Zi plina pentru pompierii bacauani

Miercuri, 26 noiembrie., la ora 9.55, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Maior Constantin Ene” al judetului Bacau a fost anuntat telefonic, prin sistemul unic pentru apeluri de urgenta 112, despre producerea unui incendiu în localitatea Pâncesti, la un beci apartinând Mariei C. La locul evenimentului s-a deplasat Garda de Interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Bacau, cu o autospeciala de interventie, încadrată cu sase subofiteri. În urma incendiului au ars butoaie din PVC si materiale din PVC. Cauza probabila a incendiului o constituie focul deschis în spatii închise.

Depozit de furaje cuprins de flacari

În aceeasi zi, la ora 18, 47, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Maior Constantin Ene” al judetului Bacau a fost solicitat sa intervina pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje aflat în proprietatea lui Mihai Z., din localitatea Rachitoasa. La fata locului s-a deplasat Garda de Interventie Podu Turcului, cu o autospeciala de interventie, încadrata cu opt subofiteri. În urma incendiului au ars aproximativ 1.000 kg de furaje. Cauza probabila a incendiului a constituit-o flacara, iar împrejurarea determinanta, folosirea intentionata a sursei de aprindere, pentru a genera un incendiu.

Interventie în forta a pompierilor bacauani

Spre seara, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a fost anuntat telefonic, prin sistemul unic pentru apeluri de urgenţă 112, sa intervina pentru lichidarea unui incendiu la o magazie pe strada Abatorului, în municipiul Bacau. La locul evenimentului s-au deplasat, în prima urgenta, patru echipaje din cadrul Detasamentului de Pompieri Bacau, cu trei autospeciale de interventie si o autospeciala de prima interventie si comanda, încadrate cu 19 subofiteri. Pentru a asigura conducerea si coordonarea eficienta a actiunilor de interventie, precum si pentru efectuarea cercetarilor privind cauza probabila a producerii incendiului, la locul evenimentului s-a deplasat si grupa operativa a unitatii, care a constatat ca incendiul se manifesta în interiorul halei, unde erau depozitate materiale sanitare si de întretinere (detergenti, mop-uri, lavete din bumbac, maturi, galeti din PVC). În numai 30 de minute de la primirea apelului telefonic, pompierii militari au reusit sa lichideze incendiul. Au ars bunuri din mai multe încaperi, ale constructiei, ce totalizeaza o suprafata de aproximativ 50 mp. De asemenea, s-au degradat peretii, tâmplaria, ferestrele, tavanul, precum si instalatia electrica a constructiei. Cauza probabila a incendiului o constituie amplasarea necorespunzatoare a materialelor combustibile fata de mijlocul de încalzire.

Depozit de furaje mistuit de flacari

Zsiua a fost incheiata cu slocitarea venita in jurul orei 21.00, pentru a interveni pentru lichidarea unui incendiu la un depozit de furaje aflat în proprietatea lui Gheorghe G., din satul Gura Craiesti, comuna Motoseni. La locul incendiului s-a deplasat un echipaj din cadrul Garzii de interventie Podu Turcului, cu o autospeciala de interventie, încadrata cu opt subofiteri. În urma incendiului, produs cel mai probabil din cauza folosirii focului deschis în spatii deschise, au ars 2.000 kg de furaje.

Incendiu în satul Viisoara

În dimineata zilei de vineri, 27 noiembrie, ora 3, 30, Garda de Interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Onesti a fost solicitata sa intervina pentru lichidarea unui incendiu în satul Viisoara, din comuna Tg. Trotus, la locuinta lui Stefan C. La locul evenimentului s-au deplasat doua autospeciale de interventie, încadrate cu noua subofiteri. Incendiul a mistuit aproximativ 80 mp casa de locuit si circa 100 mp acoperis anexe. Cauza probabila a incendiului o constituie cosul de fum neprotejat termic fata de materialele combustibile.
Dan MINDIRIGIU
Sblt. Andrei GRECU

Adauga un comentariu

*