Constantin Florian, viceprimar la Onesti

Odata cu alegerea unor noi structuri de conducere ale municipalitatii onestene, primarul Emil Lemnaru s-a aratat hotarât sa puna in practica o noua viziune privind gestionarea problemelor orasului si sa orienteze Onestiul pe o noua directie, având ca baza un consens politic local, care este pe care sa se realizeze.

Noua atitudine a primarului Emil Lemnaru, care este si presedintele PSD Onesti, a fost observata cu claritate la prima sedinta a noului Consiliu local, la care proaspatul viceprimar al municipiului, Constantin Florian, presedinte al organizatiei onestene a PD-L, a fost ales si prin votul tuturor consilierilor social-democrati. Multi se asteptau ca Florian sa nu fie acceptat de consilierii PSD, mai ales ca votul a fost secret, existând o urna pentru depunerea buletinelor, dar si o cabina de votare. In mod surprinzator pentru multi onesteni, toti reprezentantii PSD l-au votat pe democrat-liberalul Constantin Florian, care a devenit viceprimarul Onestiului. PSD, care are noua consilieri municipali, ar fi putut sa atraga doar doi alesi de la PNL sau PD-L, pentru a deveni majoritari si pentru a-l respinge pe Florian, mai ales ca votul a fost secret. Dar nu s-a intâmplat asa, pentru ca primarul Emil Lemnaru a ales calea colaborarii si intelegerii intre principalele forte politice din Onesti, respectiv PSD, PNL si PD-L. El si-a exprimat increderea in noua conducere executiva a Onestiului, formata, la vârf, dintr-un primar social-democrat, Emil Lemnaru, si un viceprimar democrat-liberal, Constantin Florian. “Am convingerea ca Onestiul se va indrepta pe o noua directie, in care proiectele vor fi duse la indeplinire de trei partide politice: PSD, PNL si PD”, a spus primarul Emil Lemnaru. Onestiul are doar de câstigat de pe urma unor actiuni conjugate ale acestor forte politice si, impreuna, putem servi mai bine interesele onestenilor”, a mai adaugat acesta.

Orgoliile politice au fost depasite

Inca o dovada a intentiilor primarului Emil Lemnaru, privind realizarea unui consens politic la Onesti, a fost observata tot la prima sedinta a noului legislativ local, când consilierii au inceput sa se certe pe tema constituirii comisiilor de specialitate. Din orgoliu, liberalii si democrat-liberalii au incercat sa preia controlul principalelor comisii, mai ales cea de buget-finante, pe unde trec aproape toate proiectele de hotarare, dar alesii PSD nu au vrut sa cedeze. Atunci, primarul Emil Lemnaru i-a invitat pe liderii PNL si PD-L, Ioan Aron Popa si Constantin Florian, la o negociere ad-hoc, intr-o alta sala, aflata in apropiere. Primarul Emil Lemnaru s-a aratat din nou rezonabil, cedand aliantei PNL – PD-L 4 din cele 5 comisii, in timp ce PSD a ramas cu una singura. In definitiv, era doar o chestiune de orgoliu politic, intrucât comisiile nu influenteaza decisiv procedura de aprobare a proiectelor, avizul lor având doar caracter orientativ, pentru ca votarea se face tot in plenul legislativului local, unde majoritari sunt reprezentantii aliantei PNL – PD-L. Comisiile pot bloca un proiect doar in situatii exceptionale, rar intâlnite la Onesti, pâna acum. Pentru acest motiv, primarul Emil Lemnaru a preferat sa nu perpetueze disputele de orgoliu si a continuat sa promoveze calea intelegerii si colaborarii intre partidele aflate la putere, in municipiu, in acest moment. Desi surprinzatoare, atitudinea primarului Emil Lemnaru, ca sef al executivului local si ca presedinte al PSD Onesti, ar putea sa conduca municipiul intr-o etapa de dezvoltare fara precedent, mai ales ca, in urma proiectelor pe care le-a initiat, orasul va primi fonduri europene in valoare de zeci de milioane de euro.
Gheorghe LEU

Comentarii

  1. AR FI BINE SA PREIA SI DIN PROIECTELE PNL SI PDL,SPRE BINELE ORASULUI.IN SPECIAL PROIECTE PT CREIAREA DE LOCURI DE MUNCA.

  2. tot hot ramane a zis:

    Ultimul dinozaur PSD-ist din Bacau…

Adauga un comentariu

*