Politistii au supravegheat din nou traficul rutier

Respectarea regulilor de circulatie este o conditie esentiala pentru un trafic rutier în siguranta. Politistii au fost prezenti în mijlocul bacauanilor pentru a-i constientiza ca viteza excesiva, neacordarea prioritatii de trecere, conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice si traversarea strazii prin loc nepermis pietonilor, reprezinta un risc real. Aproape 100 de sanctiuni contraventionale în valoare de 18.200 lei au aplicat politistii miercuri, 25 februarie, celor care au fost depistati ignorând normele rutiere. 52 de conducatori auto au fost depistati de politisti în timp ce se deplasau cu viteze peste limita legala. Au fost retinute 5 permise de conducere si 6 certificate de înmatriculare.

Viteze ilegale si alte nereguli constatate in trafic

A fost depistat Jan Alexandru C., de 23 ani, din Bucuresti, in timp ce a conducea un autoturism în localitatea Valea Mica, cu viteza de 99 km/h. Acesta a fost sanctionat contraventional, cu amenda de 360 lei si i s-au aplicat 6 puncte penalizare. Ionut M., de 19 ani, a fost surprins in timp ce a efectua manevra de depasire a unui autoturism pe sector de drum semnalizat cu indicator si marcaj longitudinal continuu. Acesta a fost sanctionat contraventional cu amenda de 240 lei si i s-a retinut permisul de conducere în vederea suspendarii pentru o perioada de 30 de zile. Cosmin Ionut P., de 25 ani, din judetul Vrancea, în timp ce conducea un autoturism pe strada I.L. Caragiale nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajati regulamentar in traversare. Acesta a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 240 lei si i s-a retinut permisul de conducere in vederea suspendarii.
Maria F., de 47 ani, a condus un autoturism pe Calea Republicii, din Bacau, si nu a respectat culoarea rosie a semaforului electric aflat in functiune. Soferita imprudenta a fost sanctionata contraventional cu amenda in valoare de 240 lei si i s-a retinut permisul de conducere in vederea suspendarii.

Tare mergi, tare de izbesti

Conducatorii auto trebuie sa-si planifice timpul necesar deplasarilor in asa fel incât sa nu conduca in stare de oboseala, aceasta cauza ducând la producerea unor accidente grave. Conducând odihniti, evitati riscul producerii unor evenimente rutiere. Oboseala la volan poate fi fatala. Adaptarea permanenta a vitezei de deplasare la conditiile de drum, timp ori trafic, si respectarea regimului legal de viteza, este o conditie fara de care nu putem conduce un autovehicul. Viteza excesiva sau neadaptata particularitatilor de drum si de trafic continua sa genereze multe accidente rutiere. Sa nu se efectueze depasiri neregulamentare. Nu conduceti sub influenta bauturilor alcoolice. Folositi centura de siguranta, ea va poate salva viata in caz de accident. Sa ne asiguram temeinic la efectuarea manevrelor, cum ar fi schimbarea directiei de mers, plecarea de pe loc, mersul înapoi… Respectati normele rutiere privind prioriatea de trecere,indiferent ca este vorba despre pietoni sau vehicule. Conducatorul unui vehicul care circula in spatele altuia are obligatia de a pastra o distanta suficienta fata de acesta, pentru evitarea coliziunii.
Participantii la trafic trebuie sa dea dovada de prudenta sporita la apropierea si traversarea liniilor de cale ferata curenta sau industriala, dupa caz.
Dan MINDIRIGIU

Adauga un comentariu

*