Podurile de gheaţă de pe pârâul Valea Topliţei au fost detonate

Podurile de gheaţă de pe pârâul Valea Topliţei au fost detonate duminică de pirotehniştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, după ce apele revărsate au intrat în mai multe grădini, transmite ROMPRES.

Reprezentanţii ISU Harghita au declarat că blocajele de gheaţă, formate pe o lungime de un kilometru, au fost aruncate în aer de către specialiştii pirotehnişti, pentru eliberarea cursului pârâului. La faţa locului au rămas mai mulţi localnici şi angajaţi ai Primăriei Topliţa care sparg gheaţa în mod mecanic. Potrivit sursei citate, pericolul de inundaţii a trecut, apa retrăgându-se în matcă.

În noaptea de sâmbătă spre duminică din cauza ploii abundente şi a topirii zăpezii s-au revărsat pârâurile Măgheruş şi Valea Topliţei, iar apele au intrat în mai multe curţi. Primarul municipiului Topliţa, Niculae Baciu, spune că doar o casă a fost afectată şi mai multe grădini pe o suprafaţă de 2 kilometri.

De asemenea, vântul puternic a lăsat fără curent electric mai multe localităţi harghitene, dar defecţiunile au fost reparate de echipele de la Electrica. ROMPRES

Adauga un comentariu

*