Atestatele soferilor profesionisti, afacerea de familie a directorului filialei ARR Bacau

florea-poza-pag-1.jpgDaniel Florea, directorul filialei ARR Bacau, este dirijorul din umbra al eliberarii atestatelor soferilor profesionisti si taximetristilor. Cumnata sa este directorul punctului de lucru din Bacau al unuia dintre cele doua centre de perfectionare a soferilor din judet. Sediul centrului este in apartamentul in care pâna mai ieri a functionat scoala de conducatori auto administrata de sotia sa. Cursurile de perfectionare pentru acestia sunt tinute tot de cumnata sa, iar Florea este membru in toate comisiile de examinare.

Eliberarea atestatelor soferilor profesionisti pare a fi afacerea de familie a lui Daniel Florea, directorul filialei Bacau a Autoritatii Rutiere Române (ARR). Desi el ocupa aceasta functie, cumnata sa, Nicoleta Drutu, este directorul punctului de lucru din Bacau al centrului de perfectionare al conducatorilor auto profesionisti Autogeneral si lector de legislatie rutiera. Soferii afirma ca accepta sa absolve cursurile de la Autogeneral pentru ca obtinerea atestatului de taximetrist, sofer profesionist sau instructor auto devine floare la ureche, in contextul in care cumnatul directoarei este membru in comisia de examinare. „Este stiut ca cine face cursul la scoala lui Florea va lua fara probleme atestatul final. Ba mai mult, la ore facem chestionare aproape identice cu cele care se dau la examen. Recunosc faptul ca si pretul este mai mic fata de tariful perceput la celalalt institut de perfectionare din oras. Suntem multi care facem cursuri la el”, a spus un conducator auto care a vrut sa isi pastreze anonimatul. El a mai adaugat ca la sfârsitul cursului, cumnata lui Florea i-a asigurat pe conducatorii auto ca examenul se va derula fara probleme.

Acoperire in acte

Sediul punctului de lucru din Bacau al centrului Autogeneral se afla in apartamentul in care a functionat, pâna acum câteva luni, scoala de soferi administrata de sotia lui Florea, iar apoi de cumnata sa. Deoarece la Registrul Comertului nu se declara numele administratorilor punctelor de lucru, acoperirea din acte este perfecta si prin urmare, conflictul de interese nu bate la ochi. Drutu, cumnata lui Florea, nu figureaza in niciun document. Pentru a verifica daca directorul ARR este implicat in aceasta afacere, reporterii nostri au telefonat la Autogeneral Bucuresti si au intrebat care este persoana de contact pentru Bacau. „Nicoleta Drutu este directorul punctului de lucru din Bacau”, ne-a spus Constantin Mageanu, lector la centrul de pregatire al scolii Autogeneral din Bucuresti.

„Un mic conflict de interese”

Conducerea Autogeneral Bucuresti afirma ca la Bacau poate fi vorba de „un mic conflict de interese”, dar considera ca nu este o mare problema. „Ceva, ceva, poate fi acolo ilegal, desi ma indoiesc. Daca o luam pe partea morala, atunci suntem demodati. Cine mai e moral in ziua de azi? Mai bine sa nu discutam despre moralitate!”, a declarat Mircea Grigore, directorul general al centrului Autogeneral din Bucuresti. Acesta a dat asigurari ca ruda lui Florea a fost numita in functia de director pe criterii de competenta. Daniela Dobrila, directorul Directiei de Licente din cadrul Autoritatii Rutiere Române, afirma ca nu stia de situatia de la Bacau. „Nu stiu daca ruda directorului Florea are sau nu voie sa fie directorul unui centru de pregatire al soferilor profesionisti. Vom face verificari si vom vedea, daca e cazul, ce masuri vom lua”, a declarat Dobrila.

„S-o las pe cumnata-mea fara serviciu?”

Directorul filialei ARR Bacau recunoaste ca Drutu este cumnata sa, dar nu vede aici nicio problema. „Si tata si sotia mea au avut scoala de soferi si acum cumnata este director la acest centru. Ce sa fac, sa o las fara serviciu numai pentru ca eu sunt director ARR?”, a declarat Daniel Florea.

Concurenta e mai scumpa

Institutul de Formare Profesionala in Transporturi Rutiere (IFPTR), al doilea centru din Bacau in care se pot pregati conducatorii auto profesionisti, este condus de Valeriu Avram, fostul director al filialei ARR Bacau, cel care a ocupat functia inaintea lui Florea. Daca cumnata lui Florea percepe 250 de lei pentru un curs de trei saptamâni de reautorizare a conducatorilor auto, cei care fac cursuri la IFPTR vor scoate din buzunar 400 de lei. Soferii afirma ca mai toti se inghesuie la scoala condusa de directorul ARR deoarece este mai ieftin si reusita la examen este sigura.
(Olimpia FILIP)

Comentarii

  1. Ba nea Pocovicu te-a pus bagabondu’ de Vlase sa dai in ARR. Spune-i sa-si vada de borsu’ lui. Ca pe vremea PSD-ului era mai rau ….

  2. gica contrazica a zis:

    Da ce nu-i adevarat din ce scrie in articol, gica?

  3. Mi se pare imoral sa faceti acest lucru. Daca i-ati cunoste mai bine ati sti ca sunt niste oameni foarte competenti si modesti in acelasi timp, lucru ce nu este *la moda* in ziua de azi. Despre Nicoleta numai lucruri bune, deoarece este un lector excelent. Singura problema este *pe cine deranjeaza?* Cu stima, eu!

  4. daca e cu spaga ma bag si eu sa fiu sigur

  5. GOGUMIL a zis:

    „Soferii afirma ca mai toti se inghesuie la scoala condusa de directorul ARR deoarece este mai ieftin si reusita la examen este sigura.
    (Olimpia FILIP)”

    …PAI E SI NORMAL SA FIE ASA. AICI BAIETII / FETELE ISI DAU SILINTA SA BAGE CEVA IN CAPUL DE LEMN AL SOFERILOR SI CULMEA PE BANI MAI PUTINI DECAT NESIMTITII CEI CU SEDIUL LANGA ARR,CARE SUNT SCUMPI SI TE TRATEAZA FIX CU C####. (S-O FI MOLIPSIT DE LA INSPECTORII ARR DE LA GHISEU UNDE PROBLEMA RESPECTULUI FATA DE OM E MULT MAI GRAVA MAI ALES CA E VORBA DE O INSTITUTIE A STATULUI PLATITA DIN BANI PUBLICI)

    MAI DORESC PE ACEASTA CALE SA SALUT CU RESPECT PE CEL CARE A PROIECTAT ACEL GHISEU DE LA ARR,CARE E LA NIVELUL PROHABULUI RESPECTABILULUI INSPECTOR, DE O PARTE, IAR DE CEALALTA E LA NIVELUL FETEI MOJICULUI DE SOFER / PERSOANA DESEMNATA / PATRON, CARE E NEVOIT SA SE APLECE DE SALE CA SA POATA VORBI CU ORGANUL.

    COMUNISTILOR, LA PENSIE NU MAI IESITI..???

  6. Muncitor calificat a zis:

    Mihai, vezi sa nu-ti vina menstruatia, la agitatia pe care-o afisezi pe-aici. Uzezi in propozitii genul masculin, fara sa te uiti la finalul articolului, ca-i vorba de-o femeie. Ai orbu` gainii si iti mai trebuie si nr de tel al fetei. Pervers care esti, daca iti trebuie femei, publica-ti dorinta la rubrica „Matrimoniale”.
    P.S. :nu mai tranti literele cu caps lock, ai mila de okii nostri.

  7. darthvadder a zis:

    Eu am terminat cursurile la nea avram am dat examen tot acolo si am luat pt ca am invatat in schimb am fost foarte dezamagit de felul cum am fost tratat adica .nea tinut 5 ore in frig in salile de curs de luni pina vineri ni sa vorbit ca la usa cortului ba la urma am fost impinsi sa adunam bani de protocol ca personalitatile sa fie tratate cum se cuvine .Dar daca ei examenul parca nu mai conteza .In concluzie indiferent la ce institutie bati la usa nesimtirea e la ea acasa si toate astea pe bani tai

Adauga un comentariu

*