INSOMAR confirmă în premieră:
Mircea Geoană e viitorul Preşedinte al României

tur2-insomar.jpgPrimul tur, de duminică, se va încheia cu o remiză între viitorul şi actualul Preşedinte, ambii cu 32% din voturi. În turul doi, Geoană va fi votat de 54% din români.Mircea Geoană este viitorul Preşedinte al României, confirmă în premieră cel mai mare institut de sondare a opiniei publice din România – INSOMAR, ce a reuşit să aibă în perioada 2000-2009 cea mai mică rată de eroare (sub 2%) la sondaje de acest gen.
Duminică, pe 22 noiembrie, viitorul şi actualul Preşedinte, respectiv Mircea Geoană şi Traian Băsescu urmează să obţină după numărare 32% din voturi. La mare distanţă de aceştia se vor clasa outsiderii acestor alegeri, respectiv candidatul PNL – Crin Antonescu (cu numai 19% din voturi) şi independentul Sorin Oprescu cu 5% din intenţiile de vot.

Moldova şi Muntenia votează cu Geoană
INSOMAR specifică că Mircea Geoană va obţine în Moldova, regiunea din care face parte şi judeţul Bacău, cu cinci procente peste actualul Preşedinte, diferenţa fiind mult mai mare în Muntenia (39% faţă de 30%, în favoarea candidatului PSDAPC).

Votanţii lui Crin şi Oprescu îl preferă ca Preşedinte pe Geoană
Cei care au optat în primul tur de scrutin cu Crin Antonescu vor vota la finală, conform INSOMAR, astfel: 55% cu Mircea Geoană şi numai 24% cu Traian Băsescu. Jumătate din adepţii lui Sorin Oprescu îl vor alege în turul doi pe Geoană Preşedinte, iar 27% vor merge pe mâna lui Băsescu. INSOMAR a publicat sondajul realizat în perioada 13-15 noiembrie 2009 pe un eşantion de 11.973 de persoane, fiind reprezentativ pentru populaţia României cu vârsta de 18 ani şi peste. Interviurile au fost realizate în toate judeţele ţării şi în cele 6 sectoare ale municipiului Bucureşti, fiind incluse în eşantion 133 de localităţi urbane şi 339 de localităţi rurale. Eroarea de eşantionare preciată de institut este de A1%. În perioada 2000-2009 INSOMAR a avut o marjă de eroare cu media sub 2% la prognozele de acest gen (de exemplu, la alegerile europarlamentare diferenţa între previziunea INSOMAR şi rezultatul Biroului Electoral Central la PSDAPC a fost de 0,27%, iar la PDL de 0,79%). Rezultatele pot fi accesate şi pe internet, pe siteul www.insomar.ro. (Olimpia FILIP)

Comentarii

  1. era previzibil, nu e o noutate de prezentati aici. de departe e limpede ca basescu pierde si doar geoana poate sa l rastoarne. buba i ca hoarda marinarului e pusa pe furturi fratilor

  2. Fiti seriosi, geoana este de fapt undeva in jurul scorului lui antonescu. Basescu, cel putin in primul tur, este la peste 6% de urmatorul clasat.

  3. jkljlliklhv a zis:

    FACETI CAMPANIE MINCINOASA!!!!! NU MAI STERGETI COMENTARIILE CARE NU VA CONVIN!!!

  4. tonomatelor…

  5. lasa ca e bine. decat marinarul, e singura optiune buna la acest moment. sa fie cu noroc !

  6. UN CITITOR a zis:

    ATI LUAT BANI DE LA PSD??????????

  7. alt cititor a zis:

    e sondaj INSOMAR. si CURS-ul il da tot pe Geoana castigator, asa ca, va convine sau nu asta e…erorile sunt sub 3% la astfel de sondaje, ma refer la institutele de sondare seriose gen CURS ori INSOMAR. ca mai dadea si stavarache un sondaj facut de un institut din spatele curatatoriei chimice care il arata pe Crin presedinte si pe el prim ministru.. :)) ca gluma e buna, recunosc!

  8. Manipulati cu nerusinare, in buna traditie kgb-ista!!! Rusine!!!
    Cititorule, ei nu au luat bani de la psd, ei sunt chiar psd!!!

  9. Bula si-o luat casa langa Stavarache…

  10. nu Bula si luat P ula langa Hrebenciuc

  11. De ce stergeti comentariile?Le postati numai pe cele care va convin…comunistilor!!

  12. Claudiu P. a zis:

    ATENTIE LA RISCUL FRAUDARII ALEGERILOR! Chiar daca tragerea la sorţi de la Tribunal a preşedinţilor si locțiitorilor secțiilor de votare a fost corectă, lista de pe care s a făcut tragerea la sorţi a fost însă întocmită de către prefecții PD L, fără a se consulta cu primarii din județ, şi conţine persoane care nu se încadrează în prevederile Legii 370/2004. Foarte mulţi dintre preşedinţii și locțiitorii trași la sorți nu sînt jurişti sau nu au nici o profesie. Mulţi nici nu au studiile necesare. Astfel, pe lista propusă de prefecți se regăsesc elevi, sudori, hair stilişti, muncitori necalificaţi sau boudyguarzi, care nu au nici în clin nici în mânecă cu profesia de jurist, cum cere legea. Mulţi dintre aceştia nu au mai participat niciodată la procesul electoral, neavând experiență, nu vor rezista la un efort prelungit şi nu vor avea posibilitatea de a interpreta legea sau nu vor putea armoniza deciziile celor din birourile secţiilor de votare. Mai mult, aceştia nu au competenţe suficiente să poată administra acest proces electoral. Prin desemnarea unor astfel de persoane în fruntea secţiilor de votare sînt mult mai multe şanse ca rezultatul să fie viciat sau cel puțin contestabil.

  13. turul 2:

    Basescu 70%
    Antonescu 30%

  14. creac cristinel a zis:

    eu nu am votat pe geoana ,am votat PSDAPC stiind prea bine ca nu geoana conduce PSD ce PSD il conduce pe geoana dar sint de stinga si asta-e fratilor succes PSD si SUCCESURI PENTRU OCHIUL STRIMB SI PARUL RAR CA DOAR SI ACUM SE CREDE MARINAR

  15. L-am votat pe Basescu .Va iesi Presedinte cu 21% peste Geoana.Asa sa ne ajute Dumnrzeu.

  16. nu i-mi place de geoana

  17. creac cristinel a zis:

    daca l-ati votat pe basescu multumiti-i lui dumnezeu ca avem drept la libera circulatie si putem sa imigram de foame o intrebare am pentru rony ce a facut guvernul asa zis boc a inchis mii de firme cu inpozit forfetar mii de someri oameni care au rate la banci au si copii si risca sa ramina pe drumuri la asta nu te-ai gindt? in 2004 a spus basescu sa traiti bine cum traim acum?

  18. D-LE GEOANA, DACA NU STII SA ADMINISTREZI O FAMILIE CUM O SA FII IN STARE SA ADMINISTREZI 22 MILIOANE DE SUFLETE, ACASA AI CERUT AJUTOR DE LA VECINI SAU DE LA PRIETENI, CA AICI PTR. . POSTUL DE PRESEDINTE AL ROMANIEI NU ESTI DECAT UN ;; CERSETOR; CERSESTI SI IAR CERSESTI, NU STII SA VORBESTI NUMAI DUPA CE-TI SCRIU ALTII, TE CREZI DESTEPT, NU-I ASA. TOT BASESCU VA CASTIGA STAI LINISTIT IN BANCA TA SI IN SPATELE TAU CU GASCA DE HOTI.

  19. hai basescu nu ne lasa pe mana unui ;;cersetor;;

  20. Mircea Geoana e noul presedine al Romaniei!!!!!!!!!!!!!Am scapat de un mincinos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ce bine ca a iesit Geoana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Adauga un comentariu

*