Curtea de Conturi va fi sesizata in “cazul Odobesti”

Presedintele Consiliului Judetean Bacau, Dragos Benea, a declarat ca trimite o sesizare Curtii de Conturi in privinta “cazului Odobesti”, dar doar dupa ce Prefectura isi va finaliza propriul raport. Scandalul politic a izbucnit dupa ce un locuitor al comunei Odobesti a remis CJ Bacau o petitie in care denunta mai multe nereguli comise de edilul comunei, Ionel Galatanu.

Benea a anuntat la mijlocul saptamânii trecute ca este posibil sa trimita o sesizare catre Curtea de Conturi “in vederea reglarii problemelor de la Odobesti”. In cadrul conferintei de presa saptamânale, presedintele CJ a mai spus ca neregulile petrecute in comuna bacauana sunt demne de cele mai cunoscute basme si povesti. Un raport de control elaborat de aparatul consiliului releva mai multe posibile incalcari ale legii. “”La capitolul achizitii publice, la contractul cu numarul 1, factura are o valoare de peste 50 la suta din valoarea totala a contractului. Cu alte cuvinte, azi s-a semnat contractul, azi s-a facut si lucrarea devreme ce s-a platit peste jumatate din suma lucrarii. E ca in povesti. Este un punct ce va fi reglat, cu siguranta, de catre Curtea de Conturi”, a declarat Dragos Benea. Acesta a precizat ca raportul efectuat de CJ a fost trimis inclusiv Prefecturii care efectueaza, ea insasi, mai multe verificari in aceasta speta. Presedintele consiliului nu s-a sfiit sa-l atace la nivel declarativ pe liderul PDL Bacau, Neculai Olaru. In opinia lui Benea, Olaru ar fi stiut de situatia de la Odobesti inca de pe vremea mandatului de subprefect, insa nu ar fi intreprins nicio actiune pentru ca subiectul petitiilor, Ionel Galatanu, era membru al PDL. “Decât indiferent la sesizari, mai bine imatur. Desi Olaru stia inca din timpul mandatului sau de subprefect ce se petrece la Odobesti nu s-a apropiat de aceste probleme. Trebuia sa le rezolve atunci, nu sa faca declaratii acum”, a subliniat Benea.

Petentul era cunoscut fostului subprefect

Seful PDL Bacau a declarat ca petitiile de la Odobesti curgeau catre Prefectura inca din timpul mandatului sau ca subprefect. “Numele petentului imi este cunoscut, a spus Neculai Olaru. Este una din persoanele care-i faceau cu consecventa petitii si reclamatii primarului de acolo. Majoritatea petitiilor de atunci s-a rezolvat. Oricum, raportul efectuat de doamna Bogea de la departamentul Resurse Umane din CJ imi aminteste de rapoartele Mioarei Manea (n. r. – directorul compartimentului Juridic din Prefectura). Nimic nu e nou, pare tras la indigo”, a spus Olaru. Scandalul de la Odobesti a izbucnit in urma cu doua saptamâni, când o petitie formulata catre CJ Bacau de Dumitru Cristea semnala mai multe nereguli comise de primarul Ionel Galatanu. Imediat, CJ a demarat un control la fata locului, actiune ce a inflamat conducerea Prefecturii Bacau, ocupata la acea data cu vizitele guvernamentale de la Saucesti, comuna bacauana cea mai grav afectata de inundatiile din aceasta vara. In cele din urma, seful judetului s-a pronuntat pentru bunavointa in rezolvarea acestui caz, declarând totodata ca nu este in atributiile sale sa se pronunte pe marginea sanctiunilor pe care ar trebui sa le suporte primarul Galatanu.
Lucian BOGDANEL

Adauga un comentariu

*