Razbunare prosteasca: A ucis caii vecinului

cai-1.jpgUn barbat din satul Podis, comuna Margineni, a injunghiat cu un cutit caii vecinului, in mijlocul drumului. Vecinii afirma ca gestul omului este unul de razbunare, pe fondul unor neintelegeri mai vechi.

Viorel Manolache, din localitatea Podis, comuna Margineni este acuzat de oamenii din sat ca a injunghiat cu un cutit caii vecinului sau. Stapânul animalelor sustine ca nu a avut in ultima vreme niciun conflict cu Manolache, dar este posibil ca acesta sa se fi razbunat pentru unele incidente mai vechi. „Am dat drumul la cai ca sa se duca la adapat. I-a vazut pe drum si i-a injunghiat. Stiu sigur ca este Manolache, ca l-a vazut lumea ca avea sânge pe cizme si pe pantaloni. Acum, nu am avut niciun conflict cu el. Cred ca si-a amintit de niste neintelegeri mai vechi dintre noi. Am auzit ca a mai facut el fapte de astea”, a afirmat Adrian Constantin, stapânul animalelor. Satenii sunt uluiti de gestul omului si afirma ca o asemenea grozavie nu s-a mai pomenit in comuna lor. „Eu veneam pe drum si am vazut doi cai morti cazuti in sant. Unul, mai la deal, altul, mai la vale. Eu am auzit ca omul asta face numai prostii si ca a mai omorât animale. Asta mai ales dupa ce bea. Cica a mai omorât cai, gaini, ce se nimereste. Asa ceva nu am mai pomenit!”, a afirmat unul dintre localnici.

„Minte putina si slaba!”

Altii sustin ca Manolache este un criminal si ca nu trebuie iertat de oamenii legii. „Asta e un criminal, nenorocit! Crestem animalele, le dam drumul la apa si vine asta si le omoara. E o lege si pentru animalele astea. Trebuie sa fie tras la raspundere cine a facut asa ceva”, a afirmat Emil Taman (foto), un alt locuitor din zona. Un alt localnic sustine ca daca el era stapânul animalelor nu se lasa pâna nu il vedea pe Manolache intr-o balta de sânge. „Nu ma lasam pâna nu il omoram si eu pe el. Na, ce sa mai zic? Om cu minte putina si slaba. Am ce am cu tine ca suntem oameni, dar cu animalul ce ai avut?”, se intreaba un alt satean.

Inchisoare de la 2 la 12 ani

Reprezentantii Politiei Margineni afirma ca daca se va demonstra ca Manolache este vinovat de uciderea celor doi cai atunci acesta risca inchisoare. „Vom incepe ancheta in acest caz. Cine a omorât caii, risca inchisoare intre 2 si 12 ani”, a declarat agent sef prinipal Ioan Sava, seful de post al Politiei Margineni. Si reprezentantii asociatiilor de protectie a animalelor afirma ca nu se lasa pâna nu va fi pedepsit cel care se face vinovat. „Voi sesiza Federatia de Protectie a Animalelor pentru a se lua masuri in acest caz. Oamenii trebuie sa inteleaga ca trebuie sa protejeze ceea ce a lasat Dumnezeu pe pamânt”, a declarat Zenovia Dumbrava, presedinta asociatiei de protectie a animalelor „Prietenii necuvântatoarelor”. In ciuda efortului nostru de a obtine un punct de vedere si de la cel acuzat ca a omorât caii, acest lucru a fost cu neputinta.

(Olimpia FILIP)

Adauga un comentariu

*