„OZN” prabusit la Comanesti

bubuituri-comanesti-1.jpgNimeni nu poate oferi o explicatie pentru bubuiturile care au cutremurat vinerea trecuta zona Comanesti. Un fenomen identic s-a produs in acelasi loc acum doi ani. Ipotezele vehiculate vorbesc despre un meteorit sau chiar un Obiect Zburator Neidentificat (OZN)

Mii de persoane din judetul nostru au fost socate vineri seara la auzul unor bubuituri ingrozitoare, care au cutremurat orasul Comanesti, dar au fost percepute, conform declaratiilor martorilor, pâna la peste 50 de kilometri distanta. La mai multe zile dupa straniul eveniment, autoritatile nu au nici o explicatie, iar oamenii vehiculeaza tot felul de ipoteze. Un fenomen identic a fost inregistrat, in aceeasi zona, in anul 2006.

„Parca a vuit pamântul”

„Au fost patru bubuituri foarte puternice, de s-au zguduit ferestrele, intre orele 17:30 si 18. Oamenii s-au speriat rau si au inceput sa dea telefoane in cautarea unei explicatii”, a declarat primarul Comanestiului Viorel Miron. „Eram in gradina si am auzit patru bubuituri, urmate de un vuiet. Cred ca un avion a spart zidul sonic”, a explicat Constantin Radulescu, edilul comunei Asau (situata la câtiva km de Comanesti). „Eram prin Moinesti si am auzit o bubuitura cumplita, cam ca aceea de acum doi ani, apoi alte patru mai mici ca intensitate. Un vecin s-a dus la postul de Jandarmi sa intrebe ce s-a intâmplat si i s-a spus ca s-a auzit de la niste avioane”, a relatat un inspector de munca. „Eram prin curte si brusc am auzit o bubuitura enorma, cu un fel de ecou, de parca a vuit pamântul, urmata de inca una, ceva mai mica. Le-am simtit in stomac. M-am speriat tare”, a povestit Luminita Burghelea, profesor, din municipiul Moinesti. „Stateam pe afara de vorba cu sora mea si am auzit o bubuitura asurzitoare de au zanganit geamurile”, a declarat o angajata a Directiei Agricole care locuieste in apropierea municipiului Bacau.

Nimeni nu stie nimic

A fost un avion care a depasit viteza sunetului? „Vineri nu s-au facut zboruri din cauza vremii nefavorabile. Fusese programat unul, dar a fost anulat”, a declarat locotenent-comandorul Gelu Miron, purtatorul de cuvânt al Bazei Aeriene 95 Bacau. A fost un fenomen meteo neobisnuit? „In ziua respectiva am inregistrat instabilitate atmosferica cu descarcari electrice. Totusi, nici un fenomen atmosferic nu poate produce bubuituri atât de puternice”, a spus Gheorghe Canache, seful Serviciului Regional de Prognoza a Vremii. A fost o explozie subterana sau un fenomen seismic? „Statiile noastre importante din zona nu au inregistrat nici un fel de activitate seismica in acel moment, nici macar vreun semnal ca s-ar fi produs o explozie subterana”, a precizat Andreea Tugui, asistent cercetare la Institutul National pentru Fizica Pamântului. A explodat ceva la suprafata? „Au fost doar niste sunete, nu s-au inregistrat nici victime si nici pagube materiale”, a explicat Narcisa Butnaru, purtatorul de cuvânt al Inspectoratului de Politie Judetean Bacau.

„Data viitoare vom gasi un OZN prabusit”

Ca si in aprilie 2006, când o bubuitura identica (produsa in acelasi loc si ramasa misterioasa) s-a auzit in nu mai putin de patru judete, oamenii confruntati cu lipsa unei explicatii au inceput sa vehiculeze diverse ipoteze, unele destul de realiste, altele scoase parca din literatura science-fiction. „O fi Bau-Bau, or fi avioane rusesti, nu putem sa ne dam cu parerea”, a declarat reprezentantul Bazei Aeriene. „La a treia bubuire, o sa gasim un OZN prabusit”, crede primarul de Comanesti. „Nu cred ca sunt explicatii paranormale sau mistice. Cea mai plauzibila ipoteza mi se pare aceea ca un meteorit a explodat inainte sa atinga solul, unul de dimensiuni nu foarte mari din care a ramas doar praf sau gaz (substante detectabile numai daca sunt radioactive)”, sustine Florian Severin, membru al Societatii Astronomice Române de Meteori.
Alin LEANCA

Comentarii

  1. Pana la urma da cineva o explicatie? Aia nue, aia nu e, dar ce e?

  2. daca era un ozn producea pagube …….

  3. pai, eu pe atunci recunosc nu stateam in comanesti, stateam in orasul alaturat darmanesti, dar eu nam auzit nimic pt ca dormeam. totusi un vant foarte puternic a facut bucati un copac ce era la 20 de metri de casa mea. da oricum, extraterestrii in micul oras comanesti? ce ar face alieni aici? serios! ce au nevoie de balega ca combustibil si au rapit vacile de pe camp?

Adauga un comentariu

*