Bac-ul s-a incheiat, asteptam contestatiile

Ramasesem datori cititorilor nostri cu situatia de la ultima proba din sesiunea iunie – iulie a examenului national de bacalaureat, Proba F, o proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare. Din cei 5757 de candidati înscrisi la aceasta proba, s-au prezentat 5 750 de candidati. Dintre acestia, 4 585 de candidati au sustinut proba F la educatie fizica si sport, la care s-au înregistrat 9 note între 7 – 7,99; 160 de note între 8 – 8,99; 674 de note între 9 – 9,99 şi 3742 de note de 10. Niciun candidat nu a fost eliminat. Ieri la prânz, cu aproape patru ore inaintea orei oficiale stabilite de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, la toate centrele de examen din judetul Bacau au fost afisate rezultatele examenului de bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2009, iniante de contestatii. In acest an, în judetul Bacau, pentru sesiunea iunie – iulie a examenului de bacalaureat, s-au inscris 6118 de candidati, dintre care 5309 de candidati din învatamântul de zi, 182 de la seral, 15 – fara frecventa, 612 – frecventa redusa. La probele examenului de Bacalaureat, s-au prezentat 5996 de candidati. Înainte de contestatii, 5095 de candidati au fost declarati reusiti, 898 au fost respinsi (877 cu medii mai mici de 5 si 21 de elevi cu medii între 5 -5.99); 3 candidati au fost eliminati pentru frauda sau tentativa de frauda. Statistica pe transe de medii, înainte de contestatii este urmatoarea: între 6 – 6.99: 367 de candidati; între 7- 7.99: 1341 de candidati, între 8 – 8.99: 1851 de candidati; între 9 – 9.99: 1532 de candidati, media 10: 4 candidati (Cadar C. Lavinia si Lazar Alina Ioana, ambele de la Colegiul National „Gheorghe Vranceanu”, Sotcan Eliza – de la Colegiul National „Costache Negri” Tg. Ocna si Chirales Cristina Ioana, de la Colegiul National „Grigore C. Moisil”, Onesti). Ieri dupa-amiaza, între orele 16.00 – 20.00, au fost depse contestatiile. Între 7 – 8 iulie, va avea loc rezolvarea contestatiilor si joi, 9 iulie, vor fi afisate rezultatele finale. Presedintele Comisiei Judetene de Bacalaureat, inspectorul scolar general, prof. Adrian Fuioaga, ne-a declarat: „Multumesc colegilor din comisiile de bacalaureat, ale caror calitati profesionale au condus la desfasurarea în bune conditii a examenului din acest an si speram la ajutorul lor si pentru apropiatul examen de titularizare. În judetul Bacau, promovabilitatea examenului de bacalaureat din sesiunea iunie – iulie, înainte de rezolvarea contestatiilor, este de 84,97 %. Peste jumatate dintre candidatii din judetul nostru, care s-au prezentat la examen, au obtinut media peste 8, ceea ce ne determina sa credem ca vor avea rezultate bune si în învatamântul superior, spre satisfactia cadrelor didactice care i-au pregatit si, bineinteles, a parintilor”. Vom reveni. (St.O.)

Comentarii

  1. georgiana a zis:

    …am aflat rezultatele la bac insa sunt nemultumita de nota si nu pentru ca nu aM invatat ci pentru ca nu am fost notata in mod corespunzator,la geografie am luat 8.85 iar eu stiam ca iau 10 in urma verificarilor…am fost foarte dezamagita ceea ce am hoatarat sa depun contestatie,insa am auzit k poate sa mai scada ,dar eu sunt sigura k nu ar mai avea de unde ,dar daca nu sunt corecti..exista posibilitatea asta…eu asa am auzit de la majoritatea.

  2. un parinte nemultumit a zis:

    Oare de ce copiii nostri au ajuns in situatia de a nu promova in masa bacalaureatul ? Ce are de spus doamna director Popa Carmen de la Colegiul Henri Coanda care, din cate stiu, de vreo sase-sapte ani este director ? Cine poarta vina pentru rezultatele dezastruoase de anul acesta ? isi pune oare aceasta intrebare ? Intr-o astfel de situatie, rezultata din priceperea manageriala a dumneaiei, orice alt director si-ar da demisia. Ceea ce ma ingrijoreaza si mai mult este fapltul ca mai am un copil in acesta scoala si ma tem sa nu ajunga in aceeasi situatie, sau voi fi obligata sa il transfer. Cum e posibil ca un liceu altadata de elita in invatamantul bacauan, unde am invatat multi dintre noi si ne mandream cu asta, sa decada intratat incat sa nu mai fie cautat de nimeni. Undeva exista o problema si probabil ca nu la femeia de serviciu !

  3. ASTEPTAND CONSTATIILE a zis:

    Am fost de cand ma stiu o eleva buna.Am terminat clasa a 12a cu 9,73 si am avut la bag 2 note de 10 si 3 note mult peste 9.Din cauza unui nr foarte mic de materii pe care le-as fi putut alege am ales la proba F matematica (sunt scutita la sport) si am luat la matematica 4,50.Eu nu cred ca merit atat de putin desi nu pot sa fiu sigura de asta deoarece cunostiintele mele in matematica nu sunt atat de vaste incat sa ma pot evalua cu prea multa precizie.Va intreb si eu pe voi cititori ai acestui articol cum vi se pare faptul ca eu,un elev aflat dintotdeauna printre cei mai buni si interesat cu adevarat de scoala,pot pica bacul iar niste copii care abia au reusit sa ia 6 la bac si nu vor sa faca mai nimic mai departe au luat bacul ?

  4. georgiana a zis:

    …imi pare rau pentru tine,si pentru toti cei care sunt nedreptatiti pentru ca si eu sunt in situatia de fata…ai depus contestaie banuiesc…referitor la verificare,te-ai consultat cu vreun profesor,sa vezi ce nota ti-ar fi dat…eu sunt optimista si sper k totul sa fie bine…succes!

  5. nu mai pot de ras a zis:

    Henri Coanda e cel mai prost liceu din Bacau(si inca vro 2)… ce va asteptati.. cel mai prost liceu , cei mai prosti copii

    Daca era copilul atat de destept trebuia sa il trimiteti la Alecsandri Ferdinand sau Vranceanu..

Adauga un comentariu

*