Arlekin, magicianul fericirii

arlekin1.jpgSâmbata dimineata, cu putin inainte de ora 9.00, sute de copii din municipiul Bacau, de la prescolari la elevii aflati in primele clase de liceu, parinti si bunici, se adunasera deja in Parcul Trandafirilor si admirau expozitia de picturi ale copiilor organizata sub coordonarea profesorului Aurel Stanciu, de la Liceul de Arta „George Apostu”, membru al Uniunii Artistilor Plastici. In apropiere se afla o alta expozitie, „Zâmbet de copil”, expozitie cu vânzare de produse realizate de copiii bacauani din materiale reciclabile, beneficiarii sumelor ce aveau sa fie colectate fiind copiii defavorizati. Scena special amenajata in Parcul Trandafirilor a fost apoi cucerita, succesiv, de Ansamblul folcloric „Ciobanasul” (coordonat de profesorul Mitica Pricopie), de micii artisti de la Fundatia „Neghinita”, de Teatrul de Animatie, cu piesa „Stan Patitu’ „, de Clubul muzical „Hiperionii”, condus de profesorul Claudiu Filip si de Clubul Sportiv S.O.S.

Pauza de joaca, intre concursuri, magie si ploaie …

Apoi, intre orele 13.30 – 16.00, copiii care au consimtit sa-si amâne masa de prânz au avut o generoasa pauza de joaca in Parcul Trandafirilor, alaturi de animatorii Magicianului Augustin. La ora 16.00 a intrat din nou pe scena Clubul muzical „Hiperionii”, urmat de un spectacol – concurs de muzica populara pentru copii, organizat de Asociatia culturala „Floricia”, sub conducerea cunoscutei interprete bacauane de muzica populara Maria Salaru. Din nefericire, insa, magicianul Augustin n-a reusit sa alunge nici norii, nici frigul, nici ploaia, asa ca, putin dupa ora 18.00, temperatura aerului a coborât brusc la 13 – 14 grade, iar ploaia rece si piezisa din cauza rafalelor de vânt a intunecat bucuria copiilor aflati in Parcul Trandafirilor.

Soarele a rasarit din nou pe Ulita Copilariei

Din fericire pentru copiii bacauani, duminica soarele a dominat din nou bolta cereasca. Grupuri – grupuri de copii, singuri sau insotiti de parinti ori de bunici, s-au strâns din nou in jurul expozitiei cu vânzare „Zâmbet de copil”, sau la preselectia organizata de Palatul Copiilor Bacau, pentru Festivalul „Aschiuta”. Intre timp, pe scena s-au perindat, una dupa alta, formatiile artistice de la Fundatia „Orfanii”, de la „Scoala stelutelor”, de la Colegiul „MIhai Eminescu” si de la filiala Bacau a Societatii Române de Cruce Rosie. Pauza de joaca, dintre orele 13.30 – 16.00, n-a mai fost umbrita de nori sau de picuri de ploaie, asa ca toti copiii din parcul trandafirilor s-au bucurat sa fie alaturi de animatorii locului de joaca „Dino”. Dupa ora 16.00, pâna catre ceasurile inserarii, Fundatia „Neghinita”, formatiile artistice ale Liceului de Arta „George Apostu”, Clubul sportiv „S.O.S.”, Trupa de dans „Microbis”a casei de Cultura a Studentilor din Sibiu si magicianul Augustin, cu numerele sale de iluzionism, au fost principalele puncte de atractie ale dupa-amiezii. Concomitent, in spatiul delimitat de Parcul Trandafirilor, Hotelul „moldova” si statuia ecvestra a lui Stefan cel Mare, s-au desfasurat intreceri de role, biciclete (maiestrie) si handbal, vremea insorita incalzind si mai mult inimile copiilor si ale celor care i-au insotit. (St.O.)

Comentarii

  1. narcisa a zis:

    Foarte reusita organizarea! Felicitari oraganizatorilor si celor care au fost prezenti pe scena si ne-au incantat cu muzica, dansul si numere de magie.

Adauga un comentariu

*