Copii „sechestrati” in curtea Gradinitei nr. 28

18 copii si 25 de parinti au fost incuiati mai bine de 30 de minute in curtea gradinitei nr. 28. Micutii sunt membrii unei trupe de teatru din cadrul fundatiei Neghinita. Acestia fac repetitii in doua sali de clasa in cladirea gradinitei. „Directoarea gradinitei a plecat acasa si ne-a incuiat aici intentionat. A zis sa ne descurcam singuri!”, a declarat Cornel Tanase, presedintele fundatiei Neghinita.

Micutii fundatiei teatrale Neghinita si parintii lor au ramas incuiati in incinta gradinitei nr. 28, mai bine de 30 de minute. „Noi am inchiriat doua sali de la aceasta gradinita, inca de acum trei ani. De ceva vreme directoarea imi face numai sicanii. Acum a facut-o prea de tot. A plecat acasa cu tot cu cheie”, a declarat Cornel Tanase, presedintele fundatiei Neghinita. El a mai adaugat ca a trait alaturi de micuti clipe penibile. „Nu aveam cum sa iesim. Nici noi, nici parintii. Singura solutie era sa sarim gardul. Nu aveam cum! Erau mame ale copiilor imbracate in fuste. Alti parinti erau dincolo de gard si se uitau cum copiii lor nu pot iesi din incinta. Nu mi se pare normal ce se intâmpla”, a mai spus Tanase.

Sechestru – „rasplata” pentru 12 premii

Profesorul de actorie a mai afirmat ca regretul sau este cu atât mai mare cu cât micutii tocmai s-au intors cu 12 premii de câteva zile de la Festivalul National de Teatru si Balet din Piatra Neamt. „Acesta este cadoul pe care il meritau? Este prima intâlnire cu acesti copiii dupa ce au obtinut cele 12 premii. Este normal?”, se intreaba profesorul de actorie. Salvarea celor incuiati in curtea gradinitei a venit de la paznicul unitatii de invâtamânt, care a fost sunat de parinti si a venit sa ii elibereze pe „retinuti”.

„Nu e problema mea”

In replica, directoarea gradinitei, Olivia Florea, sustine ca nu a stiut ca profesorul nu are cheie. „Nu e problema mea ca el nu are cheie. Când am plecat am crezut ca au pe unde sa iasa din curte. Nu am stiut ca ramân incuiati”, a spus directoarea Florea. Olimpia FILIP

Adauga un comentariu

*