Inventia a doi bacauani: Motorul care merge cu Coca-Cola, rachiu si otet

inventator-1.jpgFratii Petru si Gheorghe Bordeianu au descoperit motorul care functioneaza cu apa, Coca-Cola, sau orice lichid care contine alcool, de la vodca si pâna la vin sau otet. Cei doi bacauani au pâna in prezent peste 30 de brevete de inventii, toate omologate. „Tehnica nu e grea. E chiar frumoasa. Nu e greu sa pui in practica ceea ce isi place si te pasioneaza. Cel mai greu a fost sa ma lupt cu mentalitatea unor oameni, care ma credeau nebun”, a spus Gheorghe Bordeianu, unul dintre inventatori.

Bacauanii Petru si Gheorghe Bordeianu au descoperit un generator de ioni, care separa hidrogenul de oxigen. Nu a fost decât un pas pâna sa puna in functiune motorul care merge cu orice lichid care contine aceste doua elemente chimice. Mai precis, fratii Bordeianu nu mai alimenteaza rezervorul masinii personale cu motorina sau benzina, ci cu apa, otet, tuica, vin, spirt sau Coca Cola. Si pentru a ne convinge, cei doi inventatori au alimentat chiar in fata noasta masina cu un litru de Coca -Cola si cu totii am dat o raita prin centrul orasului. „Pasiunea noastra pentru tehnica a inceput inca de când eram mici si doream cu tot dinadinsul sa ne facem o masinarie care sa ne ajute sa zboare. Tot ce tine de inventica pentru noi a fost o adevarata pasiune”, a povestit Gheorghe Bordeianu. „Imi amintesc faptul ca, in cele din urma mama a cedat rugamintilor noastre si ne-a cumparat o masinuta de jucarie foarte scumpa, pe care ne-a lasat sa o tunam si sa-i schimbam infatisarea asa cum ne pofteste inima”, a rememorat fratele sau, Petru Bordeianu.

Peste 30 de brevete de inventii

Cei doi au lucrat la Aerostar, fabrica de avioane din Bacau, si pasiunea pentru motoare le-a fost tot mai mult alimentata. Au inceput sa faca tot felul de piese si componente pentru tot soiul de motoare. Treptat, majoritatea dintre acestea au fost omologate, iar in prezent peste 30 de inventii au fost parafate de OSIM. Ideea de a realiza un motor care sa functioneze cu apa le-a venit celor doi frati inainte de 1989, când benzina era restrictionata. „Ne-am pus capul la contributie ca sa descoperim motorul care functineaza cu orice, numai cu benzina nu. Si fiindca apa este cel mai ieftin lichid, am fost convinsi ca viitorul motor pe care il vom face va merge cu apa. Trebuia doar sa vedem cum putem separa hidrogenul de oxigen”, a povestit Gheorghe Bordeianu.

Doarme printre piulite si suruburi

Dupa ce au realizat generatorul de separare a ionilor de hidrogen de cei de oxigen din apa, cei doi frati au imbunatatit masinaria si au facut in asa fel incât sa mearga si cu otet, vin, tuica, sau chiar Coca – Cola. „Ma pasiona asa ceva! Doream cu tot dinadinsul sa reusesc. Sotia m-a inteles perfect. Niciodata nu mi-a reprosat ceva. Camera mea este plina de motoare, piulite, calculatoare, turbine, bobine si de multe ori, adormeam acolo lânga ele. De fapt, atelierul meu de lucru este dormitorul”, a mai spus barbatul.

Motorul va fi omologat in Austria

Fratii Bordeianu afirma ca aceasta inventie va fi omologata vara aceasta la Gratz, in Austria, la Institutul de Motoare Termice. Masina care va functiona alimentata cu apa sau alte lichide poate circula cu aceeasi viteza cu care merg masinile alimentate cu benzina sau motorina. „Cu un litru de Coca – Cola pot merge cam 5.000 de kilometri. Cam jumatate de an. Toata masinaria costa aproximativ 500 de lei. Nu e scumpa. Ideea trebuie sa existe”, a mai explicat Petru Bordeianu.

„Toti sunt entuziasti, dar atât”

Cei doi inventatori au participat la tot felul de expoziti din tara si din lume si au prezentat motoarele facute de ei. „Toti sunt entuziasti, dar atât. Noi am demonstrat ceea ce era de demonstrat, dar mai mult nu putem. Nu putem face singuri un atelier de cercetare. Nu stiu cât de mult se vrea infiintarea unui astfel de atelier. Ce o sa faca toata aceasta industrie a petrolului?”, se intreaba Gheorghe Bordeianu. Singurul necaz al lui este acela ca multi nu cred in inventiile sale. „Asta ma doare cel mai tare! Odata eram la un Congres in Austria si cineva mi-a zis: «Ce motor faci tu, ma, care sa mearga cu apa? Cine ti-a zis ca apa arde? Sarmanul de el nu stia ca apa e alcatuita din hidrogen si oxigen»”, a rememorat acesta.

Alte inventii:

Prima inventie a fratilor Bordeianu a fost realizata in 1982 si a fost un dispozitiv de strunjit axe foarte subtiri pentru unele componente ale aeronavelor. In 1983 au urmat dispozitivele pentru masini automate, iar apoi dispozitivul care impiedica pornirea automobilului daca la volan este un alcoolic. Au urmat apoi alte inventii: dispozitivele pentru cresterea productivitatii in realizarea unor componente ale motoarelor pentru elicopter, prese hidraulice, masini de finisat sau de rodat supape. In 1995 Gheorghe Bordeianu a realizat sase tipuri de noi motoare cu ardere interna. Toate acestea au facut obiectul unor brevete de inventii proprii. (Olimpia FILIP)

Comentarii

  1. Andreea a zis:

    Aceasta inventie chiar ar trebuie promovata!!!

  2. sa fiti voi sanatosi. Cu omul asta am stat de vb acum 4 ani si el descoperise deja acest motor. Acest tip de motor a fost prezentat si in Germania dar la noi nimeni nu il baga in seama

  3. Societatea in care traim este grav bolnava, seamana cu un ospiciu si guvernantii nu fac nimic pentru a ajunge pe calea cea buna. Toata mass-media se ocupa doar de nulitati ca sexibralieanca si columbeanca, etc,etc.Pentru ei nu exista personalitati marcante, oameni de stiinta, inventatori, patrioti si alte genii pozitive.Sa nu uitam ca avem o treime din inventiile lumii, locul 1 la inteligenta in EUROPA si ne situam in primele 10 locuri pe plan mondial.Ce conteaza, pe primele locuri situam nulitati ca sexibraileanca si clumbeanca, ha,ha,ah,ha,ha,ah………..

  4. medusa a zis:

    In Austria? Pai nu e in conflict cu OMV? Sau nu crede nimeni in Oculta Mondiala?
    Da de ce nu il breveteaza in China sau Japonia?

  5. pustnicul a zis:

    Fericiti cei ce n-au vazut si au crezut!!!
    mai crede cineva in ceva decat in bani?

  6. remus eco a zis:

    tare de tot, revolutionar si totusi neinteresant, pentru ca incep alegerile europarlamentare, v-ati prins nu? La fel e si cu gripa si cu pretul petrolului

  7. fecioara a zis:

    cate generatoare puteti face si monta intr-o luna? manual?

  8. daca se poate un numar de telefon sau o adresa de email a fratilor , va rog trimiteti’mi pe adresa de email parkour_korn@yahoo.com , multumesc ….

  9. goaliele a zis:

    Ты как обычно радуешь нас своими лучшими фразами спасибо, беру!

  10. Maricel a zis:

    Vom „alerga” dupa ei ca dupa Brancusi ….
    Felicitari inventatorilor !
    Rusine noua romanilor indiferenti

  11. Vlad I.A. a zis:

    Si vacutza de pe prima a prezentat stirea ca si cum urma o gluma

  12. Vlad I.A. a zis:

    era de fapt de pe Antena1, Scuze!

  13. Relu Cazacu - Botosani a zis:

    Felicitari domnilor Bordeianu pt inventii. il cunosc cu dl Petru, e cu adevarat talentat pentru tehnica, vede lucrurile altfel fata de cum le vedem noi celilalti . Sa speram ca aceasta inventie va fi brevetata cu succes si sa poata fi pusa in valoare pe masinile viitorului.

  14. Daca asteptati sa investeasca cineva, adica mari jucatori pe piata va inselati. Daca chiar merge instalatia voastra aveti o mare problema si foarte multi dusmani, sute de milioane de arabi v-ar pune pielea in bat ca sa nu mai vorbesc de marile grupuri petroliere. Daca vreti sa ajutati omenirea si sa le dati plasa fraierilor astia care ne tin in prostie, dupa ce ati omologat sandramaua dati-i drumul pe piata, publicati totul si sa fie free, deschideti-va atelier si instalati dracovenia. In felul asta nu veti mai avea a va teme pentru viata voastra. Daca inventiia exista si merge inseamna o noua revolutie industriala pe pamant, care insa nu este dorita de marii papusari ai lumii. Asa ca atentie oameni buni si nu uitati daca sunteti lacomi cu o asemenea inventie nu veti razbi pentru ca ei, cei puternici sunt si mai lacomi, dar au si puterea in plus. Dati drumul la invetie si 90% din razboaiele actuale vor fi inutile.

  15. Marinela a zis:

    Felicitari! Domnul Isus sa va binecuvinteze in continuare … sa puteti finaliza ce ati inceput, fara multe piedici…sunt mandra ca sunt sora voastra…PERSEVERATI !!!

  16. cristi a zis:

    e f intersant. daca crezi ca merge da mi un mail

  17. felician a zis:

    Daca e valabila inventia trebuie promovata si binenteles pusa in practica
    Toata lumea are de castigat , sa ne gandim putin si logic . In primul rand cei care au avut ideea sant ROMANI , deci in consecinta si noi pute sa facem lucruri bune pentru semenii nostrii . Totusi inaca mai cred ca exista printre noi si OAMENI , care nu se gandesc numai la buzunarele lor si prin ceea ce fac pot sa fie de folos si celorlalti semeni ai lor .

  18. stephan and angelica a zis:

    Congratulations! God bless you!
    Asa cum avionul parea o nebunie acum citiva zeci de ani in urma si astazi e o realitate, tot asa se intampla cu acest motor: inainte putini stiau si credeau ca apa poate arde, astazi s-a demonstrat, cind primul avion a zburat la fel nu arau oameni interesati…
    Suntem alaturi de voi in Spania…
    Dumnezeu care va pus in minte aceasta idee sa va ajute sa o vedeti pe piata fara sa fiti inselati si furati.

  19. no name a zis:

    de ce nu spuneti ca sunteti pocaiti si ca Dumnezeu v-a ajutat sa faceti anumite lucruri. Nu furati slava Lui Dumnezeu, ca astfel o sa innebuniti crezandu-va singurii intelepti de pe acest pamant. Fara ajutorul LUI nu o sa faceti niciodata nimik, nimeni nu o sa va bage in seama, smeriti-va si EL o sa va ajute, altefl tot „gainari” o sa fiti.

  20. Gheorghe Branici a zis:

    – Cine nu si-ar dori sa aiba o masina cu un astfel de combustibil?
    – Nimeni

    – Cine nu si-ar dori sa aiba oamenii o astfel de masina?
    – Deocamdata, foarte multi. De la cei care conduc afacerile cu petrol pana la cei mai marunti lucratori din aceasta industrie, oameni care depind de un salariu pentru ei si familiile lor.

    Cineva spunea mai sus ca un astfel de dar este de la Dumnezeu si ar trebui dat ca dar mai departe. Ma tem ca daca vom astepta o reactie pozitiva din partea guvernului vom primi doar defaimari la adresa inventatorilor. Stiti cum s-a finalizat povestea automobilului electric in USA? Pur si simplu au fost casate toate automobilele care erau puse in circulatie. Ca sa gandesc pozitiv ar trebui sa inteleg ca de aceea s-a intamplat asa, pentru ca se stia ca doi bacaoani, (moldoveni, romani, europeni) vor inventa ceva si mai strasnic.
    Felicitari si Dumnezeu sa va calauzeasca!

  21. Vulcan Cristian a zis:

    Daca este adevarat , atunci suntem niste prosti atit noi cit si guvernantii,ca sa nu mai vorbesc de media. Deja trebuia sa urle pe tot mapamondu despre asta ,mai ales la pretul asta.Sincerma doare sufletul ca nu este asa dar ce pot face ?De ma ducea mintea putin mai mult blocam netul cu asa o informatie. De se simte cineva mai capabil va rog sa o faceti este pacat sa stam asa.

  22. Gostixel a zis:

    Хм,несогласен с предыдущими блоггерами
    Споки Bye

  23. Nanu Mihai Bacau a zis:

    Super are dreptate…….., daca inventia este brevetata si omologata, se pot face contracte cu diverse fabrici care pot sa produca piesele si service-uri care sa le monteze, se poate crea un sistem de tip franciza.

  24. Nu cred ca aceasta inventie e functionala. A fost evaluat randamentul motorului respectiv?
    Cum sa functioneze un motor cu Coca Cola? Pai numai daca ne gandim ca lichidul respectiv este cu zahar si daca se usuca pe tubulatura va bloca functionarea. Probabil stim cu totii ce ramane intr-un pahar dupa ce am baut din el sucuri.

    Probabil se genereaza putin hidrogen, pe perioada scurta, iar in rest motorul merge tot pe benzina.
    Astept un e-mail din partea dumneavoastra dl Bordeianu.
    Cunostintele dumneavoastra din domeniul electric nu pot fi mai mari decat ale mele av\nd in vedere ca aveti pregatire TCM si oricat de autodidact ati fi…

  25. Faptul ca prezintati niste fotografii cand turnati suc in radiator nu dovedeste nimic. Demonstratiile dv „stiintifice” nu sunt elocvente…. Daca spuneti ca functioneaza generatorul respectiv de ce nu creati mai multe? Costul unui astfel de generator nu cred ca e mare avand in vedere ca ati produs unul, deci nu are in el materiale deosebite.

    Nu ati mentionat nici macar o idee despre ce principiul fizic utilizeaza. Nu cred ca nu puteati mentiona acest lucru. Daca spuneati ca e electroliza majoritatea cercetatorilor nu va mai luau in seama…

    • Mai sa stii ca de atunci nu am mai fost cu courtl pe munte, si cand am mai fost, am fost ori o singura zi, ori am stat la cabana :)Dar la vara ori voi imprumuta primus, ori voi lua ceva care nu se strica de pe o zi pe alta.. desi nu prea as vrea si nici nu prea am idei…

  26. Putem eventual lua legatura pentru lamuriri

  27. Oritrerpratly a zis:

    Хм,согласен с предыдущими высказываниями
    ) Bye

  28. Jos palaria daca separarea moleculei de apa in hidrogen si oxigen, se face cu randament supraunitar. Pana acum orice transformari ale materiei se stie ca se fac subunitar , adica cu pierderi. A transforma din apa oxigen si hidrogen,in valoare de 1 kw este nevoie ce energie de 2kw ,electrica sau termica ,etc. astfel ca sa auzim de bine.

  29. Felicitari fratilor Bordeianu . Eu am inventat Girohidrodina- Universala care rezolva problema obtinerii energiei electrice neconventional,deasemeni detin secretul extragerii hidrogenului sulfurat din Marea Neagra pot colabora numai pe baza unei conventii scrise. pot fi contactat la telefon 0720 844556

  30. daniel.stana a zis:

    sa stiti k nu e o idee rea mar interesa si pe mine asa ceva
    contactatima la; http://www.daniel.stana@gmail.com pliz

  31. VA ROG LASATIMI UN NUMAR DE TELEFON AM 100 DE CLIENTI CARE AR PUTEA MIINE SA PUNA UN ASEMENEA MOTOR

  32. Dak e asta e adevarat dc fabricile se mai lupta pt alte motoare ekologice dc nu folosesc tipul asta de motor tare faza cu 1l kok kola pe 5000 km

  33. Dark Prince a zis:

    misto cea mai tare inventie hai romanii

  34. este cel mai tere

  35. am si eu o inventie,nu-i asa mare ca a dvs,dar este si ea foarte benefica omenirii si sincer imi este frica sa o brevetez la noi.FELICITARI

  36. burcin nicolae a zis:

    ma intereseaza la ce pret ar putea fi comercializat

  37. NU ESTE IDEE REA ASI DORI SI EU NR LUI DOMNU BORDEIANU CINEL ARE SAU CONTACTATINA LA ADRESA DE MAIL adelina.gaman@yahoo.com ASTEPT UN RASPUNS URGENT VA MULTUMESC

  38. Are cineva totusi datele de contact. Daca da, atunci transmiteti-le va rog la adresele valicus@customers.digiro.net sau altaliro@yahoo.com.

    Nu e pacat sa comentam fara sa facem nimic ?
    Sa inceracam sa le dam o mana de ajutor !

  39. http://tehnica-bordeianu.webnode.com/
    Acesta este blogul domnului Bordeianu, puteti sa-i scrieti prin rubrica CONTACT. Eu inca n-am primit un raspuns. Incercati !

  40. Daragiu Corneliu a zis:

    Bravo fratii Bordeianu a-ti reusit sa faceti si cu coca-cola .Domnul sa va binecuvinteze mai depatre cu intelepciune ca sa le scoateti pe piata si asteptam si noi motorul ca sa nu mai lom benzina de la statie . O veni oare ziua aceia ????????? Totul e posibil celor ce cred in Dl Iisus Hristos slavit s-ai fie Numele

    .

  41. “Cu un litru de Coca – Cola pot merge cam 5.000 de kilometri. Cam jumatate de an. Toata masinaria costa aproximativ 500 de lei. Nu e scumpa. Ideea trebuie sa existe”, a mai explicat Petru Bordeianu.

    Eu cred ca omul e sarit de pe fix.

    5000 km cu 1 l coca-cola e o gluma nici macar buna (cel putin pentru cei care au studiat fizica). Puneti mina pe cartile de fizica … Ma bucur insa ca exista si citiva oameni lucizi printre cei care au postat …

  42. Dragomir Petrica a zis:

    Este foarte bine dar vedeţi că în Romănia nimic nu este încurajat, decât hoţia şi minciuna. Dar este adevărat NATURA ne oferă energii deosebite important e să le descoperim şi să le punem în aplicare. Cel mai greu este că acest stat nu este în stare să pună în valoare oamenii deştepţi din România.

  43. Doamne mare ti gradina!!!Si cand te gandesti ca exista o gramada de prosti care chiar cred chestia asta. Pai daca era asa nu era primul om care descoperea acest lucru clar. Faceti-va fratilor si dupa aia puteti sa duceti masinile la Rabla.

  44. de foarte mult timp studiez motorul cu apa am si facut o instalatie la motoru meu la masina care merge co o parte apa dar vreau sa fac o instalatie mai performanta si mar interesa o colaborare

  45. marin vasile a zis:

    daca este adevarat ceea ce spuneti vreau si eu s-ami fac masina sa mearga cu apa cheltuielile le platesc eu

  46. daca este adevarat ceea ce spuneti vreau si eu s-ami faceti masina sa mearga cu apa cheltuielile le suport eu ;sunt din roman

  47. va rog daca puteti sa imi spuneti cum sa dau de domnul gheorghe bordeianu..multumesc

  48. va rog daca puteti sa imi spuneti cum sa dau de domnul gheorghe bordeianu..multumesc id sirvladkar

    • Stoneemporium a zis:

      cencearcă pe copii din Drăguş la poalele Făgăraşului. Cred că nu vei mai vedea feţe trtise. PS: Mie mi-e dor de o papalaeaşcă cu noroi, dacă tot ai amintit de trăznăile copilăriei:))

  49. eu cred ca nu ati inteles bine informatile ,nu cu un litru de coca cola mergi 5000 km mai are si apa si otet ,impreunate.. cu un litru mergi maxim 2 ore cred ca mai putin cu un consum de 15 lpm de …
    -ce pot spune inventia este de mult inventata doar ca nu se pune in practica ca si inventile lui tesla

Adauga un comentariu

*