Cristian Diaconescu: „Mi-as putea asuma candidatura la sefia PSD”

images.jpgÎn perspectiva convocării Consiliului Naţional şi apoi a Congresului PSD, vicepreşedintele Cristian Diaconescu, a declarat aseară, la Antena 3, că ar putea să-şi asume candidatura la preşedinţia partidului, dar nu pentru a contribui la schgimbarea unei oligarhii cu alta, ci dacă analiza internă va releva necesitatea unei schimbări pentru modernizarea acestei formaţiuni politice. Reprezentanţii PSD au fost convocaţi luni, în şedinţa Biroului Permanent Naţional pentru a stabili care este poziţia partidului faţă de buget şi cum vor vota în plen, dar şi pentru a pregăti strategia partidului în perioada următoare.

„Eu, ca politician sunt gata să mi-o asum (candidatura- n.r.), dar o astfel de asumare presupune că numai candidatura pentru preşedinţia partidului este importantă în acest partid. Presupune o analiză din care să rezulte necesitatea unei schimbări în ceea ce priveşte formula de conducere din care fac şi eu parte. Dacă actuala formulă de conducere trebuie schimbată pentru un scop anume şi nu pentru a face loc altora este în regulă. Altfel intrăm în jocul de oligarhie” a afirmat Diaconescu.

Cristian Diaconescu a susţinut că o modificare de substanţă este necesară într-un partid politic, dar aceasta trebuie stabilită la vedere şi nu prin reconfigurarea oligarhiei.

„Dacă cineva îmi va spune că trebuie să plece Mircea Geoană pentru că o anumită oligarhie, un anumit context trebuie să plece pentru a-i fi luat locul de un alt context, pe mine nu mă are partener la aşa ceva. Dacă toţi cei care au vorbit şi vor vorbi de azi încolo sunt conştienţi că PSD are nevoie de altceva şi vor face ceva înseamnă că ne putem moderniza”” a atras atenţia Diaconescu, referindu-se la atacurile formulate de senatorul Miron Mitrea la adresa grupării Ghrebenciuc-Vanghelie.

Vicepreşedintele PSD a mai declarat că, în acest moment, cea mai mare greşeală pe care ar putea-o face partidul său ar fi să se apropie de PDL.

„În 2010, din punctul de vedere al relaţionării politice, ar trebui să fim ceva mai serioşi în ceea ce priveşte compromisul. (…) Cea mai veninoasă şi periculoasă greşeală pe care ar putea-o face o conducere veche sau nouă a PSD este să se apropie acum de guvernare. Este un clişeu. I-am învăţat pe români cu bune şi rele. Gata, este epuizat” a mai susţinut Diaconescu.

El a reiterat ideea că PDL este un partid care funcţionează pe criterii militare.”Funcţionează pe principii ale Grecii antice. În PD-L şi există nevoia responsabilizării şi a disciplinei. În prezent acest aspect pragmatic ne face rău tuturor. În schimb singurul răspuns pe care poate acum să îl dea PSD este acela de schimbare. Dacă nu facem asta ne-am ratat scopul şi toţi cei care au ieşit să spună că este nevoie de schimbare şi nu fac nimic înseamnă că sunt farisei”, a mai subliniat vicepreşdintele PSD.

Comentarii

  1. Acest om poate revolutiona PSD-ul ,dar la ce elefanti si jagardele(mafia neo-comunista )sunt in acest partid (Nastase,Hrebenciuc,Vanghelie Iacobov,Mitrea,D.I.Popescu,Iliescu Mazare etc ,s.a.m.d. )cam ff greu .

Adauga un comentariu

*