FEN a trintit usa in nasul Guvernului

Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) s-a retras, miercuri, de la negocierile privind disponibilizarea a 15.000 de posturi, sindicaliştii fiind nemulţumiţi că Ministerul Educaţiei nu are un program de protecţie socială pentru angajaţii care urmează să fie disponibilizaţi.

Secretarul general al FEN, Constantin Ciosu, a declarat că a solicitat încă de săptămâna trecută ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, să pregătească un proiect de ordonanţă de urgenţă privind asigurarea de salarii compensatorii sau alte venituri garantate până la găsirea unui alt loc de muncă pentru cei care urmează să fie disponibilizaţi.

Ciosu a mai spus că deşi în adresa înaintată săptămâna trecută ministrului Daniel Funeriu era precizat faptul că FEN nu va mai participa la negocieri în lipsa unui astfel de program, Ministerul Educaţiei a continuat, miercuri, să discute despre disponibilizări fără să dezbată măsurile de protecţie socială.

„Ministerul Educaţiei nu are niciun program de protecţie socială, dar se discută în continuare despre disponibilizări. Ne-am retras până când domnul ministru va înţelege că aceşti oameni trebuie protejaţi”, a declarat secretarul general de la FEN.

Ciosu a adăugat că ministrul Daniel Funeriu nu a participat la negocierile de miercuri, iar reprezentanţii Ministerului Educaţiei le-au spus sindicaliştilor că un astfel de program de protecţie socială se va putea face după ce se va şti cu exactitate câţi oameni vor fi disponibilizaţi.

Pe de altă parte, reprezentanţii Ministerului Educaţiei ar fi justificat lipsa acestui program prin faptul că el nu a existat nici anul trecut, când au mai plecat oameni din învăţământ.

Ciosu a mai spus că aşteaptă un semn de la ministrul Educaţiei, căruia i-a fost solicitată o întâlnire pe acest subiect, precizând că „situaţia din învăţământ este foarte gravă”.

Discuţiile de la Ministerul Educaţiei au început de la ora 11.00 şi continuă la ora transmiterii acestei ştiri.

La şedinţa de miercuri a Comisiei de Dialog Social de la Ministerul Educaţiei, prezidată de secretarul de stat pentru învăţământul superior, Cătălin Baba , se discută atât măsurile de aplicare a OUG 114/2009 privind reducerea posturilor din învăţământ, cât şi proiectul privind fundamentarea cifrei de şcolarizare şi stabilirea reţelei unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat pentru anul 2010-2011, precum şi proiect de ordin de ministru cu privire la aprobarea planurilor-cadru de învăţământ pentru clasa a X-a liceu, filiera tehnologică, învăţământ de zi şi învăţământ seral.

Adauga un comentariu

*