Ponta: O să vedeţi că există un proiect pentru destructurarea PNL

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi seară, la Craiova, că există un proiect de „destructurare” al PNL, necesar actualilor guvernanţi pentru a-şi asigura voturi în Parlament, aşa cum a existat un proiect similar şi în cazul PSD.

„A existat un proiect de destructurare a PSD şi o să vedeţi că există un proiect similar şi pentru destructurarea PNL. De ce? Dacă Guvernul merge prost, dacă PDL nu e în stare să găsească soluţii, atunci cumpără voturi. Cumpără cum, din păcate, au cumpărat voturi şi în alegerile prezidenţiale şi parlamentare”, a declarat Ponta.

El apreciază că prin cumpărarea de voturi Executivul îşi asigură susţinerea „într-un mod imoral”, dar şi ineficient, întrucât Guvernul merge „la fel de prost”.

„Faptul că vrei să aduci lângă tine oameni care vor neapărat să fie la putere şi nu duc drumul ăsta greu al opoziţiei nu e decât o soluţie de moment”, a mai spus Ponta.

Liderul PSD susţine că o modificare a statutului partidului i-ar putea viza pe membrii care părăsesc formaţiunea social-democrată, aflată în opoziţie.

„Vreau ca la modificarea statutului să spunem că cine pleacă acum din PSD, când suntem în opoziţie, dacă se va întoarce, un an de zile să nu mai ocupe nicio funcţie nici administrativă, nici politică”, a explicat Victor Ponta.

El a afirmat, totodată, că „bătălia internă” din partid ar fi trebuit să se încheie odată cu finalul Congresului de alegeri din cadrul PSD.

„Mai sunt câteva supărări din trecut. Domnul Mitrea nu este singurul care are nişte supărări din trecut”, a spus Ponta.

Întrebat dacă a aflat motivele pentru care Cristian Diaconescu a plecat din PSD, Victor Ponta a spus: „El a luat o decizie, dar, personal, eu nu cred că locul său este lângă cei care guvernează. Dacă a luat această decizie nu-l voi critica, dar în niciun caz nu am să-l aprob”.

Adauga un comentariu

*