Sectii de votare flancate de banner-e PNL

In mai multe locatii din municipiul Bacau, banner-e PNL de diverse marimi tronau in imediata apropiere a sectiilor de votare. Desi reprezentantii PSD si chiar presedintele uneia din sectiile respective sustin ca au semnalat situatia Biroului Electoral Judetean (BEJ), acesta din urma nu a confirmat primirea sesizarilor.
PSD-istii spun ca au reclamat inca de la orele 9 prezenta unui banner de proportii la mai putin de 500 de metri (distanta stabilita prin lege) de sectia 100 din incinta Universitatii Bacau. Ne-am deplasat si noi la fata locului si am gasit nu unul, ci doua banner-e PNL, al doilea amplasat la doar câtiva metri de intrarea in sectie. „Am semnalat la BEJ existenta banner-ului din strada inca de la orele 10-11 dimineata. Presedintele de sectie este obligat prin lege sa inlature publicitatea electorala numai daca o depisteaza in interiorul sectiei sau pe ea”, a declarat presedintele sectiei 100, Mihaela Albescu.
Situatia de la Universitate nu era singura: o alta la fel de flagranta putea fi observata la Colegiul Economic „Ion Ghica”, unde banner-ul galben se lafaia pe blocul de peste drum, la nici 50 de metri de intrarea in sectia 114.
Alin LEANCA

Adauga un comentariu

*