“Spitalul Moineşti are aspect de spital privat” – declara dr. Vasile Ciurchea, şeful CNAS din Romania

img_0063.jpgSeful Casei Nationale de Sanatate a vizitat spitalul din Moinesti, deşi invitaţia fusese lansata in urmă cu o jumătate de an. Despre unitatea medicală de elită din judeţ aflase din presă şi de la şefa Casei de Sănătate Bacău. După vizita maraton de la Moineşti, şeful CNAS a declarat fără echivoc că spitalul condus de dr. Cotîrleţ poate concura pe departe cu orice instituţie de profil performantă din Bucureşti. Şeful CNAS i-a sugerat primarului moineştean sprijinirea turismului medical în zonă.

Deşi conducerea spitalului din Moineşti lansase în urmă cu o jumătate de an invitaţia în zonă, dr. Vasile Ciurchea, şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) din România, a reuşit să descindă miercuri în oraşul lui Tzara. Aşa cum avea să precizeze incă de la sosirea in incinta spitalului, dr. Ciurchea aflase despre unitatea condusă de dr. Adrian Cotîrleţ atît din presă, cât şi de la şefa casei judeţene de sănătate, dr. Maria Tioc. “De jumătate de an incerc să onorez invitaţia dr. Cotîrleţ. Sţiam din presă, din aprecierile doamnei dr. Tioc, dar nu am crezut că am să întîlnesc la Moineşti o unitate model pentru sistemul sanitar românesc. E o dovadă că banii nu au fost irosiţi şi că doctoral Cotîrţleţ aplică aici un management de excepţie”, a declarat mulţumit, imediat după ce a vizitat “la trap” instituţia medicală moineşteană. Însoţit de dr. Maria Tioc, şefa Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, de dr. Elena Stîngă, reprezentnta Colegiului Medicilor din Bacău, de Viorel Ilie, primarul localităţii, de presă şi implicit de managerul spitalului vizitat, dr. Vasile Ciurchea a rămas surprins de ceea ce a văzut la Moineşti . Pentru aceia dintre noi care ne-am obişnuit cu acte medicale de excepţie la Moineşti, cu premiere în domeniul chirurgiei de ultimă oră, cu aparatură ultraperformantă şi de ultimă generaţie, şi nu în ultimo rând cu o transparenţă unică în sistemul medical băcăuan, satisfacţia dr. Ciurchea, şeful CNAS, a fost pe deplin înţeleasă. Dr. Cotîrleţ i-a aratat şefului CNAS căteva secţii reper care aduc la Moineşti mii de pacienţi din toată ţara, cum ar fi: cea de chirurgie laparoscopică, de dializă, de intervenţii majore în domeniul ortopediei, moderna sală de naşteri, tomograful, precum şi saloanele de tip hotelier ale spitalului vizitat. Un punct de interes a fost considerat de către dr. Ciurchea şi cocheta sală destinată cercetării medicale şi dotată cu aparatură IT performantă, sală ce conferă colectivului medical de la Moineşti posibilitatea studiului avansat în domeniu chirurgiei – punctul forte al spitalului condus de dr. Adrian Cotîrleţ, dr. în ştiinţe medicale.

“Spitalul din Moineşti are aspect de spiatal privat”

Imediat după ce a vizitat Spitalul de Urgenţă Moineşti, şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a susţinut o conferinţă de presă, dornic să împărtăşească jurnaliştilor bucuria de a constata “că există în România spitale model, acte medicale de cel mai înalt standard, precum şi o comunicare cu media de invidiat”. Trebuie precizat faptul că, atmosfera conferinţei de presă a fost cât se poate de jovială, nici pe de parte colocvială şi scorţoasă, protagonişii fiind cât se poate de relaxaţi. “Am văzut la Moineşti lucruri foarte bune, o sală de operaţie dotată în cel mai scrupulous mod, inclusiv circuitele, aparatură de ultimă generaţie, dar ce e important, este faptul că, bolnavul nu vine aici cu medicamete cumpărate. Îmi este clar că există aici un managent correct, o relaţie bună între conducerile spitalului si casei judeţene de sănătate, un colectiv de profesionişti care atrag acte medicale de calitate exemplară. Aşa se explică faptul că, al Spitalul de Urgenţă din Moineşti avem de-a face cu o adresabilitate mare. E strict meritul dr. Cotîrleţ şi a colectivului de profesionişti de aici. E de apreciat faptul că, dr. Cotîrleţ reuşeşte să exploateze toate oporunităţile financiare, să atragă fonduri structurale şi să construiască parteneriate diverse în folosul exclusive al bolnavului. Mi-aş dori o multiplicare a spitalului din Moineşti în România…”, a precizat convis de cele spuse, dr. Vasile ciurchea, şeful CNAS. Întrebat de jurnalişti ce anume l-a impresionat la spitalul condus de dr. Adrian Cotîrleţ, şeful CNAS a spus: “ cap coadă m-a impresionat. Le doresc celor de aici sa continuie ce au început”. Şeful CNAS a mai aprecitat şi faptul că spitalul are o capelă, dar şi că preotul de aici completează ceea ce medicii nu reuşesc sufleteşte să ofere bolnavilor. Luminiţa PĂTRĂŢEANU

Adauga un comentariu

*