Bacaul, avertizare Cod Galben

Meteorologii au prelungit duminica atentionarea cod portocaliu de ninsori abundente si viscol pana luni, la ora 20.00, anunta Administratia Nationala de Meteorologie. Avertizarea extinsa este valabila pentru noua judete din sudul tarii, inclusiv municipiul Bucuresti.Totodata s-a extin avertizarea cu cod galben, pe lista aflindu se si judetul Bacaucod.jpg

Astfel, potrivit ANM, in intervalul 7 februarie, ora 12.00 – 8 februarie, ora 20.00, in judetele Giurgiu, Prahova, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Galati, Vrancea si Ilfov, precum si in municipiul Bucuresti, va ninge abundent si va fi viscol puternic, determinand diminuarea semnificativa a vizibilitatii si troienirea zapezii.

De asemenea, tot intre 7 februarie, ora 12.00 – 8 februarie, ora 20.00, se instituie cod galben pentru alte 15 judete din tara. In acest interval, va ninge viscolit si in judetele Mehedinti, Gorj, Valcea, Olt, Dolj, Arges, Dambovita, Teleorman, Bacau, Vaslui, Iasi, Neamt si Botosani, iar in judetele Constanta si Tulcea precipitatiile, local insemnate cantitativ, vor fi mixte, favorizand producerea de polei.

In vigoare se afla deja doua atentionari meteorologice:

* cod portocaliu de ninsori abundente si viscol pentru 13 judete din tara si municipiul Bucuresti, valabil pana luni, la ora 06.00. In acest timp, stratul de zapada ce se va depune va depasi 30 – 40 cm si va fi viscol puternic, determinand diminuarea semnificativa a vizibilitatii si troienirea zapezii.

* cod galben de ninsori si intensificari ale vantului pentru jumatatea sudica a tarii, valabila pana luni, la ora 09.00. Astfel, in Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei ninge viscolit, vantul atingand viteze de pana la 75-80 km/h. Local, ninsorile sunt abundente, astfel ca stratul de zapada nou depus fiind consistent. Ninsori viscolite sunt si in Carpatii Meridionali si de Curbura, unde rafalele de vant depasesc 100 km/h.

Adauga un comentariu

*