Primarita de la Helegiu si-a tras Audi de la comisarul de poliţie Atanasiu

poza1.jpgMihaela Badic, primariţa comunei Helegiu (PNL) a pus mâna pe un Audi A4 adus direct din Germania de catre comisarul de Politie Liviu Atanasiu, seful Biroului Arme, Explozibil si Substante Toxice. Masina a intrat in proprietaea lui Badic imediat dupa ce firma condusa de sotia lui Atanasiu a finalizat lucrari de modernizare si intretinere a unor drumuri comunale in Helegiu in valoare de aproximativ 3.5 milioane de lei. Daca primarita Badic a recunoscut ca masina i-a fost adusa de Atanasiu, in schimb politistul a refuzat sa ne prezinte un punct de vedere.

Primarita comunei Helegiu, Mihaela Badic (PNL), a pus mâna pe un Audi A4, (an de fabricatie – 2008) adus direct din Germania de către comisarul Liviu Atanasiu, seful Biroului Arme, Explozibil si Substante Toxice din cadrul Politiei Bacau. Masina a ajuns in curtea lui Badic, in vara lui 2008, la câteva saptamâni dupa finalizarea unor lucrari de modernizare si intretinere a unor drumuri in comuna Helegiu, in valoare de aproximativ 3.5 milioane de lei, realizate de S.C. Prem Construct, firma administrata de Cornelia (Tomozei) Atanasiu, sotia comisarului de Politie. Surse neoficiale sustin ca masina ar fi de fapt, o recompensa pentru contractul greu prins de firma condusa de sotia sefului de la Arme.

Primarita recunoste ca s-au incheiat contracte pe bani grei

Mihaela Badic recunoaste ca in Helegiu s-au facut lucrari de modernizare si intretinere a unor drumuri, iar contractele au fost incheiate cu firma administrata de sotia comisarului Atanasiu. „Primul contract a fost de modernizare a unui drum de 3,5 km a fost incheiat cu S.C. Prem Construct. Valoarea contractului este de 28 de miliarde de lei vechi, fara TVA”, recunoaste primarita Badic. „In banii astia firma a facut mai multe lucrari: santuri de beton, podete, doua straturi de asfalt si in unele locuri, zid de sprijin”, a mai explicat Badic. Ea a mai adaugat ca apoi a mai urmat un alt contract de intretinere a drumului Helegiu – Dragugesti – Deleni, care a fost incheiat cu aceeasi firma administrata de sotia lui Atanasiu. „Acolo a fost o valoare mai mica, undeva la vreo 5 miliarde de lei vechi. A fost doar o lucrare care a durat cam doua saptamâni. De fapt, s-a turnat o mixtura peste un drum asfaltat mai de mult”, a mai explicat Badic.

Badic: „Nu neg ca masina e adusa de Atanasiu”

Ea recunoaste ca masina Audi A4 i-a fost adusa, in urma cu mai bine de un an, de comisarul Atanasiu direct din Germaina, dar nu doreste sa dea mai multe detalii despre acest subiect. „Nu neg ca masina este adusa de Atanasiu, dar sa stiti ca intre mine si el nu este nicio prietenie. Sunt doar relatii contractuale. Subiectul cu masina nu vreau sa-l discut! Cine considera ca sunt nereguli, sa faca sesizari in scris si eu am sa raspund”, a declarat Mihaela Badic.
In replica, comisarul Liviu Atanasiu refuza sa faca vreun comentariu referitor la motivul care l-a determinat sa ii aduca primaritei din Helegiu masina tocmai din Germania. „Nici nu infirm, nici nu confirm. Pur si simplu, nu am ce sa spun!”, a afirmat seful Biroului Arme, Explozibil si Substante Toxice.

Contracte si cu Primaria Bacau

S.C. Prem Construct a incheiat mai multe contracte cu primariile din judet, pentru lucrari de intretinere sau modernizare a drumurilor. La nivelul municipiului firma administrata de Cornelia Atanasiu a facut doua sensuri giratorii in Bacau: cel de lânga Restaurantul Militar (valoarea lucrarii peste 600 de mii de lei) si cel de la capatul strazii Stefan cel Mare (peste 800 de mii de lei). (Olimpia FILIP)

Comentarii

  1. UN CITITOR a zis:

    DE CE PRIMARIA DIN LETEA VECHE NU MODERNIZEAZA NIMIC? FIE SI PRIN CONTRACTE DUBIOASE……DAR CE NU E DUBIOS IN ACASTA TARA?

  2. mihaela badic a zis:

    Stimata dna redactor,

    V-am spus la telefon ca orice informatie doriti de la noi sa o formulati in virtutea legii liberului acces la informatie pt ca-mi distorsionati raspunsul ceea ce s-a si intamplat.Imi pare rau ca ati fost tendentioasa si ca v-ati dezinformat cititorii, desi nu ma mira.M-am inteles mesajul materialului dvs,ce va intriga ca mi-am vandut masina si am cumparat alta la mana adoua sau ca prem construct a avut contracte la helegiu?
    1.Daca va intereseaza masina va pot spune ca e din 2007,inregistrata la noi in 2008 iar eu am cumparat-o cu cc.18.000 mii de km la bord.Aveti idee cati oameni simpli si-au cumparat o astfel de masina in 2008?
    2.Banuiesc insa ca asta nu va intereseaza,ei aveau voie,nu-s primari.Daca va intereseaza prem-ul va spun ca a participat la mai multe licitatii la mine,o parte le-a pierdut, altele le-a castigat.
    3.Nu-l cunosc pe seful de la arme si munitii nu am interactionat niciodata cu el
    4.Relatia mea cu dna tomozei este relatia normala pe care trebuie sa o am cu orice colaborator
    5.,,Sursele” dumneavoastra ar trebui sa va spuna si ca mai am de dat cam 7miliarde jumate la firma respectiva

  3. gasiti pe site-ul primariei poze de la lucrare ,,modernizare drum”, analizati, intrebati la drumuri judetene cat ajunge km de drum la o astfel de lucrare cu traversari, podete,santuri pereate,rigole carosabile si peste 200 de metri de ziduri de sprijin si dati-va cu parerea dupa…

  4. Ce ofuscata esti matale d-na primar. Oare de ce nu ţi-ai luat masina asa modesta inainte de a fi primar. Eu personal nu cunosc pe nimeni om simplu şi sa-şi cumpere audi din 2007. Dar ăstai un semn bun ca cineva se mai intreabă iar dumneavoastră sunteti obligată să le răspundeţi deoarece aţi fost votată şi sunteţi plătită din bani contribuabililor.

  5. Ce ofuscata esti matale d-na primar. Oare de ce nu ţi-ai luat masina asa modesta inainte de a fi primar. Eu personal nu cunosc pe nimeni om simplu şi sa-şi cumpere audi din 2007. Dar ăstai un semn bun ca cineva se mai intreabă iar dumneavoastră sunteti obligată să le răspundeţi deoarece aţi fost votată şi sunteţi plătită din bani contribuabililor.

  6. CRED CA MAI OFUSCAT ESTI TU ANONIMULE,IA CANDIDEAZA SI TU SA VEZI DACA TE ALEGE CINEVA IAR IN TIMPUL LIBER DA O FUGA PE LA TARLUNGENI SA VEZI DACA CEI CARE VAND SI CUMPARA MASINI SUNT DOCTORI DOCENTI SAU OAMENI SIMPLI SI MAI CRED EU CA AI VREA SA TI DEA TIE PERSONAL NISTE RASPUNSURI LA URECHE DACA S-AR PUTEA DAR NICI ASTA NU CRED CA O SA TI SE INTAMPLE, DAR TU POTI SA SPERI

  7. Felicitari d-rei primar.

  8. felicitari pentru articol…..sa vedem ce zice D.N.A.

  9. Invidia va omoara pe toti in tzara asta! Daca erati voi in functii de conducere voi NUUUUU va cumparati Audi, mergeati cu Dacia1300…Un primar are salar de cca 40 mil pe luna si eu cred ca are de unde-si aduna sa-si ia masina! Rusine sa va fie stati numa cu ochii de melc sa vedeti ce-si mai cumpara vecinul si sa carcotiti ca de unde are bani! Nu-i da pe mancare si bautura ca voi! Au gemut magazinele de alimente zilele astea…nu le mai ajunge la nici unu macarea…de asta nu aveti masini si alte alea…ca dati banii pe mancare!!

  10. ai facut destule pt helehiu daca ewra alt primar nu facea macar atat stati linistiti k toti fura , nimeni din care au fost primari nu a macut nimic numai pt ei si bagat toti bani un buzunare am si eu nevoie de un teren in helegiu sami fac o casa cine imi da si mie
    astep raspuns de la badic mihaela

  11. dar a facut ceva pentru com helegiu dar altii care au fost primarii doar a furat si nu a facut nimic dar d-ra a facut ceva pentru noi cetatenii din com helegiu dar poate sa fure si ea dar sa faca si ceva pentru noi lumea este invidioasa dar vand se baga apa astept raspuns cu mult respect

Adauga un comentariu

*