Blue Air a depus oferta pentru concesionarea Aeroportului Bacau

blue-air.jpgLicitatia a avut loc in data de 26 iunie. Comisia de licitatie a fost mixta, alcatuita din oameni de la ministerul Transporturilor si din specialisti ai Regiei Aeroportuare. Presedintele CJ Bacau, Dragos Benea, a prezentat ieri presei ceea ce pare a fi câstigatorul licitatiei de concesionare a aeroportului international din Bacau.

Este vorba despre compania Blue Air, care efectueaza de mai mult timp curse regulate de pe aeroportul bacauan cu destinatii catre Italia. Benea a venit cu lista tuturor companiilor care au achizitionat caietul de sarcini, lista din care fac parte o companie austriaca, una italiana, americana si mai multe firme românesti: in total opt competitori. Din cele opt companii candidate doar Blue Air a depus o oferta care in acest moment se afla sub lupa expertilor din CJ. Acestia vor analiza daca oferta fundamentata de cei de la Blue Air respecta in detaliu specificatiile stipulate de caietul de sarcini, dupa care – cel mai probabil – vor da unda verde proiectului de concesionare.

Benea: “Nu avem un giuvaer in Aeroportul din Bacau”

“Verificarea ofertei este un proces de durata. Blue Air poate fi sau nu câstigatorul mult asteptat. Ei au depus astazi (n.r. – ieri) dosarul de oferta. Nu am vazut documentatia. Ea va fi verificata, iar verificarea propriu-zisa poate dura si doua saptamâni. Per total, e cam ce ma asteptam sa fie. Investitia de la aeroport nu presupune o recuperare rapida a investitiei”, a precizat Benea. De asemenea, seful judetului a spus ca in eventualitatea in care oferta celor de la Blue Air nu respecta cererile din caietul de sarcini, licitatia ar putea fi reluata. “As putea relua licitatia daca oferta Blue Air-ului nu se incadreaza in caietul de sarcini. E clar ca nu vor oferta mai multi. Totusi, nu cred ca se va ajunge la asa ceva. Am aflat, cu aceasta ocazie, raspunsul la o intrebare: aeroportul din Bacau nu este un giuvaer, asa cum ne obisnuisem sa credem”, a conchis Benea. Lucian BOGDANEL

Comentarii

  1. Ce teatru mai joaca si Benea, a castigat cine a vrut el sa castige si de unde si-a luat banii!

Adauga un comentariu

*