Ministrul justiţiei a depus jurământul

Noul ministru al justiţiei, Cătălin Marian Predoiu, a depus, vineri, jurământul în faţa preşedintelui României, Traian Băsescu, după ce şeful statului a semnat decretul de numire a acestuia în funcţie.

Preşedintele Băsescu l-a asigurat de tot sprijinul său pe noul ministru, subliniind că are o misiune dificilă în contextul raportului UE din iunie privind justiţia din România.

Cătălin Marian Predoiu a depus jurământul în prezenţa premierului Călin Popescu Tăriceanu şi a fostului ministru interimar Teodor Meleşcanu

Preşedintele i-a transmis, vineri, o scrisoare premierului Călin Popescu-Tăriceanu în care îi propunea să se întâlnească sâmbătă, la Palatul Cotroceni, pentru a discuta despre portofoliul Justiţiei, având în vedere că termenul constituţional de 45 de zile pentru o nominalizare pe acest post fusese depăşit.

În aceeaşi după-amiază, premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat nominalizarea pentru postul de ministru al justiţiei a avocatului Cătălin Marian Predoiu.

Cătălin Predoiu este avocat cu experienţă în domeniul dreptului comercial şi lector la Facultatea de drept din cadrul Universităţii Bucureşti, unde a predat drept comercial. Este membru în numeroase organizaţii profesionale, fiind din 2003 membru al consiliului Baroului Bucureşti. De asemenea, Predoiu este unul dintre avocaţii principali la firma de avocatură Zamfirescu Racoţi Predoiu.

Predoiu s-a născut la 27 august 1968, la Buzău, este căsătorit şi are 2 copii.

A absolvit Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Drept (doctorat în Drept Comercial, summa cum laudae, 2004) şi un program de instruire în practica dreptului comercial la Baroul din Caen, Franţa (1994).

A primit Premiul Simion Bărnuţiu acordat de Academia Română, pentru un volum cu privire la societăţile comerciale (2003) şi Premiul I.L.Georgescu acordat de Uniunea Juriştilor din România, pentru un volum cu privire la societăţile comerciale (2001).

Este avocat asociat al SCA Zamfirescu RacoÅ£i Predoiu (din 2005). A fost asociat fondator al SCA RacoÅ£i – Predoiu (1995-2005). Este nominalizat pentru Corporate/ M&A and Employment (câştigătorul urmează a se anunÅ£a în luna mai).

Predoiu este membru în Comisia Permanentă a Uniunii NaÅ£ionale a Barourilor din România (din 2007), Baroul BucureÅŸti, membru în Consiliul Baroului (2003 – 2007). Este vorbitor de limbă engleză ÅŸi franceză.ROMPRES

Adauga un comentariu

*