Televiziunea “PeNaLa”

teliviziunea.jpg– Televiziunea de la butoniera liberalilor bacauani a fost, in sfârsit, amendata de CNA – Dupa o campanie electorala mizerabila, in care s-a transformat in portavocea si presul candidatilor liberali la un loc in Parlament, 1 TV este obligata sa respecte rigorile legii – Amenda, infinit mai mica in raport cu prejudiciile de imagine create de trepadusii mediatici ai PNL-ului, este de doar 2500 de lei

Dupa zeci de somatii inaintate CNA-ului de catre partide, in care erau date in vileag practicile electorale iresponsabile si ilegale ale televiziunii 1 TV Bacau, postul TV bacauan a fost amendat de catre forul ce supervizeaza media in România. Postul TV apartine radiodifuzorului SC Ligone International TV SRL. Potrivit deciziei nr. 989 din 13 noiembrie 2008, SC Ligone a fost amendata pentru ca a incalcat mai multe articole din Legea audiovizualului.

Doar 2500 de lei amenda

Amenda de doar 2500 de lei a fost pronuntata de CNA pentru ca 1 TV nu a respectat normele in vigoare privind asigurarea “desfasurarii unei campanii electorale, cu respectarea principiilor echitatii, echilibrului si impartialitatii”. Membrii CNA au apreciat ca informatiile de campanie electorala ale partidelor politice nu au fost prezentate impartial: reprezentantii PNL au aparut de 30 de ori, in timp ce reprezentantii PSD – PC de doar 12 ori, iar ai PDL de 10 ori. De asemenea, CNA obliga 1 TV Bacau sa transmita in termen de 24 de ore de la comunicarea deciziei de sanctionare un mesaj sonor si vizual in care postul recunoaste motivele care au stat la baza amenzii dispuse de CNA.

UDMR, PRM si PNG n-au aparut deloc

Televiziunea de butoniera a liberalilor i-a uitat complet pe politicienii udemeristi, peremisti sau penegisti. Activitatea acestora nu a fost reflectata deloc in campania electorala. In plus, 1 TV a mai fost sanctionata cu somatie publica, hotarâre luata cu unanimitate de CNA, pentru ca a prezentat distorsionat stirea privind concesionarea Aeroportului din Bacau. Potrivit motivarii CNA, radiodifuzorul nu a respectat “obligativitatea asigurarii unei distinctii clare intre faptele si opiniile prezentate”.

Comentarii

  1. Calitatea execrabila a materialelor difuzate, neprofesionismul jenant al celor ce lucreaza la tv-urile locale precum si tenta penibila pe care o dau, lipsita de orice echidistanta politica, m-au facut sa iau o decizie (inteleapta): am sters din memoria televizoarelor 1Tv, tv alfa si eurotv-ul. Urmati-mi exemplul!

  2. Subscriu! Cei de la tvGOLAN (sau 1TV, cum isi zic) ating „ridicolul sublim” in „emisiunile” lor. bleah!

  3. Sun la 1tv. Mi se spune:nu puteti intra in direct-lasati intrebarea! Intreb:Ce initiative si realizari ati avut in parlam pt Bacau ,-liberalului prezent. In scurt timp prezentatorul Sufaru citeste: bacauanul X va felicita pt realizarile pt Bacau in parlam Romaniei !-stupoare!-sun din nou sa rectifice!-raspuns: nu puteti fi preluat cu mesajul dvs decat o data! MIZERABILI!!! BOICOTATI 1TV!

  4. Ionut Avram a zis:

    Foarte tare articolul, doar ca postul nu a fost sanctionat cu amenda, ci doar cu avertisment public. Cel putin asa scrie pe site-ul CNA.

  5. fara zahar a zis:

    http://www.cna.ro/Decizia-nr-989-din-13-11-2008.html

    e tare asta:”Conform dispoziţiilor art. 3 din Decizia CNA nr. 792/2008, radiodifuzorii publici şi privaţi sunt obligaţi să asigure desfăşurarea unei campanii electorale, cu respectarea următoarelor principii:

    a) echitate – fiecare candidat sau competitor electoral trebuie să aibă posibilitatea de a se face cunoscut electoratului;

    b) echilibru – o prezentare proporţională cu importanţa evenimentelor electorale, în cazul tuturor candidaţilor şi competitorilor electorali;

    c) imparţialitate – obligaţia radiodifuzorilor de a trata toţi candidaţii şi competitorii electorali obiectiv şi echidistant.”

    DA, DA, VEZI SA NU AIBA 1TV „PRINCIPII”

  6. mie, unul, imi place de dl sufaru. e foarte direct si modereaza excelent emisiunile. cel mai mult imi place cand il intreaba pe stavarache: „ce alte realizari a mai avut administratia condusa de dvoastra in ultima perioada?” si dupa aia „interesant, foarte interesant ce ne spuneti dle primar”. ce mondenii sau carcotasii? acolo te cocosezi de ras cu adevarat. sau nu e emisiune umoristica?

Adauga un comentariu

*