Se circula greu? Nu, impertinent!

Agolmeratia din zilele de dinaintea Craciunului, traficul extrem de incarcat, precum si lipsa de rabdare a unor conducatori auto au facut sa le sara tandara multor soferi. Din pacate, pe lânga unele cauze subiective, cum ar fi numarul mare de masini, s-au adaugat si cele subiective, insa extrem de importante in economia traficului rutier din aceste zile. Una din ele se refera la traficul de pe strada Stefan cel Mare, extrem de ingreunat de acea trecere de pietoni din dreptul Arenei Mall, infiintata fara cap de edilii bacauani. Am mai scris despre acea trecere de pietoni care se afla la o distanta de circa 15 metri de cea din dreptul semaforului electric din dreptul magazinului Billa. Ei bine, desi acesta iti arata culoarea verde, esti obligat sa opresti cu doar zece- cinsprezece metri mai inainte poentru a acorda prioritatate celor care ies din Mall si vor sa traverseze! Seful SPR Bacau, Dorin Roman, a sesizat in scris Primaria pentru desfiintarea acelei treceri de piertroni, insa nu s-a facut nimic. Si daca nu s-a desfiintat inainte de sarbatori, exista putine sanse de-acum incolo. Nici nu trebuie sa ne surprinda acest lucru de vreme ce, in intersectia strazii Aprodul Purice cu Stefan cel Mare, o intersectie in forma de T, aceiasi edili s-au gândit sa faca un sens giratoriu. Cu câteva zile inainte de sarbatori au distrus spatiul verde din fata blocului 25, au sapat o groapa, si-au luat utilajele si au plecat. Acest sens giratoriu pare a fi facut din nou fara cap, deoarece nu s-a tinut cont de faptul ca dispar locurile de parcare din fata blocului 25, iar pe strada Aprodu Puriuce nu mai pot parca cei care vin la ARR si nici cei care locuiesc in blocurile 25 si 27 de pe strada Stefan cel Mare! De ce nu s-o fi analizat inainte de a se distruge? Unde mai pui ca vor disparea si statia de autobuz si cea pentru taximetre! Revenind la trafic, sa mai spunem ca s-a circulat si se va circula greu deoarece, incepând de la soferii de autobuz, continuând cu conducatorii auto de pe autoturisme si terminând cu politistii, toata lumea vorbeste la telefon in timp ce se afla la volan, este neatenta si de aici intervin bâlbâielile din trafic, strangulari sau blocari. Unii conducatori auto se grabesc sa-ti ia fata doar pentru a ajunge inaintea ta la semafor, altii se plimba de pe o banda pe alta depasind fara sa semnalizeze intentia de a schimba directia de mers. Toata lumea se grabeste si ignora regulie de circulatie. Ne plângem ca se circula greu? Da, dar, de cele mai multe ori din cauza noastra, pentru ca vrem cu totdinadinsul sa fim primii, sa aratam ce valoare are masina noastra, cât de puternica este!
Dan MINDIRIGIU

Comentarii

  1. Semnele se pun de primarie cu avizul Politiei. Pentru acea trecere cine a dat AVIZ FAVORABIL? Domnul Roman sau un subaltern al sau. Asa ca nu mai vorbiti de pomana. Traiasca DESTEPTACIUNEA ROMANESCA>

  2. CEL MAI BUN ARTICOL! DUPA PAREREA MEA ,POLITIA AR TREBUI SA FIE MULT MAI DURA CU TERIBILISTII SI NESIMTITII SI SA LE BAGE TELEFONUL IN GIT CIND VOR SA-SI SUNE PILELE. SANT INSTRUCTOR AUTO DE 10 ANI SI DEVINE INSUPORTABIL SA IESI IN STRADA. NU SE RESPECTA NICI CELE MAI ELEMENTARE REGULI DE CIRCULATIE, DAR SINT IN CONTINUARE SCOLI APARUTE DIN SENIN CARE AU PRETURI DE 550 ,600,650 RON SI FAC15 SAU 20 DE ORE , FARA LEGISLATIE , MECANICA,CONDUITA PREVENTIVA etc SI NIMENI NU LE VERIFICA. MIE PERSONAL NU-MI CONVINE NICI PRETUL DE 900 RON CU CARE MERG DE 4 ANI DEOARECE AVEM FOARTE MULTE CHELTUIELI(reparatii fregvente,asigurari,carburant,impozite,vigniete etc).DE AICI REZULTA BIZONUL DIN TRAFIC. DIN REDUCERILE SI PROSTEALA ACESTOR SCOLI FARA RESPONSABILITATE SI BINEINTELES DIN CAUZA NAIVITATII OMULUI CARE NU ARE PRETENTII DE LA SERVICIU PLATIT DIN MUNCA LUI.

Adauga un comentariu

*