Senatul a aprobat infiintarea Politiei Locale

politia-locala.jpgSenatul a adoptat marti, cu 76 de voturi pentru, proiectul de lege privind infiintarea Politiei Locale, structura in subordinea primarilor, cu atributii suplimentare fata de Politia Comunitara in privinta sigurantei rutiere, a inspectiei in constructii, urbanism, comert si mentinerea ordinii publice. Legea mai trebuie adoptata de Camera Deputatilor in calitate de for decizional. Raportul Comisiei de administratie publica mentioneaza ca, dupa cinci ani de la infiintarea Politiei Comunitare prin preluarea personalului si patrimoniului gardienilor publici, au fost constatate o serie de probleme de ordin legislativ si administrativ.
„Atributiile Politiei Locale sunt mai ample decât cele ale Polittei Comunitare, fiind prevazute si alte domenii de competenta, in special in domeniul sigurantei rutiere si ordinii publice. Acest organism se constituie distinct de Politia nationala si va avea atributii privind apararea drepturilor si libertatilor persoanei, a proprietatii private si publice, prevenirea si descoperirea infractiunilor. Politia Locala va integra compartimentele din aparatul de specialitate al primarului responsabile cu inspectia si controlul in constructii, urbanism, protectia mediului si comert, consolidând capacitatea de actiune in aceste domenii. Va sprijini serviciile publice comunitare de evidenta persoanelor in activitatea de teren a acestora”, precizeaza senatorii din comisia de administratie.

Comentarii

  1. un cetăţean a zis:

    Asta da! E de bine!

  2. pai trebuia mai demult dezbatuta aceasta problema pt ca atributii aveau oricum dar bani „ciu-ciu de la giurgiu ” dupa cum spune o vorba a locului…….. sa umble si la salarii

Adauga un comentariu

*