Gheorghe Muntianu, seful Serviciului Public de Administrare a Fondului Locativ:
Si-a tras locuinta sociala

muntianu.jpgSeful Serviciului de Administrare a Fondului Locativ din Primaria Bacau a pus mâna pe una dintre locuintele aflate in fondul locativ de stat. Reprezentantii Primariei recunosc faptul ca apartamentul i-a fost atribuit acestuia, dar ne asigura ca au fost respectate „toate prevederile legale”. Muntianu a refuzat sa prezinte un punct de vedere vizavi de legalitatea sau moralitatea incheierii contractului.

Gheorghe Muntianu, (foto) seful Serviciului de Administrare a Fondului Locativ din Primaria Bacau, a obtinut, de câteva luni, o locuinta cadou din partea municipalitatii. Conducerea Primariei confirma ca Muntianu a pus mâna pe un apartament cu doua camere de pe strada Mioritei, nr. 1., in urma unei Hotarâri de Consiliu Local. „Apartamentul face parte din locuinţele aflate în fondul locativ de stat realizate înainte de 1989. În baza unei Hotărâri judecătoreşti, acest apartament a fost eliberat ca urmare a datoriilor de peste 100 de milioane de lei vechi acumulate de fostul chiriaş. Ulterior, locuinta aflata într-o stare avansată de degradare – lucrările de reabilitare necesitând aproximativ 400 de milioane de lei vechi – şi debranşat de la toate utilităţile a fost atribuit cu contract de închiriere, în baza dosarului de locuinţă aprobat printr-o Hotărâre de Consiliu Local domnului Gheorghe Muntianu”, a mentionat Ionut Tomescu, purtator de cuvânt al Primariei Bacau, printr-o adresa oficiala. Conducerea Primariei mai afirma ca locuinta nu se afla in proprietatea lui Muntianu, ci acesta are statutul de chirias.

„Se pare ca a facut niste misculatii!”

Surse din cadrul Primariei au afirmat ca Muntianu face toate demersurile sa cumpere apartamentul. „Stiu ca are deja mutatie cu noua adresa in cartea de identitate. Spera ca, in timp scurt sa devina proprietar. Se pare ca a facut niste misculatii pe acolo, cu un numar de inregistrare mai vechi de trei ani. Conform legii, daca a stat in chirie trei ani, omul poate sa isi cumpere locuinta. Eu stiu sigur, ca el nu a pus mâna pe aceasta locuinta decât acum, de câteva luni”, a declarat un lucrator al primariei care a vrut sa-si pastreze anonimatul. Aceleasi surse mai spun ca Muntianu a avut, cu ani in urma, o locuinta proprietate personala si in acest caz nu mai are dreptul sa mai primeasca inca una. Simona Pascan, sefa Serviciului Chirii din cadrul Primariei, a refuzat categoric sa faca vreo declaratie in acest sens. „Nu vreau sa vorbesc decât prin purtatorul de cuvânt. Doar atât”, a afirmat Pascan. „Nu stiu daca a mai avut sau nu vreo proprietate personala. Omul a dat o declaratie pe proprie raspundere in acest sens”, a spus purtatorul de cuvânt al Primariei.

„E jenant ce se intâmpla!”

Gheorghe Muntianu a refuzat sa isi prezinte punctul de vedere vizavi de aceasta situatie. „E jenant ce se intâmpla. E jenant! E jenant!”, a repetat acesta de mai multe ori, iar apoi s-a ridicat de pe scaun si s-a indreptat spre iesire. Conducerea Primariei sustine ca Muntianu a primit locuinta conform prevederilor legale, dar se abtine la a face vreun comentariu cu privire la moralitatea incheierii acestui contract. „Nu suntem in masura sa facem declaratii despre moralitate. Noi urmarim daca exista vreo abatere de la lege, nu de la morala”, a mai raspuns purtatorul de cuvânt al Primariei la intrebarea noastra daca este moral ca seful Serviciului Public de Administrare a Fondului Locativ sa obtina o astfel de locuinta.

Politia va face verificari

Reprezentantii Politiei Bacau afirma ca vor face verificari. „Chiar de mâine vom incepe sa facem ancheta in acest sens. Vom vedea daca sunt nereguli”, a declarat Narcisa Butnaru, purtator de cuvânt al Inspectoratului Judetean de Politie Bacau. (Olimpia FILIP)

Comentarii

  1. Am si eu dosar anl, am si facultate si nevasta, si copil, stau si-n chirie, si vechime la dosar, dar uite ca n-am sanse la o casa. Au sefii parte, primii. Nu-i surpriza, e la ordinea zilei. Astia n-au rusine.

  2. claudiu a zis:

    Iar o ancheta! Iu-hu, ce imi mai plac dezvaluirile astea din Observator! Dar alte ziare ce fac??? Nu au cohones? Sau stau pe burta ca au batut palma cu pinguinu?

  3. Cand ii vedem pe astia in teapa? Ca Stavarache ii acopera si le da functii. Ditamai om batran umbla dupa apartament social? Nu-i jenant pentru varsta lui? Il cauta moartea prin primarii si pe asta. Are moaca de hot de gaini si de rufe de pe sarma. :)))) Cand si-a depus cv-ul, cei de la resurse nu l-au vazut ca vrea s-o puna? Poate mai auzim si noi de sefi de primarie, ca se duc la puscarie. Ca numai cu jeepanele trec pe sub nasul prostilor votanti.
    Striga el „jenant”, „e jenant”? :)))) El a luat casa gloaba si altii stau ca fraieii prin usa lui cersind o casuta si tot el are tupeu. L-as spanzura de perciunii aia de cocalar.

  4. juristu a zis:

    :))))) ce mai stire. Ca in bancul cu gradinarul care moare de foame, sau cu croitorul care umbla cu haine zdrentuite. Sa fim seriosi, daca omu ar fi avut vreodata locuinta, nu s-ar fi riscat sa-si complice existenta si sa faca vreo ilegalitate. La drept vorbind, despre tipu asta nu s-a auzit vreodata sa faca prostii, si daca dati un search cu numele lui, o sa vedeti care e realitatea. Ba dimpotriva, sunt o sumedenie de oameni care ii multumesc si vorbesc prin targ ca a schimbat ceva pe la seviciul ala. Daca baiatu asta si-a tras casa fara dosar de locuinta aprobat sau daca a mai avut vreodata o locuinta, atunci sa fie tras in teapa, Dar si daca nu se confirma cele afirmate de catre anonimul din primarie, tare as fi curios pe unde scoate observatoru camasa, ca eu tin locul lui tare i-as da in judecate. Dar probabil ca reporterul isi va asuma responsabilitatea celor scise;). Si probabil ca si stie ce inseamna o locuinta sociala.

  5. Catalin B. a zis:

    Repet si eu intrebarea lui LG: il vedem pe asta la puscarie sau e numai un articol care anunta demasca un imbecil hot si gata? Ramane dee vazut. Asteptam editia numarul 2. sunt curios sa aflu, ca are fratemiu dosar anl de vreo 7 ani si sta vai de capul lui. ar fi vrut si el apartamentul asta dezafectat asa cum e el. Pe alcolistul asta il vedeam pe undeva pe strada letea, acum cativa ani. avea si pe acolo vreun apartament de pleasca?

  6. Nu este primul si singurul caz de acest fel . Au mai fost situatii identice. A avut locuinta , adat declaratie pe proprie raspundere. Si… politia, parchetul .. nimic. Mai mult mincinosii au ramas in casele astfel obtinute

  7. Chiar nu erau persoane mai necajite care aveau dreptul la o locuinta???
    Poate chiar domnul anonimo avea nevoie de casa de l-a prins invidia…..caci de obicei se acopera unul cu altul….

  8. magdalena a zis:

    „despre tipul asta nu s-a auzit vreodata sa faca prostii,”, juristule, pentru ca il interesa sa-si ia casa. ce alta prostie mai mare vrei, ma lingaule? Articolul spune ca n-a vrut sa dea nici o declaratie, daca e asa cinstit, de ce a dat bir cu fugitii si n-a declarat nimic? Ai tu dosar anl depus si ai simtit vreodata cum e sa te duci pe acolo de sute de ori si sa simti ca n-ai sanse niciodata sa-ti iei casa? cum te-ai simti sa-l vezi chiar pe seful anlurilor ca si-a tras casa, iar cand te duci tu pe acolo, te ia cu frumosul dar iti da cu tifla, ca tot la maicata stai. crezi ca daca se poarta frumos e si vreun cinstit? mai gandeste-te, ma omule, ca astia-s toti „de treaba” pana cand isi vad sacii in caruta. noroc cu ziarele astea, ca mai descopera adevarul.

  9. Unu de aici zice sa dai cautare pe net sa vezi ce-i cu seful asta. eu am dat si am gasit ca e si capatuit cu apartament si cauta femei numai cu casa, ca e nevoit . ia uitativa in desteptarea, ca acolo scrie una (unul). si am mai gasit undeva un interviu unde poti citi ca el e si pensionar de armata si sef in primarie. intreb si eu ca prostu`: DAR CHIAR LUI JUPANU` ASTA II TREBUIA CASA SOCIALA? Cine stie ce bani conduce si isi mai ia si casa de la primarie……spunetimi unde il gasesc pe asta, ca ma duc sa il casapesc. nu glumesc, lasati aici adresa ezacta si il fac kebab, la cata boala am eu pe rapandulele astea.

  10. Catre bill a zis:

    Intrebarea este ce a facut pentru stava&co de-si permite acest lucru? Arpobare in CL!…!?? I-ai la rand.

  11. Cine stie ce cumnat, var, o fi si asta? ca Stavarache numai de astia a pricopsit. Marele inventator nu-i da degeaba locuinta, fii sigur….. si nu risca un primar un scandal, in plina campanie, pentru motive de doi lei. eu zic ca e ruda de-a lui. (cam seamana la nas un pic, nu?) si daca are tot 1.60 si asta inseamna ca nu m-am inselat. fie ce-o fi da eu tot l-as bate pe asta numai in gura. am prieteni care au cerere pentru casele astea si le-am dat lincul si lor si s-au dezumflat rapid. una a inceput sa planga, ea credea proasta ca primeste casa:)))))))) dar eu tot astept sal vad in fata mea pe dihoru asta sal tavalesc

  12. sa i se usuce mana celui din primarie care a semnat actul asta, sa ia nesimtitul apartamentul, in detrimentul unor amarati! sunt institutii ale statului care trebuie sa ancheteze asa ceva? se lasa cu dubitze? nu va mai ajunge nesatuilor!!!!!!!!!!!!! huooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  13. Gabi C. a zis:

    Pe mine m-a indrmat foarte bine acest domn. Mi l-a recomandat o cunostinta, si cand m-am dus la el, a fost dragut. Dar se cam uita…la mine intr-un fel ciudat. Zambea si parea ca…transpira putin. Aveam bluzita decoltata, poate ca de aia.

  14. stiutorul a zis:

    ..pai pentru nenica asta a fost o ultima felie de tortul stavarachian de kk…. ce dracu nu va dati seama…pai mai are un pic si zboara si asta cu ordonanta lui boc…ca are pensie nu gluma…din armata cu peste 2000 ron…si basca a mai luat si casa sociala de la stat…parvenitii lui pinochio asta de stavarache si la clica lui…..cati de al de mosu asta.. sunt prin birourile alea..???
    ..si cum naiba sa nu-i tie palma pacaliciul. de primar……daca prin el a facut acum smeneul …sa dea ultimele locuinte..la obiligatiile politice pe care le mai avea…..pula mea…voi l ati ales…voi sa mergeti cu el….

  15. Agentul 003 a zis:

    propun sal prindem pe ghiujul asta si sa-l castram…cine e pentru, sa se alature multimii..

  16. nicusor a zis:

    eu lam vazut pe asta toata iarna pe neagoe voda pe la parter undeva . acolo staa, are o masina albastra un combi. stiam ca e pe la primarie, ca am fost prin biroul lui, cu maicamea. ii spargeam geamul la masina demult daca stiam ce face:)

  17. nicusor a zis:
  18. vreau anl, ca n-am unde sta cu familia a zis:

    Domnule Muntianu,>as dori si eu un apartament sau macar garsoniera, ca stau tare greu, la un cumnat. Am fost pe la doamnele din birou, de acolo de la dv si miau zis ca nam studii , eu am numai profesionala..e posibil sa nu pot depune dosar? ca asa am fost informat de acolo . sau daca nu va suparati, nu mil dati pe al dv???? ca daca sunteti singur, fara femeie, la ce va trebuie? ganditiva si la amarasteni ca noi, care nus avuti si mergem de nebuni prin audiente degeaba la dom primar. acolo vam vazut si pe dv, erati in comisie si cand vorbea nevasta mea te scarpinai in nas numai grija noastra nu aveati/ eu am si handicap si am o fetita cu tbc / daca ai avea inima domnule sef nu ai umbla prin cabinetu primarului sa iti iei casa, ca zi mersi ca esti sanatos si bogat.

  19. pentru nicusor a zis:

    hai ca e buna aia cu care sta la parter, langa casa de adventisti pe neagoie voda, scuzama frate:))) ma uitam cu baietii seara……se sarutau porumbeii, apoi se stingea luminaaaaaaaaaa. sta si acuma mi se pare tot acolo, eu am intrat aici ca am si ei tovarasa mea dosare pentru casa dar dupa cum vad…luam experienta

  20. Muntianu Gheorghe a zis:

    Cei care au comentarii, ii invit sa discute la adresa muntianu_gheorghe@yahoo.com

  21. Muncitor calificat a zis:

    parca vorbiti de-un pornostar si nu de un sef din primarie…o fi si asta vreun armasar sau il chinuie talentul ? E om in etate, ma, putin respect….voi cand o sa fiti ca el, cum v-o fi sa va ia tinerii la glume de astea nesarate?….si pentru ca are casa noua, sectia de sudori ai IMU, ii spunem <> si invitane si pe noi cand o uzi…..bravo matale ca te doare undeva de necajiti si primarele te accepta asa///

  22. lumeaemica a zis:

    IN ATENTIA TUTUROR! IN SPATELE NICNAMEURILOR DIFERITE SE AFLA IN MAJORITATEA COMENTARIILOR CALOMNIOASE ACEEASI PERSOANA: irina amalia bacaoanu (CULMEA) SALARIATA PRIMARIEI. ACCESATI PE GOOGLE „comentarii irina bacaoanu” SI O SA DESCOPERITI CE PROBLEME GRAVE DE IDENTITATE ARE. PE ACEASTA CALE VA SFATUIM SA NU VA COBORATI LA NIVELUL EI CA ESTE BOLNAVA PSIHIC. SURSA DE INFORMARE CRISTIAN BACAOANU

Adauga un comentariu

*