Tomograf „deturnat” pe filiera liberala

tomograf-2.jpg– Pacientii Spitalului Judetean din Bacau vor ramâne fara tomograful performant asteptat de mai bine de un an n In aceeasi situatie se afla si spitalele din Craiova si Timisoara – In urma cu doua zile ministrul sanatatii Eugen Nicolaescu a decis sa se schimbe destinatia tomografelor catre alte spitale din tara – Directorii unităţilor medicale care s-au trezit peste noapte cu tomograful „cadou” recunosc nonşalant ca „au existat anumite intrari pe filiera liberala, la minister” – Unul dintre tomografe a fost redirectionat catre spitalul din Calarasi unde candideaza, pentru Camera Deputatilor, chiar ministrul Nicolaescu

Spitalul Judetean din Bacau va ramâne fara tomograful promis, inca de anul trecut, de Ministerul Sanatatii. In ciuda demersurilor efectuate de conducerea spitalului, bacauanii au ramas fara unul dintre aparatele ce era absolut necesar pentru depistarea cancerului. In aceasta situatie se afla si spitalele judetene din Timisoara si Craiova. Vestea ca tomografele nu mai ajung la destinatiile initiale a picat ca un trasnet, in urma cu doua zile, printr-un contraordin semnat de insusi ministrul Eugen Nicolaescu. Ba mai mult, aparatele vor ajunge in spitalele din Zalau, Alba si Calarasi. „Anul trecut ministrul sanatatii – Eugen Nicolaescu a emis un ordin prin care noi trebuia sa primim un tomograf foarte performant. Unul dntre cele mai performante din tara. Chiar un tomograf de ultima generatie. A fost o mare bucurie pentru noi, mai ales ca de mult timp facem demersuri ca sa il obtinem”, a declarat Dan Stoica, managerul Spitalului Judetean Bacau. De aceeasi parere este si Marius Craina, directorul spitalului din Timisoara. „M-a luat prin surprindere vestea. Nu cunosc motivul pentru care ne-a fost retras tomograful. Eram incântat de achizitia lui. Se pare ca nu am avut noroc!”, a declarat Craina. Desi, conform documentelor, vaduvit de tomograf a fost si Spitalul Judetean din Craiova, directorul Cristina Calangiu afirma ca inca nu a primit oficial vestea. „Nu stiu nimic. Oficial nu am primit nimc in acest sens! Ramâne sa vad zilele astea”, a declarat directorul spitalului din Craiova.

„Saru’mâna, boierule!”

Contactati telefonic, directorii spitalelor care au primit „cadoul” ministrului sanatatii, recunosc rapid ca „au existat anumite intrari pe filiera liberala, la minister”. „Nu va ascund faptul ca de un an, deputatul liberal de Alba, Nicolae Popa tot incearca sa atraga spre noi tomograful. Doamne! Bine ca a reusit! Nu conteaza cum! Principalul ca am câstigat un tomograf!”, a declarat Calin Potor, directorul Spitalului Judetean din Alba. „Daca a reusit el sa faca asa ceva pentru noi, am sa botez tomograful cu numele lui. Am sa ii spun «Tomograful Popa». Si la sfârsit ii mai zic si «Saru’mâna, boierule!»”, a mai adaugat directorul spitalului.

Tomograf in colegiul in care candideaza Nicolaescu

Directorul Spitalului Judetean din Calarasi, Victor Verinceanu, recunoaste ca tomograful a fost deturnat spre acea zona a tarii, deoarece ministrul sanatatii Eugen Nicolaescu candideaza in colegiul 1 din Calarasi pentru Camera Deputatilor. „Nicolaescu e un apropiat de-al nostru, mai ales vrea sa fie deputat de Calarasi. Cred ca a intervenit si el in toata povestea asta”, a recunoscut directorul Verinceanu, care a afirmat ca este si el membru PNL. „Eu chiar eram in negocieri cu niste particulari carora urma sa le inchiriez un spatiu si ei urmau sa atraga fonduri structurale pentru a cumpara un tomograf. Daca ne-a venit unul cadou, e foarte bine!”, a mai adaugat acesta. Am incercat sa il contactam telefonic si pe directorul Spitalului Judetean din Zalau, Ioan Muresan, dar dupa ce i-am comunicat secretarei sale intrebarea pe care dorim sa i-o adresam am primit raspunsul ca ” domnul director este in concediu”.

Ministrul Nicolaescu are amnezie

Contactat telefonic, Eugen Nicolaescu afirma ca nu cunoaste datele problemei, chiar daca el a semnat actul de „deturnare” a tomografelor spre alte localitati. „Habar nu am despre ce e vorba! Nu pot nici sa afirm, nici sa confirm ca tomografele au ajuns in alta parte! Pur si simplu nu cunosc datele problemei”, a declarat ministrul Nicolaescu, care a cerut o zi pentru a verifica care este situatia din teren a tomografelor.(Olimpia FLIP)

Comentarii

  1. NISTE NENOROCITI, CARE VOR FI BATUTI DE D-ZEU, PENTRU CA DUPA CE FURA BANII OAMENILOR LE IA SI DREPTUL LA SANATATE

  2. Cu tomograf sau nu eu tot in Iasi am fost sa-mi fac tomografie si RMN.
    Oricum, se spune ca cei de aici nici nu stiu sa citeasca datele ….
    Situatie e posibil sa fie la fel si in Calarasi.

  3. o tara de nenorociti care nu stiu decat sa fure, tare rau am mai ajuns cu guvernul asta la putere

Adauga un comentariu

*