Lehamite la sedinta Consiliului Judetean

strong>Cu 32 de puncte pe ordinea de zi, sedinta de luni a Consiliului Judetean Bacau se anunta una dificila pentru alesi. Se pare ca Sfintii Petru si Pavel le-au incurcat socotelile consilierilor judeteni care au votat in unanimitate 29 de proiecte de hotarâre si au fost zgârciti in declaratii si interpelari. Au fost adoptate o serie de hotarâri privind aprobarea unor proiecte de interes judetean, cu finatari nerambursabile, despre care OBSERVATOR de BACAU a relatat pe larg in numerele anterioare. Singurii care au „misat in front” au fost consilierii Viorica Marcu si Mihai Ichim. Explicatiile lor, la un proiect de hotarâre, au fost puerile si lipsite de sens.

Tuia din curtea Spialului Judetean

Conducerera Spitalului Judetean intentioneaza sa inchirieze doua loturi de teren. Se doreste instalarea de bancomate de cafea, sucuri si produse de patiserie din dorinta de a se decongestiona spatiile interioare unde functioneaza in prezent astfel de bancomate. Ideea nu-i tocmai rea si vine atât in sprijinul bolnavilor cât si vizitatorilor. Numai ca, doi puieti de tuia, arbusti decorativi la urma urmei, au pus-o pe gânduri pe Veronica Marcu. Consiliera a cerut garantii ferme ca arbustii nu vor avea de suferit din cauza bancomatelor si putin a lipsit ca sefa de la Spatii Verzi sa nu ceara ocrotirea lor prin lege. La 200 de metri de puietii de tuia, in Parcul Cancicov, zona verde administrata de serviciul condus de Veronica Marcu, balariile au invadat bietele alei. Mihai Ichim, medic de profesie insista de fiecare data pentru mentinerea in viata a zonei verzi din curtea Spitalului Judetean uitând ca proprietari pe teren sunt, in cote egale, Consiliul Local si Consiliul Judetean. Cu siguranta daca propunerea ar fi venit din partea conducerii municipale, doctorul Ichim nu ar fi avut nimic de obiectat.

Taxa majorata la Evidenta Persoanelor

De la 1 iulie, taxa speciala pentru verificarea dosarului, intocmirea referatului si inaintarea dosarului la INEP Bucuresti pentru aprobarea transcrierii in actele de stare civila române a certificatului de stare civila procurat in strainatate va fi de 50 de lei. Daca se doreste eliberarea actului respectiv in regim de rugenta, solicitantul va trebui sa achite 100 de lei. Tot de la 1 iulie, taxa pentru eliberarea extraselor de stare civila notarilor publici se anuleaza. Extrasele de stare civila vor fi eliberate la cerere in regim gratuit.

Panouri solare pe Spitalul Judetean

Specialisti din cadrul Consiliului Judetean vor realiza un studiu de fezabilitate pentru accesarea de fonduri europene in derularea programului de inlocuire sau completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara, energie geotermala si energie eoliana. Pâna in prezent, câtava institutii si-au manifestat interesul de a fi beneficiarele acestui program. Daca proiectul va fi declarat eligibil si vor fi alocate fondurile necesare, panouri solare vor fi instalate pe cladirile Spitalului Judetean de Urgenta Bacau, Spitalului de Pediatrie dar si a Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. De mentionat ca, valoarea cofinantarii va fi de 51 la suta din valoarea totala a cheltuielilor eligibile si va fi suportata de la bugetul judetean. Florin CRETU

Comentarii

  1. ATENTIE !!!! a zis:

    Ordonanta O.G. 73/2002 la care face referire hotararea consiliului local referitor la debransare , nu mai este valabila din 2007 ,adica momentul in cand a intrat in vigoare Legea nr. 325/2006 – legea energiei termice , de aceea cu aceasta hotarare consiliul local incalca o LEGE a aceste tari !!!

Adauga un comentariu

*