Primarul Emil Lemnaru: “Vom trimite leii si tigrii la Bucuresti!”

Soarta Gradinii Zoologice din Onesti nu a fost nici pana acum clarificata, desi demersurile facute de executivul local la Bucuresti, la Ministerul Mediului, dureaza de luni de zile. Desi este construita relativ recent, menajeria din Onesti nu se mai incadreaza in normele impuse de actualul guvern, motivate de cerintele europene.

“La momentul in care s-a construit, gradina zoologica de la Onesti respecta toate normele in vigoare la acea data – ne-a spus primarul Emil Lemnaru. Acum, daca guvernantii au schimbat acele norme, tot ei trebuie sa gaseasca si solutiile necesare. Noi nu mai avem altceva de facut, decat sa trimitem la Bucuresti leii, tigrii si celelalte animale, sa decida guvernantii care va fi soarta lor”.
Primaria Onesti a incercat sa cedeze animalele celorlalte gradini zoo din tara, insa si acestea se afla in aceeasi situatie ca si menajeria onesteana, adica nu respecta noile norme. Au existat cateva oferte din tara, insa numai pentru animale mici si pasari, care nu necesita un spatiu mare pentru traiul in captivitate. Problemele sint legate de animalele mari, cum ar fi leii, tigrii sau ursii, pentru care la Onesti nu exista spatiu suficient, conform noilor normative, insa pentru astfel de vietuitoare nimeni din tara nu a facut vreo oferta.
De curand, Guvernul a anuntat ca unele gradini zoologice din tara vor primi fonduri de la Ministerul Mediului, pentru a fi adaptate noilor cerinte, insa la Onesti nu a ajuns niciun document oficial in acest sens, semn ca municipiul de pe Trotus nu a intrat in planurile guvernantilor. “Deocamdata, la Bucuresti si in alte orase mari, exista preocupari mai mult pentru terenurile pe care se afla gradinile zoologice, in vederea realizarii unor proiecte imobiliare, in timp ce de soarta animalelor nu se mai ocupa nimeni – a mai spus primarul Emil Lemnaru. Noi, la Onesti, am hranit si am ingrijit animalele, carora le-am asigurat toate conditiile, inclusiv caldura pe timpul iernii. Am intervenit la Ministerul Mediului pentru a se adapta legislatia la conditiile din tara noastra, insa demersurile noastre nu au avut niciun rezultat pana acum”.

Gheorghe LEU

Comentarii

  1. Sa le ia Tariceanu pe toate animalele din gradina zoologica ca au loc la Palatul Parlamentului.

Adauga un comentariu

*