EXIT POLL INSOMAR: PSD-PC a castigat alegerile pentru Parlament

Potrivit sondajului efectuat de INSOMAR, la comanda Realitatea TV, PSD-PC a obtinut 36,2% pentru Camera Deputatilor, iar la Senat 35,9% din sufragii. Pe locul doi, se situeaza PD-L care a obtinut la Camera Deputatilor 30,3% din voturi, iar la Senat 31,1%. Pe locul trei PNL cu 21,4% din voturi pentru Camera si 19,9% pentru Senat. Estimarea a fost facuta la nivel national pentru voturile exprimate pâna la ora 18.30. UDMR este pe locul patru cu 6,7% din voturi atât pentru Camera, cât si la Senat. Urmatorul partid pe lista este PRM care a obtinut 3,3% din sufragii la Camera Deputatilor si 3,4% la Senat. PNG a obtinut 2,1% la Camera Deputatilor si la Senat. Estimarea a fost facuta la nivel national pentru voturile exprimate pâna la ora 18.30.

Sondajele de opinie efectuate la iesirea din sectiile de votare – exit-poll-urile – sunt mai mult decât graitoare: Alianta compusa din Partidul Social Democrat si Partidul Conservator a ocupat prima pozitie in optiunile de vot ale electoratului din România. Cu un scor covârsitor, social-democratii si conservatorii pot afirma, chiar si inainte ca rezultatele oficiale sa fie date publicitatii, ca sunt câstigatori ai alegerilor uninominale pentru Parlamentul României. Fara indoiala, scorul mare obtinut de PSDAPC se datoreaza in mare parte esecului Aliantei D.A. si al Guvernului Tariceanu care, in ultimii doi ani, a fost la un pas sa instaleze haosul la nivel national.

CCSB: Alianta PSDAPC a obtinut cele mai multe voturi: 36% pentru Senat si 36,5% pentru Camera

Alianta PSDAPC a obtinut cele mai multe voturi la alegerile parlamentare de duminica, 36,00 % pentru Senat si 36,5% pentru Camera, fiind urmata de PDL, cu 30,6% – Camera si 30,9% -Senat de PNL, cu 20,4% – Camera, 20,2% – Senat, potrivit exit poll-ului realizat de CCSB si prezentat de Antena3. Pe locul al patrulea se situeaza UDMR, care a obtinut 6,7% din voturi pentru Camera Deputatilor si 7,3% pentru Senat, conform sondajului. PRM are, conform estimarilor CCSB, 2,5% din voturi pentru Camera Deputatilor si 2,6% pentru Senat, PNG-CD – 1,7% la Camera Deputatilor si 1,9% la Senat, aceste formatiuni situându-se sub pragul electoral necesar intrarii în Parlament. Conform estimarii CCSB, Alianta PSDAPC a obtinut 122 de mandate la Camera Deputatilor si 52 la Senat. PDL ar avea 102 mandate de deputat si 45 de senator, PNL – 68 de mandate la Camera Deputatilor si 29 la Senat, iar UDMR – 22 la Camera si 11 la Senat.

Geoana: Social-democratii trebuie sa conduca noul Guvern

Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat, duminica, dupa anuntarea rezultatelor exit-poll-urilor, ca social-democratii trebuie sa conduca noul Guvern. Liderul social-democrat Mircea Geoana a declarat ca PSD este un partid puternic, care a meritat sa câstige aceste alegeri si a multumit milioanelor de români care au acordat încrederea lor PSD. Conform lui Geoana, PSD a câstigat pe drept alegerile parlamentare de duminica. Potrivit INSOMAR, Mircea Geoana a obtinut 71,3% din totalul voturilor exprimate în colegiul 5 Senat, Dolj. Vasile Blaga, candidatul PD-L, a obtinut 50,1% din voturile exprimate de alegatori din colegiul 5 Senat Bucuresti. Calin Popescu Tariceanu a obtinut 45,4% din sufragii în colegiul 4 Camera Deputatilor Ilfov.
Razvan SENDREA

Adauga un comentariu

*