Pe strada Holt din Serbanesti, gunoaiele si gropile i-au adus la disperare

holt.jpgLocuitorii din cartierul bacauan Serbanesti, care locuiesc pe strada Holt, au ajuns la limita rabdarii, deoarece gunoiul nu le-a mai fost ridicat de o luna de zile. In acelasi timp, lucrarile pentru reteaua de canalizare, apa, dar si modernizare a strazii au fost sistate o perioada. Strada Holt, care are o lungime de aproape doi kilometri arata ca dupa un razboi sau o molima. Gropi de mai bine de jumatate de metru, denivelari si hoituri de animale amestecate cu gunoiul menajer schimba imaginea cartierului Serbanesti – din „orasul european Bacau”, intr-una de lumea a treia. Locuitorii din zona sunt decisi sa faca o petitie la primar daca lucrurile nu se rezolva. Micii afaceristi, care au baruri la strada, sunt afectati de starea drumului care le face practic imposibila aprovizionarea.

Lucrarile de la Romanimpex afecteaza Electronus

Inginerul Eugen G. de la firma SC Electronus considera ca cei care au facut strada Ilarie Voronca poarta o parte din vina. „Firma Electronus la care eu lucrez trebuie sa execute lucrarile la strada Holt, care are aproximativ 1,7 kilometri. Trebuie facuta canalizarea, reteaua de apa si apoi montarea trotuarelor, a bordurilor si turnarea asfaltului. Noi am intâmpinat dificultati deoarece firma Romanimpex, care a efectuat lucrarile la Ilarie Voronca nu si-a facut bine treaba. Au lasat tevile asa, iar noi nu avem cum sa montam reteua de apa si canalizare. Eu sper ca pâna in toamna sa finalizam lucrarile la apa si canalizare si chiar sa face ceva la drum, sa nu ramâna asa”, ne-a spus coordonatorul lucrarii.

Caldura mare, taxe multe, gunoi si aprovizionare dificila

Caldura mare si moleseala pe strada Holt. Spre o bere rece, locuitorii din Serbanesti scapa injuraturi spre politicienii care i-au amagit in campania electorala si care i-au uitat ulterior. „Trebuie sa facem ceva. Nu au mai ridicat gunoiul de o mai bine de o luna de zile. Nu a vrut sa intre si pe strada asta sa-l ia. Nu mai putem sta asa. Cei mai afectati de starea drumului sunt proprietarii de baruri. Stam cu gunoiul in poarta, nimenui nu ii pasa. In campania electorala au venit si ne-au promis de toate. Din cauza drumului, pentru ca nu lasa un spatiu pentru a se circula, pentru ca nu se lucreaca cum trebuie, ne aprovizionam foarte greu localul”, a spus Ioan Rusu. De aceeasi parere este si concurentul altui bar de pe strada Holt. „Trebuie facut ceva. Platim atâtea taxe la Primaria Bacau si nu ni se ia nici macar gunoiul. Noi platim salubrizarea si pe persoana fizica si pe persoana juridica”, a spus Gheorghe Purice.

Cartierul Elena Ceausescu ar fi fost modern

Mircea Nechita a ramas simpatizant al regimului de dinainte de 1989. Daca nu era Revolutia, in Serbanesti ar fi fost blocuri, canalizare, sosea si agricultura la parametri maximi. „Cine stie când va fi gata strada asta. In mod normal, noi trebuia sa avem strada, apa si canalizare inca din 1989, iar Serbanestiul sa se cheme, cartierul Elena Ceausescu. Eu lucram atunci in domeniu. Pe hârtii era trecut ca deja avem strada. Iar canalizarea a fost adusa pâna la mine in poarta. Acum, in zilele noastre, se lucreaza greu. De mai bine de o luna, de dupa campania electorala, nimeni nu a mai lucrat la strada. Dar cel mai rau este ca firma care trebuie sa ia gunoiul nu -si face treaba. Ar fi putut sa bage masina si aici. Uitati-va cum stau oamenii cu gunoiul la poarta de atâta timp. Este unul cu parul lung, care e cu masina de gunoi si care nu a mai intrat si pe Holtului”, a spus Mircea Nechita.

Lucrari grele edilitare si gunoiul de la Soma

In sedinta de Consiliu Local, care a avut loc ieri la Palatul Administrativ din Bacau, au fost aduse in discutie, la interpelari, problemele concetatenilor din Serbanesti. „De o luna de zile, pe strada Holt din cartierul Serbanesti nu s-a mai ridicat gunoiul. In acelasi timp, lucrarile au fost trecute intr-un ritm extrem de lent, mai ales dupa incetarea campaniei electorale”, a spus consilierul local Dorian Pocovnicu. Primarul Romeo Stavarache a declarat vizibil incurcat ca „acolo este o lucrare mare, pe o lungime de doi kilometri. Acum se lucreaza la retelele edilitare. Cât despre gunoi, voi lua legatura cu firma Soma pentru remedierea problemelor”. La ora inchiderii editiei, pe strada Holt lucratorii de la Salubritate deja stringeau gunoiul. Semn ca se poate, atunci cind primarul e tras de urechi. Mircea MERTICARIU

Adauga un comentariu

*