Astazi vor fi receptionate inca 30 de microbuze scolare

Astazi, 23 septembrie 2008, la ora 11.30, în fata Palatului Prefecturii, cele 30 de microbuze pentru transportul elevilor (de la domiciliu, la scolile centre de zona), sosite ieri seara la Bacau, vor fi preluate de primarii si directorii scolari coordonatori din comunele judetului Bacau desemnate prin Ordinul ministrului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, nr.5110/25.08.2008, la propunerea Inspectoratului Scolar Judetean. Remarcam, consultând Anexa nr.2 a ordinului mai sus citat, ca au fost operate unele modificari in lista trimisa Ministerului de catre Inspectoratul Scolar al judetului Bacau, modificari care au dezavantajat unele comune, cu multe sate si cu foarte multi elevi navetabili pe distante mari, din satele de origine pâna la scoala de centru, fiind avantajate in schimb unele comune foarte apropiate de orase, cu putine sate si cu putini elevi navetabili. Un caz concret, asupra caruia vom reveni: comuna Huruiesti, cu multe sate si cu foarte multi elevi navetabili, se afla pe pozitia 22 in lista definitiva intocmita de Inspectoratul Scolar Judetean, dar s-a trezit exclusa de Minister din lista celor 28 de localitati beneficiare, lista pe care apare, de exemplu, pe pozitia 25, comuna Hemeiusi, situata foarte aproape de Bacau (de care e legata prin curse auto regulate) si cu satele componente aflate la mica distanta de centrul comunei. Mai facem mentiunea ca singurele localitati care beneficiaza, in actuala transa, de câte doua microbuze scolare, sunt comunele Sascut si Rachitoasa. (St.O.)

Comentarii

  1. un cetatean a zis:

    Ma mir ca Orasul comanesti nu a primit vreo 4 – 5 autobuze scolare. stiti de ce. daca nu va las pe dumneavoastra sa ghiciti.
    Ce e de mirare ca in prajma campaniilor electorale ce care detin puterea recolteaza bani din abundenta, dupa ce timp de patru ani incearca sa ne convinga ca nu sunt, ca generam inflatie sau alte bazdaganii.

Adauga un comentariu

*