Liberalii arunca pisica moarta in curtea vecinilor: Spitalul Municipal, trântit pe spinarea bacauanilor

spitalul-mun.jpgSeful CJ Bacau, Dragos Benea, a atacat in sedinta de ieri a consiliului subiectul Spitalului Municipal. El a spus ca tevatura iscata de scoaterea de la finantare a obiectivului spitalicesc de interes local este doar un scandal regizat si instrumentat politic de PNL. Spitalul Municipal va fi finantat, cel mai probabil, din bugetul local, asa cum specifica legea.

Situatia incerta in care se afla constructia Spitalului Municipal a generat un schimb de replici apetisant in cadrul sedintei de ieri a CJ. Presedintele Benea a atacat frontal subiectul, spunând ca tevatura mediatica iscata de scoaterea de la finantare a obiectivului spitalicesc de interes local este doar un scandal politic, regizat si instrumentat de liberali. Benea a precizat ca niciun politician nu poate pune la indoiala necesitatea unui proiect spitalicesc, insa, a mai spus el, liberalii se plâng degeaba pentru ca ei stiau inca din 2007 ca finantarea constructiei spitalului va cadea pe umerii bacauanilor. „Peste tot spitalele municipale sunt finantate de la bugetul local. Unii parlamentari bacauani au depus acel amendament pentru a genera un scandal de presa. Spitalul Municipal este o investitie importanta, dar in acest moment trebuie avute in vedere alte solutii de finantare. Se stia ca finantarea spitalului va cadea pe umerii bacauanilor, mai devreme sau mai târziu. Sa nu se mai spuna ca doar trei, patru politicieni bacauani isi doresc spitalul, iar restul oamenilor politici nu ar vrea acest lucru. Este o idee complet falsa, in jurul careia s-a creat un marketing politic intens”, a comentat Benea. El a fost sustinut de managerul SJU, Dan Stoica. Acesta a spus ca reteta financiara a Spitalului Municipal ar trebui sa fie alta, nu cea gândita in prezent de Consiliul Local. „Reteta financiara a acestui proiect nu ar trebui sa fie cea gândita in prezent de CL. Acest efort financiar nu trebui pus pe spatele bacauanilor. Ansamblul spitalicesc din Bacau ar putea fi construit pe bani mai putini”, a subliniat Stoica. In apararea liberalilor a sarit medicul Mihai Ichim care a declarat ca Bacaul are nevoie de un spital destinat populatiei urbane. Ichim a laudat munca depusa la conducerea SJU Bacau de Dan Stoica.

Tomograful furat, repus pe tapet

Dragos Benea si-a reamintit de un alt scandal politic, trecut sub tacere intre timp – deturnarea electorala a tomografului computerizat care trebuia sa ajunga la SJU Bacau. „Când am avut tomograf pentru doua zile si a plecat pe motive politice din Bacau nimeni nu a spus nimic. Acum e o tevatura falsa si ipocrita iscata de politicieni si de o parte a mass – media, pe tema Spitalului Municipal. Este bine ca bacauanii sa afle adevarul. S-a acreditat ideea ca unii oameni nu vor acest spital. Repet, e o idee falsa si ipocrita”, a incheiat acesta. SJU Bacau era pe lista de asteptare a unui tomograf de inalta performanta. Investitia trebuia realizata in 2008. Initial, ministerul de resort isi daduse girul ca aparatul sa ajunga la Bacau insa in ultima clipa el a capatat o alta destinatie, ajungând la un spital situat in colegiul uninominal in care candida, pentru un loc in Parlament, Eugen Nicolaescu (PNL), ministrul Sanatatii de la acea data.
Lucian BOGDANEL

Adauga un comentariu

*