Elevii scolii din Racaciuni au, in sfârsit, apa potabila

foto-1.jpg– Elevii prescolari si din clasele primare ai Scolii de Arte si Meserii Racaciuni au, de ieri, apa potabila – Preotul comunei, Neculai Zaharia, a sfintit vineri fântâna sapata in curtea scolii din localitate – Primarul Lucian Cheta (PNL) i-a adus multumiri deputatului Gabriel Vlase (PSD), din banii caruia a fost finantat intregul proiect

Pâna la construirea fântânii propriu-zise si a retelei de pompare a apei in scoala, elevii SAM Racaciuni nu aveau de unde sa bea apa. Fie traversau periculosul drum din comuna, pentru a lua apa de la vecinii binevoitori, fie consumau felurite bauturi si sucuri sintetice. De ieri, acestia pot bea apa potabila, intrucât in curtea scolii a fost sapata o fântâna. Primarul comunei, Lucian Cheta, si parlamentarii social-democrati Gabriel Vlase, respectiv Catalin Mardare, au participat vineri la slujba de sfintire a fântânii. De altfel, deputatul Vlase este si finantatorul proiectului. Acesta a sprijinit constructia fântânii cu o suma consistenta de bani.

Fântâna facuta pentru oameni

vlase-2.jpgIn cuvântul adresat autoritatilor locale, dupa slujba, preotul Zaharia a spus ca apa limpede ii va face pe elevii comunei sa renunte la “sucurile cu E-uri”. “Un lucru facut pentru oameni este un lucru care ramâne in timp. Opera pe care am sfintit-o astazi este o binefacere pentru Racaciuni. Copiii alergau prin sat pentru o gura de apa. De azi inainte au apa limpede lânga ei. Eu cred ca este nevoie sa consumam ceea ce facem noi. Apa este sanatoasa si inseamna viata”, a spus pr. Zaharia. Directoarea SAM Racaciuni, prof. Elena Rotaru, a declarat ca elevii asteptau de 10 ani ca in curtea scolii lor sa se construiasca o fântâna. “Aveam nevoie de apa o sursa de apa potabila, mai ales ca aici invata elevii prescolari si cei din clasele primare. Aveam nevoie de bani ca sa facem acest proiect. Sursa noastra de finantare a fost domnul deputat Vlase”, a spus Rotaru, care a precizat ca de constructia propriu-zisa a fântânii s-au ocupat elevii de la profilul constructii din cadrul SAM.

Nu-i la prima realizare de acest fel

In fata a zeci de elevi, parinti si profesori, deputatul Gabriel Vlase a declarat ca nu este la prima realizare de acest fel si ca nu-si face un titlu de glorie din a-i ajuta pe semenii sai. Vlase a mai spus ca gestul de a finanta constructia unei fântâni care sa asigure apa elevilor arata ca nu a uitat de unde a plecat. “Ma bucur ca ati fost alaturi de mine. Mai ales ca de fiecare data când ma apuc sa fac ceva pe la jumatatea drumului ma trezesc ca sunt lasat singur. Iata, astazi si Dumnezeu a fost cu noi. Eu am o vorba: Sa nu uiti de unde ai plecat. Cred ca punând umarul la construirea acestei fântâni am aratat ca pot fi alaturi de oamenii simpli din rândul carora ma trag si eu”, a spus deputatul bacauan. Primarul Cheta a profitat de moment si a mai “cerut” inca o finantare din partea parlamentarului PSD. “Multumesc domnului Vlase si-i urez numai succese pe viitor. As vrea totusi sa ne ajute sa ridicam o cruce in memoria eroilor din Primul Razboi Mondial”, a cerut Lucian Cheta. Deputatul Vlase a sesizat mingea ridicata la fileu de primar si i-a promis acestuia ca crucea va fi gata in cel mai scurt timp cu putinta. “Dumneavoastra rezolvati problema terenului. Din punctul meu de vedere crucea este deja facuta”, a mai spus Gabriel Vlase.
Lucian BOGDANEL

Comentarii

  1. parca nu e voie sa se faca campanie electorala in scoli!sa va fie rusine!nu va mai ajunge!

  2. Cheta esti PNL, ceri ajutori la PSD ?? In campanie spunei ca ai ajutor masiv ….

  3. banii poporului se intorc la popor.chiar si daca se face odata la patru ani,astfel de gesturi sunt de laudat.de condamnat este incalcarea legii de catre directoare care a permis ca in scoala sa se imparta materiale electorale copiilor.disperarea e mare de ambele parti.

  4. auzi ,,si eu,, macar Cheta Lucian a facut ceva si v-a face pt comuna Racaciuni.tine-o tot asa domn primar….

Adauga un comentariu

*