Zi de tatonari si propuneri indecente

psddan-nica.jpgZiua de ieri nu a adus nimic nou in solutionarea crizei politice declansata de premierul Emil Boc. Ieri dimineata, in jurul orei 11 a expirat termenul dat de premier PSD-ului pentru nominalizarea unui nou ministru de interne. Cum PSD a fost ferm pe pozitii, Boc a dat fuga la Cotroceni si i-a solicita presedintelui avizul pentru revocarea ministrului Dan Nica. A urmat o asa zisa mediere, organizata de presedinte cu participarea celor doi lideri politici: Mircea Geoana si Emil Boc. Presedintele le-a propus celor doi lideri doar doua solutii de iesire din criza, de revenire asupra deciziei de revocare nici pomeneala. In loc sa repuna lucrurile pe un fagas normal, presedintele le-a incurcat si mai tare.

Vicepremier de la PSD si ministru de Interne de pe piata muncii

Seful statului a propus partidelor din coalitie sa aleaga pentru sasefia Internelor fie un independent, fie un membru al formatiunilor politice aflate în opozitie.„Cele doua solutii propuse, pe care partidele trebuie sa le aiba in vedere, sunt: ori sa cada de acord asupra unei persoane care este neutra din punct de vedere politic pentru a fi desemnata în functia de ministru de Interne. În vederea respectarii protocolului, functia de vicepremier trebuie sa apartina tot PSD. Mai exista o solutie care poate închide gura celor doua partide: desemnarea unui ministru care sa vina din opozitie”, a spus presedintele Basescu

Solutie nerealista si inacceptabila

„Pesedintele a mimat o asa-zisa mediere, venind cu o solutie care evident este nu numai nerealista si inacceptabila, este de-a dreptul ipocrita, aceea de a gasi o solutie de ministru independent la MAI. Este evident o solutie care încearca sa mimeze dialogul”, ne-a declarat deputatul Viorel Hrebenciuc. „Medierea încercata de presedinte face parte din scenariul politic pe care domnia sa si domnul Boc l-au pus de comun acord în executie. Este în mod evident un plan al lui Traian Basescu care este disperat de caderea în sondaje si obsedat de controlul MAI”, sustine si senatorul Radu Catalin Mardare.

Guvern de tehnocrati, solutie avansata de PSD

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca cea mai buna solutie în acest moment ar fi un Guvern format de tehnocrati, problema în momentul de fata nefiind activitatea lui Dan Nica, ci „slabul raspuns la criza economica”.
„În acest moment, solutia cea mai buna ar fi un Guvern cu un prim-ministru independent si gasirea unei formule ca si în zona economica sa avem cei mai buni specialisti din România, pentru ca principala problema nu este activitatea lui Dan Nica, ci slabul raspuns la criza economica”
, a declarat Mircea Geoana. Liderul PSD a mai afirmat ca, propunerea premierului ca social-democratii sa numeasca un interimar la MAI nu schimba situatia si a reiterat faptul ca ministrii PSD demisioneaza odata cu semnarea revocarii lui Dan Nica de la Ministerul de Interne.

Se joaca tare si in prelungiri
Participarea PSD la o sedinta a coalitiei dedicata subiectului Dan Nica este „exclusa” in aceste zile atâta timp cât Emil Boc nu renunta la ideea de revocare a ministrului Nica.„PSD nu îsi va schimba decizia luata luni seara in Biroul National”, a mai afirmat Geoana. Florin CRETU

Adauga un comentariu

*