Criza economica s-a transmis in domeniul sportului

Nu este o noutate ca marile cluburi de fotbal de pe continentul european au anuntat mari pierderi. In fruntea tuturor se situeaza Real Madrid, anuntata cu un deficit de 200 milioane de euro. Cu toate acestea, formatia spaniola continua sa achizitioneze vedete scumpe, ca pret de tranazctie si salariu. Ultimul nou-venit pe „Santiago Bernabeu” este olandezul Klas Jaan Huntelaar. Alte echipe de renume ale lumii insa au inchis usile pe dinafara: nimeni nu intra, de plecat insa se poate. Problema este ca la orizont se ivesc putini cumparatori. Manchester City, club cumparat de seicii arabi, sunt cu ochii pe marile vedete. Dar, dupa ce au dat lovitura achizitionându-l in vara pe brazilianul Robihno, „Citizens” nu prea mai sunt doriti de marii jucatori, oricât de mari ar fi salariile pe care le ofera.
Criza se resimte tot mai mult si in România. Este arhi-cunoscuta situatia echipei de handbal Steaua, care a fost in pragul desfiintarii. Oricum, din ianuarie contractele vor fi diminuate, iar unii jucatori de top ai campioanei vor pleca. Probleme mai mari a avut vicecampioana de la feminin, Rulmentul Brasov, care a anuntat lotului de jucatoare ca va reduce salariile. In volei si baschet, exodul este in crestere: se renunta pe capete la jucatorii straini, in fapt cei care produceau performanta pentru echipele românesti in cupele europene si in campionatul intern.
Iar ceea ce s-a intâmplat pâna acum e doar inceputul. Deja o serie de patroni se plâng de criza si sugereaza ca isi vor retrage sprijinul pentru sport, desi criza inca nu i-a afectat. Dar când recesiunea va lovi cu adevarat?

Adauga un comentariu

*