Daca ai zile, scapi si din asa ceva!
Spulberati de tren

acc-tren-4.jpgUn accident din care, deocamdata, toti cei implicati au scapat cu viata, s-a petrecut luni seara in orasul Buhusi. Inconstienta unui sofer, care a ignorat semnalizarea de la o trecere la nivel cu calea ferata, a provocat un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale si vatamari corporale.

Luni, 4 ianuarie, in jurul orei 21:30, Postul de Politie TF Bacau a fost sesizat prin 112, ca în Statia CFR Buhusi, la trecerea la nivel cu calea ferata situata pe strada Casa de Apa, un autoturism a fost surprins in gabaritul liniei de trenul personal 5456, care circula pe relatia Piatra Neamt – Bacau. S-a deplsat o echipa operativa, dar si Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al orasului Buhusi cu autospeciala de interventie si trei pompieri civili, precum si Garda de Interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Bacau, cu o autospeciala de interventie încadrata cu sapte subofiteri. De asemenea, la locul evenimentului s-a deplasat si grupa operativa a ISUJ Bacau, compusa din doi ofiteri si doi subofiteri, sub comanda lt.col. Braga Ion, seful Centrului Operational, cu doua autospeciale de prima interventie si comanda. Pe partea dreapta a terasamentului de cale ferata, dinspre Piatra Neamt spre Bacau, se afla un autoturism, distrus în proportie de 95 la suta, ca urmare a impactului cu locomotiva trenului personal. Din primele verificari s-a stabilit ca Ioan T., de 30 de ani, în timp ce conducea autoturismul respectiv, o Dacie 1310, nu s-a asigurat la trecerea de nivel cu calea ferata, care era prevazuta cu indicatoare de semnalizare „Crucea Sf. Andrei”, iar mecanicul de locomotiva a dat semnale sonore corespunzatoare. In urma producerii evenimentului, a rezultat vatamarea corporala a celor trei persoane aflate în autoturism. Pasagerii au fost preluati de un participant la trafic, iar conducatorul auto de catre un echipaj al Serviciului de Ambulanta si transportati la Spitalul orasenesc Buhusi, pentru investigatii medicale. Lui Ioan T. i-au fost recoltate probe biologice de sânge in vederea stabilirii alcolemiei si a fost diagnosticat cu „plagi multiple taiate la membrele inferioare si gamba stânga, si traumatism toracic”. Laurentiu C., de 35 de ani, ocupantul scaunului din dreapta fata al autoturismului a fost diagnosticat cu „traumatism facial, hematon hemifacial”. Andrei R., de 21 de ani, ocupantul de pe bancheta din spate a autoturismului, a fost diagnosticat cu coma gradul IV, traumatism cranio cerebral acut si plagi multiple la membrele inferioare, fiind transportat de urgenta la Spitalul Judetean Bacau. In urma producerii accidentului, trenul personal 5456 Piatra Neamt –Bacau a avut o intârziere de 24 minute iar trenul personal 5465, Bacau –Piatra Neamt, de 36 minute. La ora 22.00, trenul personal 5456 si-a reluat deplasarea catre statia CFR Bacau. Nu s-au înregistrat victime printre pasagerii aflaţi în tren. Locomotiva trenului personal 5456 a suferit avarii, prejudiciul urmând a fi stabilit de SELC Bacau. Garnitura de tren era compusa din patru vagoane si transporta 10 calatori.

Dus la spital de unul dintre martori

Conform primelor cercetari ale Politiei, se pare ca soferul autoturismului a frânat, iar masina a alunecat pe gheata, lovindu-se de tren. „A venit cu viteza. Nu am putut face nimic”, a declarat Mihai A., mecanicul de locomotiva. „Am auzit o bufnitura si am iesit repede din casa. Eu personal l-am dus la spital pe omul care statea de pe bancheta din spate. Nu era constient, dar respira”, a spus Sebastian P., unul dintre martorii accidentului. Medicii sunt optimisti in ceea ce priveste evolutia pacientului. „Are o leziune de trunchi cerebral, dar suntem optimisti in ceea ce priveste evolutia starii sale de sanatate”, a declarat Costel Salbaticu, medic al Unitatii de Primire Urgenta Bacau. S-a intocmit dosar penal.
Dan MINDIRIGIU
Olimpia FILIP

Adauga un comentariu

*