In razboiul Stavarache-Sechelariu,
Juristii Prefecturii Bacau au fost supusi la presiuni politice

prefect.jpg“In ultima luna, toti angajatii Serviciului Legalitatea Actelor si Contencios Administrativ au dat prioritate analizarii legalitatii unor documente care vizeaza SC Transport Public. S-au exercitat presiuni politice asupra lor venite din exterior. Ca prefect nu am tolerat si nici nu voi tolera astfel de presiuni anormale la adresa angajatilor Institutiei Prefectului. Se pare ca am fost inteles deoarece in ultimele doua saptamâni angajatii Institutiei Prefectului au fost lasati sa lucreze in pace”, a declarat Constantin Dorian Pocovnicu, prefectul judetului Bacau.
Pe adresa Institutiei Prefectului au fost trmise trei solicitari din partea Primariei Municipiului Bacau, SC Transport Public SA respectiv, Consiliul Judetean Bacau. Municipalitatea le-a cerut juristilor de la Prefectura sa se pronunte cu privire la legalitatea a sase hotarâri de Consiliu Local adoptate in perioada 1999-2002. Prefectul Pocovnicu spune ca inca nu s-a dat un raspuns oficial solicitarii primate de la Primaria Bacau. “Le-am solicitat documentatia completa care a stat la baza emiterii celor sase hotarâri pentru a putea sa ne clarificam cu privire la unele aspecte juridice legate de SC Transport Public SA, de vânzarea unor actiuni, de contractul de vânzare-cumparare. Sunt aspecte care sunt si pe rolul instantei. Prefectura Bacau nu-si va depasi atributiunile legale in exprimarea unui punct de vedere. Instanta se va pronunta cu privire la actiunea introdusa de Primaria Bacau”, sustine prefectul Pocovnicu.

Hotarârea Consiliului Judetean nu va fi atacata de prefect in instanta

Pe 15 mai, consilierii judeteni au adoptat o hotarâre privind aprobarea eliberarii Certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenului detinut de SC Transport Public SA Bacau. Cu cinci zile inainte, adica pe 10 mai, aceiasi consilieri judeteni votase un proiect de hotarâre de infiintare a unei comisii care sa analizeze cererea SC Transport Public SA. Comisia respectiva, din care au facut parte, printre altii arhitectul Dutu Stoinea si Ioan Ionita, fostul secretar general al judetului, au dat aviz favorabil solicitarii SC Transport Public SA. In baza acestui aviz s-a ajuns la proiectul de hotarâre privind eliberarea Certificatului de atestare. Acum, conform legii, Institutia Prefectului, prin serviciul de specialitate este obligata sa se pronunte cu privire la legalitatea hotarârii emise. “Hotarârea Consiliului Judetean nr.77 nu este atacata la instanta de contencios administrativ. In urma verificarii documentatiei si analizei efectuate nu s-a intrunit nici un element pentru a fi atacata in contencios-administrativ”, a declarat prefectul Constantin Dorian Pocovnicu.

Razboi murdar intre fostul si actualul primar

Prefectul de Bacau spune ca aceste sesizari au menirea de a naste noi discutii cu un puternic caracter politic in disputa dintre Romeo Stavarache si Dumitru Sechelariu. “In ultimele zile s-a tot discutat de acest subiect, s-a vorbit si de DNA, s-au facut si presiuni mediatice. Tin foarte mult ca Institutia Prefectului sa nu fie implicata in astfel de conflicte politice. Daca vor da dovada de maturitate, cei care au facut presiuni asupra angajatilor Prefecturii nu vor implica si institutia P in jocurile lor murdare. Cele sase hotarâri de Consiliu Local au fost emise in perioada 1999-2002 si au avut tot timpul sa se autosesizeze.. In plus, pe rolul instantei exista mai multe procese. Instanta trebuie sa se pronunte asupra actiunii intreprinse, a plângerii formulate”, mai spune prefectul Pocovnicu.

Adauga un comentariu

*