Biserica Evanghelica, ajutata de Consiliul Local

Alesii municipali au aprobat ieri, in sedinta ordinara, proiectul de hotarâre privind transmiterea fara plata si cu titlu gratuit in proprietatea Bisericii Crestine Evanghelice din Bacau a unui imobil-teren situat in municipiul nostru, pe strada Nicolae Titulescu nr. 7.

Biserica Crestina Evanghelica din Bacau a primit in folosinta gratuita pe durata existentei constructiilor terenul in suprafata de aproximativ trei sute de metri patrati situat la adresa sus-amintita, din domeniul public al municipiului Bacau, prin Hotarâre de Consiliu Local. Conform prevederilor legale, imobilele aflate in proprietatea statului ori a unitatilor administrativ-teritoriale care au fost atribuite in folosinta gratuita cultelor religioase, dupa data de 1 ianuarie 1990, pot fi transmise fara plata in proprietatea unitatilor de cult detinatoare, in conditiile legilor in vigoare, in baza unei cereri depusa de unitatea de cult. Potrivit actelor normative, cererile de transmitere a dreptului de proprietate se solutioneaza in termen de 60 de zile de la data inregistrarii, prin hotarâre. Totodata, daca in momentul atribuirii, imobilul de afla in domeniul public, prin hotarâre, se aproba si trecerea acestuia in domeniul privat al statului sau al unitatilor administrativ-teritoriale. Terenul primit de Biserica Evanghelica face parte din domeniul public iar consilierii locali au aprobat ieri trecerea acestuia in domeniul privat al municipiului, in vederea transmiterii dreptului de proprietate. Dupa ce Directia Patrimoniu a intocmit dosarul cu actele necesare, s-a constatat ca terenul nu este revendicat, conform legilor proprietatii, astfel ca cererea Parohiei a indeplinit conditiile legale pentru a fi analizata si pentru a se hotari trasmiterea acestor bunuri, fara plata, in proprietatea Bisericii Crestine Evanghelice din Bacau. (R.S.)

Comentarii

  1. BAIATU……….. AI DATOOOOOOOOO………. PE BISERICA CAND AI VAZUT CA ………TE’NFULECA LUMEA???………. STII VORBA ???……….CE NU TE’OMOARA………..TE FACE…………..MAI???

Adauga un comentariu

*