Aproape 90 de drumuri au fost blocate în ultimele ore

Aproape 90 de drumuri din 13 judeţe au fost blocate în ultimele ore, din cauza căderilor masive de zăpadă şi a viscolului, iar 17 localităţi din şapte judeţe au rămas fără energie electrică, a anunţat, duminică, Ministerul Administraţiei şi Internelor.

În ultimele ore au fost blocate 89 de drumuri, din care două drumuri naţionale, din judeţele Călăraşi şi Buzău, şi 87 de drumuri judeţene, din Teleorman (17), Olt (14), Giurgiu (13), Dolj, Ialomiţa (câte 10), Buzău (opt), Dâmboviţa (patru), Brăila, Călăraşi (câte trei), Argeş (două), Botoşani, Caraş-Severin, Galaţi (câte un drum), potrivit situaţiei înregistrate până duminică, la ora 5.30, prezentate de Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) într-un comunicat de presă.

De asemenea, 17 localităţi au rămas fără energie electrică, din care zece în judeţul Caraş-Severin, două în judeţul Giurgiu şi câte una din judeţele Olt, Galaţi, Dolj, Buzău şi Teleorman.

Lucrătorii MAI au participat la deblocarea a 103 autoturisme înzăpezite, în care se aflau 165 de persoane.

La nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor, 2.761 de efective, din care 1.477 de poliţişti, 414 jandarmi, 103 poliţişti de frontieră, 767 personal de intervenţie din cadrul serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, au intervenit în localităţi aflate sub avertizările meteorologice cod portocaliu şi cod galben, fiind folosite 875 de mijloace tehnice, a precizat sursa citată.

Lucrătorii Ministerului Administraţiei şi Internelor acţionează în continuare pentru redarea în circulaţie a drumurilor blocate şi pentru sprijinirea persoanelor afectate de condiţiile meteo nefavorabile.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) şi Direcţia Rutieră din IGPR au luat decizia de restricţionare a circulaţiei autovehiculelor de peste 3,5 tone.

Astfel, restricţia de circulaţie se aplică în judetele Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, Dolj, Olt şi Teleorman, de sâmbătă, ora 18.00, până duminică, ora 18.00, şi în Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Galaţi şi Ilfov, de duminică, ora 6.00, până luni, ora 6.00.

„Măsura de restricţionare a circulaţiei autovehiculelor a fost luată în vederea evitării înzăpezirii autovehiculelor şi pentru protejarea vieţii participanţilor la trafic. Rugăm participanţii la trafic să evite pe cât posibil deplasările în această perioadă şi să se informeze despre starea drumurilor către destinaţia aleasă”, se arată într-un comunicat al CNADNR.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol pentru Bucureşti şi 13 judeţe şi cod galben pentru alte opt judeţe.

Adauga un comentariu

*