Amenzi usturatoare pentru patronii certati cu legislatia muncii

Patronii bacauani certati cu legislatia muncii s-au ales, in doar o luna, din partea Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM), cu sanctiuni in valoare totala de peste 300.000 de lei.

Zeci de persoane gasite muncind la negru

In domeniul relatii de munca, reprezentantii ITM au controlat 286 de angajatori si au dat 50 de amenzi totalizând 113.200 lei. „Am descoperit 39 de persoane care munceau fara forme legale de angajare la 34 de societati, dar si cazuri de incalcare a normelor privind registrul electronic de evidenta salariatilor, de neinregistrare a contractului de munca sau nedepunere la timp, la ITM, a dovezilor de calculare a salariilor”, a precizat inspectorul sef Haralambie Irimescu. Printre tintele sanctiunilor se numara Crystal Pizza si Jad Tex (câte 6000 de lei), Stefani Star (4000) sau Paspan (3000).

Buni de plata dupa ce au sfidat ITM-ul

Mult mai drastice au fost amenzile in domeniul sanatatii si securitatii muncii, unde s-a verificat activitatea a 254 de angajatori si s-au aplicat 25 de sanctiuni, in valoare totala de 199.000 lei. Sume mai mari au fost nevoiti sa plateasca patronii de la Racole Exim si Lapan (câte 10.000 de lei pentru neindeplinirea masurilor dispuse de inspectori la un control anterior), Sergvona (10.000 pentru neintocmirea planului de prevenire si protectie), Maxim SNC si Confident Com (8000 fiecare pentru neefectuarea examenului medical periodic al salariatilor), precum si Mars Company (8000 pentru neinstruirea angajatilor privind protectia muncii). „De asemenea, am sistat activitatea a 52 de instalatii tehnologice (butelii cu gaz lichefiat iesite din garantie si compresoare neiscirizate) si a unei brutarii (care nu avea ventilare in hala de productie)”, a mai spus reprezentantul ITM.
Alin LEANCA

Adauga un comentariu

*