Comandorul Bahneanu a trecut oficial la manşa aviatorilor bacauani

dsc04939.jpgComandorul Catalin Bahneanu a fost investit in functia de comandant al Bazei Aeriene 95 Bacau. El il inlocuieste, astfel, pe comandorul Stefan Danila la sefia bazei aeriene bacauane, care a fost numit comandant al Bazei Aeriene Aprovizionare si Transport 90 Otopeni.

Catalin Bahneanu a trecut la mansa aviatorilor bacauani, dupa ce ieri a fost investit in functia de comandant al Bazei Aeriene 95 Bacau. El il inlocuieste pe comandorul Stefan Alexa, acesta din urma fiind deja numit la conducerea Bazei Aeriene Aprovizionare si Transport 90 Otopeni. La eveniment a participat generalul de flotila aeriana Virgil Ristea, in trecut fost comandant al bazei aeriene militare de la Bacau. Vizibil emotionat, Bahneanu a declarat ca este mult mai dificil la mansa unui avion, decât la cârma unei baze militare. „Nu ne vedem prima data dar stiti cum se spune, este un moment unic pentru ca odata in viata ajungi comandant al unei unitati. Am un plan de conducere, insa cu sinceritate o spun, e mult mai greu in avion, decât la comanda unitatii”, a marturisit Bahneanu. El a mai spus ca nu-si concepe viitorul apropiat la comanda altei unitati militare. „Aceasta este unitatea mea de suflet. Aici ma simt cel mai bine”, a declarat comandantul Bahneanu.

Cel mai bun pilot

Comandantul Bahneanu a fost numit in vara anului 2008 loctiitor al comandantului de la acea data, Stefan Danila. La acea data a fost organizata o ceremonie de numire la care a participat general-locotenentul Constantin Croitoru, seful Statului Major al Fortelor Aeriene. Potrivit spuselor generalului Croitoru, Bahneanu e cel mai bun pilot din bransa. Proaspatul comandant este casatorit si are o fiica. In anul 1990 el a absolvit Scoala Militara de ofiteri de aviatie „Aurel Vlaicu”, de la Boboc. In 2004, Bahneanu isi ia licenta de la Universitatea Nationala de Aparare, pentru ca in 2007 el sa-si ia diploma de absolvire a Colegiului de Razboi, din capitala. Proaspatul comandant are la activ peste 1150 de ore de zbor. In ultimii ani a participat la mai multe evenimente si show-uri aeriene. (Observator de Bacau)

Adauga un comentariu

*