Ionel Turcea, primarul orasului Buhusi:
„In doi ani, in Buhusi se vor investi in infrastructura 20 milioane de euro”

buhusi-1.jpgDupa aproape 18 ani de „seceta”, la Buhusi incep sa vina bani europeni pentru investitii majore. Primarul Ionel Turcea estimeaza ca in urmatorii doi ani, la bugetul local vor ajunge 20 de milioane de euro, bani care vor fi folositi pentru reabilitarea infrastructurii. „Avem depus la Agentia de Dezvoltare Regionala Nord Est un proiect de 4,2 milioane de euro pentru dezvoltarea cartierului de vest. Un alt proiect pe care il consideram eligibil se refera la reabilitarea retelei de apa-canal, extinderea retelei si construirea unei statii de transfer deseuri”, afirma Ionel Turcea. In plus, la Buhusi se vor construi primele locuinte ANL iar modernizarea fatadelor la blocurile mai vechi de 20 de ani este in pli na desfasurare. „Si locuitorii urbei au inteles ca trebuie sa schimbam in bine fata orasului”, mai spune primarul de Buhusi. Inceputul a fost „semnat” ieri când s-a anuntat oficial inceperea lucrarilor la proiectul „Reabilitarea arterei principale: drum catre accelerarea pulsului economic buhusean”, a carui obiectiv principal consta in reabilitarea a 2,12 kilometri de strazi. Arterele care vor intra in reparatii capitale sunt Republicii, Tineretului, Voiaga si Siretului. Se vor construi 1300 mp de trotuar, vor fi instalate 210 indicatoare rutiere si sapte semafoare dar, ce este mai important, se va realiza separat reteaua de colectare a apei pluviale. „Reteaua de canalizare si alimentare cu apa se va construi in afara carosabilului astfel incât cetateanul care va dori sa se racordeze la retea sa nu afecteze prin lucrari drumul”, afirma Vasile Zaharia, viceprimarul orasului Buhusi.
Termenul limita de executie a fost fixat la opt luni, cu o intrerupere pe perioada sezonului rece, iar constructorul SC Coreti Serv SRL promite ca lucrarea va fi impecabila. Florin CRETU

Comentarii

  1. in atentia d-lui pimar al oasului Buhusi si a tuturor celor care se sesizeaza…

    buna ziua domnule primar
    am trecut astazi, 19.09.2009, prin centrul (sau cum se intituleaza acea artera principala a orasului dvs.)orasului buhusi si…am crezut ca m-am intors in timp cu cativa zeci de ani!!!!nu am crezut ca este posibil ca intr-un oras al Romaniei anului 2009 sa se faca astfel de lucrari de reabilitare. nu se poate ca pentru schimbarea unor conducte sau ce mai schimbati dvs, sa sapati de-a lungul intregului oras!!!!!!!!!!!!!!!este o bataie de joc crunta ceea ce se intampla in buhusi. nu poti circula in nici un fel…cu masina..ai sanse sa ramai infipt intr-una din sutele de gropi iar pe jos..daca ai curajul nebunesc de a urca dinspre Cornisa spre Casa de Cultura si daca spre nenorocul tau…esti imbracat cu o haina alba …vorba tinerilor din ziua de azi..”ai pus-o”!!!!!!!!!
    credeti-ma pe cuvant ca am circulat in foarte multe orase in ultimiii ani dar bataie de joc mai mare decat aici…nu am vazut nicaieri in tara asta (culmea…si in mizerabila noatra capitala…era de 1000000 de ori mai multa curatenie decat aici). este inacceptabil ca pentru a schimba conductele dintr-un oras sa sapai santuri de 2 m de-a lungul intregului oras!!!!!!!!!!iti da impresia ca esti pe un santier arheologiC!!!!!!!!!!!!!!!!! sau mai rau…pe un fost camp de lupta…din care nu au mai ramas decat uriasele transee!!!!!!asta nu e nimic. am avut prosta inspiratie de a face stanga pe o straduta laterala pentru a–mi cumpara panei si………..a inceput un alt calvar> gropii!!!!!!!!!!!!!!!!!domnule primar dumneavostra de cand nu a-ti mai parasit orasul Buhusi??? de cand nu a-yti mai vazut un oras civilizat??? cred ca de fffffff mult timp!!!!!!!!!imi este mila de locuitorii acestui mic oras care pe langa faptul ca sunt saraci, nu au locuri de munca, au pensii foarte mici, mai sunt batjocoriti se de „ALESII LOCALI”!!!!!!!!
    cat de mari au fost comisioanele pe care le – ati incasat la semnarea contractului de reabilitare???chiar atat de mari incat v-au facut sa uitati ca sunteti un ales local?v-au facut sa uitati ca in acele zone circula poate sute de masini zilnic (e drept ca unii dintre soferi nu cunosc reguli de circulatie cum ar fi acordarea prioritatii autovehicolului care urca, semnalizarea in sensul giratoriu- nici nu mai are rost sa intru in amanunte – si deja asta este o alta discutie)si v-ati intrebat…la blocuriel din partea dreapta a acestui mare santier (directia de urcare)oare cum ajung oameniii aceia cu masinile???? cu siguranta nu au nici tancuri si nici avioane!!!!!!!!!!au salarii mici si o masina pentru care au muncit sau muncesc o viata si pe care o strica , o rup in bucati pe minunatele cratere de pe strazle laterale!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    sunteti o rusine!!!!!!!!!!!|SUNTETI CEVa CE…NU POT DESCRIE IN CUVINTE ……UN CARACTER INFECT CARE ISI BATE JOC DE MII DE OAMENI!!!!! NU SE POATE ASA CEVA !!!!!
    NU SE POATE CA PENTRU reabilitarea a 2,12 km de strazi SA DISTRUGETI ATAT!!!!!!!!!!!!!!!!
    VA ROG DIN SUFLET , ADAC SE POATE , DACA SE MAI POATE FACE CEVA, REZOLVATI ACESTA SITUATIE!! CUM E POSIBIL VCA PENTRU SCHIMBAREA UNEI CONDUCTE DE SA ZICEM….100-200 M SA SAPATI SANTURI DE 1 km????? E CEVA DE DOMENIUL FANTASTICULUI!!!
    IN SPERANTA CA POATE…PESTE CATEVA LUNI..CAND (DACA O SA MAI AM ACELASI CURAJ NEBUNESC)O SA TRAVERSEZ ORASUL DVS…O SA GASESC O SCHIMBARE MAJORA…MACAR O ARTERA SA FIE CIRCULABILA!
    VA MULTUMESC!
    SPOR LA MUNCA SI…MINTE LUMINATA DOMNULE PRIMAR

  2. cel ce a scris inainte e un mare dobitoc.Cum sa reabilitezi o retea fara a sapa santuri in care sa ingropi conductele? Inorice casa cand zugravesti se face mizerie dar faci apoi curatenie si lucrurile intra in normal.Tie ce nu-ti convine dobitocule ? oare ca se incearca a se face ceva? Eu mai degraba as pune problema cersetorilor prea multi care vin din comunele invecinate, si nu stii cum sa scapi de ei,multi prinzandgustul castigurilor nemuncite,dar mai ales al imbacsitilor de tigani care numai fura ,a politiei practic inexistente s.a.Lasati primarul sa lucreze

  3. tin cu oamnii din acest oras parca uitat de civilizatie si de ce spun asta Buhusiul era un oras al florilor un oras curat nu ca acum se face curat pe la blocul vicelui primar se mai pune un pic de asfalt adica plombare in termeni tehnici dar s-a nu te incumetezi pe alte strazi ca e de jale ,iluminatul public un dezastru mai iluminat era prin anii 72 73 centrul orasului arata oribil s-au facut acele parcari parca sint aruncate din avion, dar cine s-a vada dom primar da vede cind sint alegeri in rest e noapte e bezna cum de altfel sint dupa cum spuneam unele strazi, s-a mai vezi parcarile de pe A.I.Cuza rasul plansul cum s-au executat si mai sint multe de scris dar ma opresc aici A era s-a uit fabrica cine a distruso dom primar in defavoarea parcului economic?

  4. ceea ce vedem pe „strazile”din Buhusi nu este altceva decat rezultatul alegerilor pentru functia de primar al orasului…cum vrem sa avem pretentii,cand domnul primar a atras de partea lui pe cei mai vechi ai sistemului comunist din primaria Buhusi? Poate daca noi alegatorii am fi cu mintea un pic mai deschisa,am avea cel putin niste buni organizatori si coordonatori ai creditelor care sunt disponibile,insa noi am ales primarul care ne-a dat cea mai multa hrana(de o zi)…asa ca,succes in audiente,ca doar atat ne-a mai ramas!

  5. savinoiu dana a zis:

    DOMNULE PRIMAR VA ROG SA -MI RASPUNDETI CUM POT OBTINE O LOCUINTA ANL?IN TOATE JUDETELE SAU DAT .AM 32 ANI DOI CPOII MINORI, NU AM DETINUT NICI O DATA UN IMOBIL, CASA, TERENURI,ETC….AM UN SERVICI STABIL, VA ROG SA MA AJUTATI. VA ROG RASPUNDETIMI.VA MULTUMESC

  6. savinoiu dana a zis:

    VA ROG RASPUNDETI

  7. Domnule Primar al Orasului Buhusi daca aveti inima de ce omorati caini vagabonzi?De ce nu ii sterilizati si incercati sa le faceti un adapost,cu ce au gresit ei,sunt nevinovati!!!Mai bine ajuti un caine vagabont ca ala chiar are nevoie de un ajutor decat sa ajuti un om,ca omul nu iti va fi niciodata recunoscator.

Adauga un comentariu

*