Minora maltrata de tatal ei vitreg

tata-arestat.jpgUn barbat de 36 de ani, din Onesti, si-a maltrat fiica vitrega. A calcat-o in picioare provocându-i mai multe rupturi ale organelor interne. Fapta s-a petrecut pe 11 iunie, dar Spitalul municipal Onesti a anuntat DGASPC Bacau pe 25 iunie! Gheorghe Bârladeanu a fost arestat preventiv ieri, 30 iulie, pentru 29 de zile, fiind acuzat de tentativa de omor.

Situatie greu de imaginat in ceea ce priveste acest caz de maltratare a unei fetite de 2, 7 ani, care a avut loc in locuinta concubinilor Gheorghe Bârladeanu si Cristina Jepu, din municipiul Onesti. Minora a fost supusa unei agresiuni fara precedent de concubinul mamei sale, Gheorghe Bârladeanu care, atentie, era si el tatal unei fetite cu doar cinci luni mai mare decât cea a concubinei sale. Cei doi locuiau cu chirie intr-o casa de pe strada Zorilor, unde se mutasera dupa ce, practic, fusesera alungati din casa Margaretei Bârladeanu, mama lui Gheorghe, chiar de catre aceasta, tocmai din cauza comportamentului violent fata de fetita de 2, 7 luni, de care se faceau vinovati ambii concubini. „O bateau amândoi pe cea mica, si baiatul meu si concubina lui. Spuneau amândoi ca le vine s-o omoare. Atunci le-am zis ca daca au de gând sa faca asta, sa n-o faca la mine, sa se mute. Si s-au mutat câteva strazi mai incolo. Am auzit ca acum fata e in spital ca ar fi fost lovita, dar cred ca maica-sa a batut-o”, spune Margareta Bârladeanu, care, in mod evident, isi apara fiul. Maria Duta, care locuia in aceeasi casa cu cei doi concubini, declara ca acestia se purtau foarte urât cu fetita cea de doi ani si sapte luni. „Gheorghe afirma deseori ca ii vine s-o taie cu cutitul si sa-i puna sare pe carne, asa era de pornit. Cristinei, manma fetitei, nu-i prea pasa de ce spune si face concubinul ei. Ambii o iubeau mai mult pe fiica lui Gheorghe, putin mai mare decât fiica Cristinei. Când s-a intâmplat agresiunea, fetita era in casa, pe pat, dezbracata, vânata la gura, de-abia respira. Au frecat-o cu otet sa-si revina. Spuneau ca a lovit-o calul. Care cal, ca daca o lovea calul, era si moarta”, spune Maria Duta.

Tacere mormântala la Spitalul municipal Onesti

Surprinde tacerea de neinteles a Spitalului municipal Onesti care a anuntat DGASPC despre producerea acestei agresiuni pe data de 25 iunie, la doua saptamâni de la producerea faptei, iar Inspectoratul Judetean de Politie Bacau fiind instiintat abia pe 28 iunie de catre conducerea DGASPC Bacau! Managerul Spitalului ne-a trimis sa-l intrebam pe medicul care a tratat fetita de ce nu a anuntat politia imediat, iar medicul Tiberiu Marin o da cotita si spune ca au crezut ca fetita fusese lovita de cal, iar dupa ce mama ei n-a mai dat nici un semn de viata, au anuntat DGASPC. Toata stima pentru profesionalismul acestul medic primar chirurg, care a reusit un adevarat miracol prin salvarea fetitei, internate cu diagnosticul „traumatism toraco-abdominal, soc traumatic si hemoragic prin traumatism toraco-abdominal, ruptura de corp pancreatic, ruptura stomac, ruptura artera splenica, soc mixt-operat”, medicii legisti concluzionând ca leziunile au fost de natura sa puna în primejdie viata fetitei. Ei bine, fetita a fost pusa pe picioare, este vioaie si in afara oricarui pericol! Ramâne totusi, intrebarea, de ce nu a fost sesizata imediat politia? Trist este si ca mama fetitei, Cristina Jepu, a stat doar câteva zile cu ea in spital, dupa care n-a mai trecut pe la ea sa vada cum se simte.

Retinut si apoi arestat preventiv

Anuntati de DGASPC pe data de 28 iunie, politistii bacauani s-au miscat destul de repede si, in urma verificarilor efectuate, au stabilit imprejurarile in care s-a produs aceasta agresiune fizica fara precedent impotriva unei minore de nici trei ani. La inceput, cei doi concubini au declarat ca fetita fusese lovita de cal, dar bunica dinspre mama a fetitei a afirmat ca aceasta fusese lovita de Gheorghe Bârladeanu. Se pare ca, intre fata lui si cea a concubinei, avusese loc in ziua de 11 iunie o cearta din cauza unei bomboane, iar Bârladeanu, nervos, a izbit-o pe fiica sa vitrega de pamânt, dupa care s-a urcat cu picioarele peste burtica ei, lovind-o cu brutalitate. In urma acestor lovituri, minora s-a ales cu acele rupturi de organe care ar fi putut sa-i puna viata in pericol. In cele din urma, Gheorghe Bârladeanu si-a recunosct fapta, fiind retinut pentru 24 de ore, iar marti, 30 iulie, a fost prezentat Parchetului de pe lânga Tribunalul Bacau, cu propunerea arestarii preventive. Procurorii si-au insusit propunerea iar instanta a emis un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile, pentru savârsirea infractiunii de tentativa de omor calificat.
Dan MINDIRIGIU

Comentarii

  1. Amandoi parintii trebuie decazuti din drepturi si condamnati la cel putin 10 ani de inchisoare in regim sever. Mai mult nenorocitul de Barladeanu ar trebui castrat chimic ca niciodata sa nu mai poata procrea: nu merita sa aiba in batatura casei nici macar o rama!

Adauga un comentariu

*