal, când le-aţi sugerat liderilor PSD să îşi lase limuzinele în afara curţii sediului. Am aflat că aţi angajat o bonă din Filipine. Aici nu se aplică aceeaşi regulă a exemplului personal, în condiţiile şomajului cu care se confruntă România?

V.P.: Ba da, se aplică acelaşi lucru. S-a creat un subiect din ceva ce nu aş fi crezut niciodată. Poate mi s-au dat nişte semnale că ar trebui să fiu…. să mă duc şi eu pe la jacuzzi la cineva, să fiu mai cuminte cu cei care creează ştirile. Nu pot să fac lucrul acesta. În primul rând, cred că exemplul personal este bun şi mă gândesc la miile de români care au plecat să lucreze în Spania, în Italia şi, dacă ei trebuie trataţi corect acolo, ne purtăm şi noi în acelaşi fel. În al doilea rând, ştiţi foarte bine că soţia mea este europarlamentar şi, din păcate, de luni până joi stă la Bruxelles şi era nevoie de cineva care să stea într-adevăr 24 de ore cu fiica noastră. Sper să crească cât mai repede, sunt convins că Daciana, după ce îşi va termina mandatul la Parlamentul European, va face ceea ce nu reuşeşte să facă în acest moment, să stea cu ea mai mult timp. Asta cu bona a fost o găselniţă care va ţine, probabil, atenţia câteva zile. Este poziţia mea, este viaţa mea, o susţin şi o explic în aşa fel încât toată lumea să înţeleagă că nu am nimic de ascuns şi de ruşinat. Dimpotrivă. Cred că ceea ce fac şi ceea ce sunt este atât de cunoscut de toată lumea, am fost atât de mult în lumina reflectoarelor încât, din păcate, nu veţi avea foarte multe surprize în ceea ce mă priveşte.

(Interviu realizat de Florin Ciolac, Liviu Dădăcuş, politic@mediafax.ro)

Adauga un comentariu

*