Rechizite de minim 300 lei!
Ghiozdanul de clasa I, gaura in buzunarul parintilor

copii-scoala.jpgCu mai putin de o luna pâna la începerea anului scolar 2009 – 2010, parintii si bunicii au pornit la cumparaturi. Am simtit-o pe pielea mea de bunic „incepator”, rechizitele necesare ating lejer suma de 300 de lei! Si acest lucru numai la clasa I!

Prima constatare, atât în librării, cât si în supermarketuri si in unele magazine mixte au aparut tot felul de caiete, penare, ghiozdane cu diverse modele si cu diferite personaje din filme sau desene animate. E o idee buna a celor care le-au confectionat, dovedesc ca au simt comercial. Pentru cei mici, viitori scolari, atractia e mare, numai ca, cel mic nu prea intelege ca, cu cât sunt mai colorate caietele, cu atât si preturile sunt mai mari, asa ca el cere, de ala, de ala, de ala… Ce caiete prefera viitorii scolari? Depinde de…sex! Fetitele vor caiete cu sirene, „spioane”, Hanna Montana. Baietii se orienteaza spre cele care au desenate pe coperte masini, Pokemon, Batman sau Spiderman!

Aproape 300 lei pe cap de boboc!

Sa vedem de ce avem nevoie pentru a umple „bobocului” ghiozdanul, pentru care, din start, dai intre 50 – 60 de lei! Un caiet simplu poate fi achizitionat cu 1 – 1,5 lei bucata, iar acest lucru, dupa cum spuneam mai inainte, în functie de coperta, dar si de calitatea hârtiei. La pixuri, preturile variaza între 0, 50 de lei si câtiva zeci de lei, stilourile costa între 3 si 40 de lei. 10 caiete – 10 lei, un penar – 20 de lei, o ascutitoare – 2 lei, o radiera – 1,5 lei, un stilou – 20 de lei, un set de creioane colorate – 5 lei, acuarele – 10 lei, pensule – 1 – 2 lei bucata, un bloc de desen – 4 lei, un caiet de muzica – 2 lei, un caiet de biologie – 2 lei, un caiet de geografie – 2 lei, un vocabular – 1 leu bucata, o cutie de plastilina, 4 – 5 lei, rigle – 7 lei/setul. Mai intra in calcul si copertile, 1 leu bucata, si trebuie aproximativ 20 pentru caiete si carti, in total, 20 de lei. Dar nu s-a terminat totul. In clasa I copilul are nevoie si de un alfabetar, care poate fi cumparat de la 15 lei, daca are litere din carton, la 25 – 30 de lei, cel cu magnet! Sa nu uitam ca in program exista si ore de educatie plastica, unde li se cere un saculet cu diferite recipiente, prosop. Un prosop, in librarii costa 15 lei. Am ajuns la caietele speciale, fara de care copilul nu poate trece prin clasa I, unul dintre ele ajungând si 15 lei bucata. Se pare insa ca acestea se comanda direct în scoala, dar de platit le platesc tot parintii sau bunicii! Da, dar nu-ti trimiti la scoala fiul sau nepotul imbracat oricum, ii trebuie uniforma! 150 – 200 de lei costa uniforma care poate fi cumpărata prin comanda dupa începerea scolii. La ora de educaţie fizica, trebuie echipament adecvat, trening si pantofi de sport. Alti bani, alta distractie! Calculând rechizitele la un pret mediu, parinte sau bunic trebuie sa scoata din buzunar peste 300 lei! E mult, e putin? E foarte mult! Imaginati-va ce inseamna sa ai doi copii care merg la scoala, trei sau patru! Si pentru care incasezi o alocatie lunara de 42 lei!
Dan MINDIRIGIU

Comentarii

  1. vreau un ghiozdan pe umar cu hannah montanah

  2. sunt clasa a 5 a si vreau ghiozdan cu hannah mantana!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. vreau cel mai frumos ghiozdan cu hannah montana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. eu vreu ghiozdan cu h2o\

  5. baltuta diana a zis:

    eu am caete cu hanna montana si vreau si chiozdan sunt an clasa 2 ami plac toate rechizitele care leam cumparat

  6. amplace pestele

  7. sunt proasta doar ma stiti am rechizite cu cacat va multumesc

  8. buna spor la scoala eu trec an clasa antai am 10 ani

  9. va urez succes

  10. vreau un ghiozdan cu hannah montana

  11. eu ama geanta pe umar cu hana monana giozdan penar:coperte

  12. eu ama geanta pe umar cu hana monana penar:coperte

  13. ce dreacu baaaa va place ghiozdan cu hana montanaaaaaaaaa”‘:”;::;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  14. Chiar nu se spune nimic despre CAMPIONATUL NATIONAL LA INOT? doar s-a desfasurat in Bazinul de inot-Bacau. Asteptam stiri, impresii si rezultate de la acest concurs ! Romani treziti-va !

  15. vreau ghiozdan cu hanah montana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    :D:D:D:D:D:P:P:P

  16. vreau ghiozdan cu hanah montana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    :D:D:D:D:D:P:P:P

  17. vreau ghiozdan cu hanah montana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    :D:D:D:D:D:P:P:P

  18. Eu din clasa intai parintii mi-au luat orice am dorit.Ghiozdane caete etc.tot ce am avut nevoie.Toate acestea au fost cu printeste,Hannah Montana,H2O si multe altele.Dar ceilalti copii,parintii nu va cumpara toate acestea cu personaje din desne deoarece sunt foarte scumpe si totusi este o criza de 2 ani.Intelegeti si aconomia paritilor vostri.Ei cumpara ce poate.Succes la scoala!Sunt clasa a 3-a si sunt foarte mandra de rechizite.

  19. dedikutzaaa a zis:

    ba ce dreaqu vreti ghiozdan cu hannah montana inteleg pe copii miki dar clasa a3a a4a a5a ghiozdan cu hannah montana sau h20

  20. frate cine drq mai are ghiozdan cu hannah montana:))

Adauga un comentariu

*