Politia trimite grupe de interventie la Sascut si Podu Turcului

aleg.jpgLa nivelul declaratiilor si statisticilor efectuate de Politia Bacau, campania electorala pentru alegerile generale a fost de o blândete suspecta. Conform datelor puse la dispozitie de lucratorii IPJ Bacau, de la inceputul campaniei si pâna in prezent au fost aplicate doar 8 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de numai 4000 de lei. In plus, au fost intocmite doar 12 dosare penale care, in prezent, se afla pe rolul instantelor. Infractiunile care au dus la intocmirea de dosare penale se refera, cu precadere, la sustragerea de bannere, agresiune, ultraj sau inscriptionarea de cuvinte injurioase sau obscene la adresa unor candidati sau partide.

Sascutul si Podu Turcului, doua focare de scandal

Cele doua localitati bacauane, recunoscute pentru patimile care se consuma aici in preajma alegerilor, vor fi in vizorul angajatilor IPJ. Cel putin asta sustine si promite seful lor, comisarul sef Stefan Alexa. Acesta a declarat ca pentru cele doua comune vor fi detasate grupari speciale de interventie. Ele vor avea rolul de a interveni rapid in ipoteza in care vor exista tulburari ale ordinii publice. “In conditiile in care vor aparea probleme, avem lucratori la posturi care vor prelua sesizarile respective. Noi avem, in plus, grupe de interventie pregatite pentru Onesti, Bacau, Moinesti, Comanesti, dar si Podu Turcului si Sascut. La Ardeoani avem iarasi semnale ca pot exista situatii de risc”, a spus Alexa.

Verificari inopinate

Acesta a mai spus ca sâmbata, in ajunul alegerilor, si duminica, in ziua scrutinului, vor fi facute mai multe controale inopinate prin care va fi verificat modul in care se misca pe teren lucratorii de politie. “Sâmbata si duminica vom face mai multe verificari. Am stabilit mai multe itinerarii pentru a face aceste verificari. Vrem sa vedem cum se misca in teritoriu lucratorii nostri”, a avertizat Alexa. Acesta a adaugat ca toate dosarele privind evenimentele de la alegerile locale au fost rezolvate pentru ca majoritatea plângerilor depuse au fost retrase.

Campania se va incheia sâmbata la ora 7.00

Potrivit legii 35 din 2008, campania electorala se va incheia cu 24 de ore inaintea scrutinului. Sâmbata, incepând ora 7.00 dimineata, partidele nu mai au voie sa afiseze mesaje de natura electorala, de orice tip ar fi ele. Continuarea campaniei electorale, dupa data limita, constituie contraventie si se pedepseste cu amenda de la 1000 la 2500 de lei. Indepartarea materialelor electorale afisate dupa data de 29 noiembrie este sarcina presedintelui biroului electoral de circumscriptie si se realizeaza de catre persoane desemnate de primar in acest sens. De asemenea, in ziua votarii, intre orele 7.00 – 12.00 se va interzice comercializarea bauturilor alcoolice in spatiul de protectie a localului de vot (500 de metri in jurul sectiei de votare).
Lucian BOGDANEL

Adauga un comentariu

*