Peste 5.000 lei amenda pentru “vitezisti”

In cadrul unei actiuni intreprinse in judet, pe linia prevenirii accidentelor rutiere care se produc in urma apasarii prea tare pe acceleratie de catrre unii conducatori auto, agentii din cadrul Serviciului Politiei Rutiere au aplicat 78 sanctiuni contraventionale. Din acestea, 24 au fost pentru cei care au depasit limita vitezei legale. Valoarea celor 24 de sanctiuni contraventionale s-a ridicat la 5.160 lei. In cadrul actiuniii a fost retinut un permis de circulatie si retras un certificat de inmatriculare. Neculai B., de 33 de ani, din Tg. Neamt, conducea un autoturism in localitatea Gheorghe Doja, cu 105 km/h. Pentru depasirea viteze cu mai mult de 50 km/h, i s-a retinut permisul de conducere. Elena C., de 26 de ani, din Focsani, circula prin aceeasi localitate, unde era montat aparatul radar, cu un autoturism BMW, cu 98 km/h. A fost sanctionata contraventional cu amenda si aplicate sase puncte penalizare. Dumitru P., de 31 de ani, circula cu un autoturism Renault in localitatea Valea Mica, cu 90 km/h, fiind si el sanctionat contraventional cu amenda si aplicate patru puncte penalizare. Florin Dan V., de 32 ani, a condus un autoturism pe DN 2 – E 85, din localitatea Gh. Doja, cu viteza de 87 Km./h. A fost sanctionat contraventional si i-au fost aplicate patru puncte penalizare.

Viteza, una din cauzele accidentel;or de circulatie

Depasirea limitelor legale de viteza si viteza neadaptata la conditiile de trafic reprezinta unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.
Viteza determina cresterea distantei de frânare necesara opririi autovehiculului în siguranta, precum si agravarea consecintelor accidentelor rutiere indiferent de cauza!
Conducatorii auto începatori trebuie sa evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în conditii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distante mari, data fiind experienta redusa si riscul implicarii în evenimente rutiere nedorite. Daca au mai putin de un an de practica, viteza maxima admisa în afara localitatilor este cu 20 km/h mai mica.
Dan MINDIRIGIU

Adauga un comentariu

*