Alegeri fierbinti la Sascut

sacut 2008Caldura mare. Politie, Jandarmerie, oameni politici, reprezentanti ai unor partide si sute de votanti. Toti acestia pe strazile comunei Sascut, duminica inca de la primele ore ale zilei. Pentru a treia oara, locuitorii comunei au participat la urne sa-si decida edilul. Taberele sunt bine delimitate. Unii il sustin la functia de primar pe Cristian Bostan (PIN), iar altii pe Gheorghe Rauta (PSD). Tensiunea e mare.

ora 10.00 – O stampila din sectia de votare Sascut – Sat a disparut. Membrii comisiei electorale au cautat-o peste tot, dar in zadar. Norocul a venit de la un martor care l-a vazut pe Constantin Atanasiu, consatean, ca a iesit din sectia de votare cu stampila in buzunar si ca apoi, a aruncat-o in iarba. „Eram pe drum. Presedintele sectiei de votare a anuntat in gura mare ca s-a furat o stampila. Am vazut cum fugeau politistii dupa un om. L-au ajuns din urma si l-au prins de mâna dreapta. Atunci, batbatul a scos stampila din buzunar si a aruncat-o in iarba”, a povestit martorul, care a promis ca isi va sustine declaratia si in instanta. Acesta risca inchisoare intre trei si 15 ani pentru furt calificat.

ora 12. 00 – Gheorghe Stan de 60 de ani, incorsetat intr-un ghips afirma ca „oamenii de la PIN l-au batut, acum câteva saptamâni si i-au rupt coastele”. Omul tipa ca dn gura de sarpe ca desi a votat nu i s-a pus autocolantul care atesta prezenta la urna. A fost calmat de fortele de ordine aflate in zona. Cel mai probabil, acesta se va alege cu o amenda, pentru tulburarea linistii si ordinii publice.

ora 15.20 – Ionel Pavel unul dintre membrii sectiei de votare din Beresti – Sascut afirma ca o masina straina a vrut sa-l calce, taman in clipa când a iesit sa opreasca niste votanti care faceau propaganda electorala in usa sectiei de votare. A fost calmat de interventia jandarmilor.

Final

In urma scrutinului de duminica, noul edil al comunei Sascut este cristian Bostan (PIN) care a obtinut cu 323 de voturi mai multe decât contracandidatul sau Ioan Rauta (PSD). (Observator de Bacau)

Comentarii

  1. Un interviu fuorms, de suflet si plin de gratie asa cum este si Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta. Alteta Voastra Regala, stiu ca Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta este foarte ocupata cu actiunile Fundatiei Principesa Margareta dar mi-ar face placere ca macar din cand in cand sa-i adresez un gand bun, o scrisoare de sustinere, sa stie astfel cat o pretuim si ca suntem alaturi de Alteta Sa Regala. Cu mult respect, Gianina Bucuresti

Adauga un comentariu

*