Divort cu strigaturi intre PNL si PDL

protocol.jpgViceprimarul Constantin Draganuta are zilele numarate in functie, dupa ce primarul Romeo Stavarache a anuntat, la finele sedintei de CL de saptamâna trecuta, ca protocolul PNL – PDL, care functiona la nivelul municipiului, a devenit istorie. In replica, democrat-liberalii au organizat duminica o conferinta de presa in care s-au plâns de „incapacitatea primarului Stavarache de a face parteneriate” si de faptul ca edilul bacauan „manifesta tendinte dictatoriale”.

Un circ politico-administrativ s-a incheiat, un altul isi consuma apogeul in aceste zile. Dupa ce Consiliul Judetean si Primaria, prin sefii celor doua institutii, au ajuns la un acord in privinta continuarii proiectului de reabilitare a fostei cladiri a bibliotecii judetene, administratia locala se compromite cu o noua tevatura: mazilirea din functia de viceprimar a lui Constantin Draganuta. Anuntul, previzibil, a fost facut de primarul Romeo Stavarache la finele sedintei de CL de saptamâna trecuta. In declaratiile date presei, edilul s-a aratat nemultumit de faptul ca „PDL face un joc dublu” acceptând alianta cu PSD, impusa de orarul national al guvernarii. Stavarache a mai afirmat ca eliminarea din schema administratiei locale a lui Draganuta e o chestiune de zile.

Baza „Lucretiu Avram”, marul discordiei

Potrivit democrat – liberalilor, Stavarache s-ar fi aratat nemultumit de faptul ca PSD si PDL au amendat proiectul de hotarâre privitor la concesionarea bazei sportive „Lucretiu Avram”, fapt ce a dus, in final, la retragerea initiativei de pe ordinea de zi a sedintei. Conducerea PDL Bacau, alaturi de grupul consilierilor locali ai formatiunii politice, au organizat ieri o conferinta de presa in care au anuntat „decesul” protocolului semnat cu PNL, dupa localele din 2008. Acestia au afirmat ca „iesirea” lui Stavarache de la ultima sedinta a CL e „picatura care a umplut paharul” si care confirma”tendintele dictatoriale ale primarului”. „Ii cunosteam inconsecventa si lipsa de cuvânt ale lui Stavarache. Nu a dus la bun sfârsit niciun angajament. Ruperea protocolului a fost inevitabila”, a declarat Neculai Olaru, presedintele PDL Bacau. El a marturisit ca „primarul Stavarache a cerut in repetate rânduri retragerea din CL a lui Ioan Chiriac”.

Draganuta si-a dat demisia din CL

„Impricinatul” Draganuta a anuntat ca si-a dat demisia din calitatea de consilier local, insa partidul i-a respins cererea, motivând ca „Draganuta e un bun administrator”. „Discutiile au iesit de la hotarârea concesionarii bazei sportive Lucretiu Avram. PDL si PSD au depus doua amendamente la acest proiect. Noi vrem ca aceasta investitie sa se faca in mandatul actual, nu in 25 de ani. Sub aceasta inchiriere stau lucruri care nu sunt la locul lor. In plus, ni s-a mai reprosat alianta cu PSD”, a spus viceprimarul. Acesta a fost sustinut de consilierul Ioan Chiriac, alesul local declarând ca „Stavarache si-a indepartat toti colaboratorii apropiati de-a lungul timpului”. „Nu ne putem da acordul pentru concesionari facute la apelul de seara. Stim ce s-a petrecut la strandul Gepex. Cu cei de la PSD modalitatea de lucru se respecta. Asta este diferenta. Cu Stavarache, nu.”, a adaugat Ioan Chiriac.
Pentru ca detin majoritatea simpla in CL, liberalii isi pot inscauna un viceprimar favorabil, edilul bacauan anuntând deja ca „PNL are 12 viceprimari in CL”. Democrat- liberalii au afirmat ca, in eventualitatea in care Draganuta va fi schimbat din functie, vor ataca in contencios administrativ decizia.

„Nu ma intereseaza Stavarache”
De cealalta parte, colegii de coalitie ai pedelistilor au ridiculizat protocolul semnat de PDL cu PNL. Prin vocea presedintelui executiv al organizatiei judetene, Gabriel Vlase, social-democratii bacauani s-au declarat “neinteresati” de jocurile politice facute de cele doua partide care au semnat un protocol politic acum defunct. “Persoana domnului Stavarache nu ma intereseaza. Daca trebuie fac si o declaratie la notar. Respect optiunea electoratului bacauan prezent la urne si nu am ce sa comentez mai mult. Bacauanii au ales ca orasul sa le fie condus de un domn si niste consilieri locali in proportie de 50 la suta. Ce fac ei cu protocolul lor nu ma intereseaza”, a declarat deputatul Vlase.
Lucian BOGDANEL

Comentarii

  1. pnl bacau a zis:

    NU+I LASATI SA DISTRUGA SI BAZA SPORTIVA , UITATI-VA LA STRANDUL TINERETULUI CE A AJUNS NISTE GROPI IN PARAGINA IN LOC DE BAZINE
    CHIR NU MAI AU NIMIC DE FURAT.
    SECHE A FOST MIC COPIL PE LANGA CE FACE STAVARCHE

  2. din experienta, spun ca cele doua partide pnl si pdl, cel putin din cate am vazut , sunt doua gloate formate din smecherasi, camatari, mafioti.
    pana acum, toti se pupau in „piata inependentei”, si dintr-o data le-a picat cu greata! ura si minciunile formeaza modul lor de trai, stilul de viata. din punctul de vedere al omului obisnuit, e o colcaiala de interese personale. care pe care. cine isi taie felia mai mare de tort. cine detine puterea. toate astea omul de rand le percepe cu neputinta si disperare.
    votul la europarlamantare? va fi cea mai mare cacialma de la facerea lumii si pana in prezent!

Adauga un comentariu

*